Stap voor stap de keuken in met en bíj topchef Joris Bijdendijk. Want niet alleen in zijn restaurants kookt hij de sterren van de hemel, ook thuis zet hij alleen het beste van ’t beste op tafel.
En dat kan u ook! In dit boek zijn de favoriete recepten van zijn familie verzameld en licht hij op heldere wijze professionele technieken toe. Leer daarnaast alles over smaak van zijn vriend en culinair journalist Joël Broekaert.
Duik met dit boek in de wereld van Joris Bijdendijk, maar duik vooral uw eigen keuken in!
Een verrukkelijke basis voor de week in huis – de Lindenhoff Boodschappen Box! Een krat vol goed geproduceerde producten van de boerderij. Geselecteerd door onze groentemannen, slagers en kaasmeesters om de koelkast voor twee personen mee te vullen. Zonder recepten, dus u bepaalt! Vandaag bestellen is morgen of overmorgen al in huis, dus kunt u snel, sneller snelst de keuken in!
Uw weekboodschappen:
- Elstar appels
- Charlotte aardappels
- Oerwortels oranje/paars
- Flespompoen
- Andijvie
- Gesneden grillworst
- Kamper lamsburger
- Runderworstjes
- Gesneden jonge kaas
- Naturel yoghurt
- Zwarte rijst
- Stokbrood
- Passata della nonna
Verrukkelijk en zeer mager stuk vlees met een fijne structuur, gesneden uit de bovenbil. Dungesneden heerlijk op brood, maar vooral om gemakkelijk ’n klassieke vitello tonnato mee te bereiden. Het malse vlees is al mooi rosé gebraden door onze slager Nathan, dus u kunt er direct mee aan de slag!
Verrukkelijk en zeer mager stuk vlees met een fijne structuur, gesneden uit de bovenbil. Dungesneden heerlijk op brood, maar vooral om gemakkelijk ’n klassieke vitello tonnato mee te bereiden. Het malse vlees is al mooi rosé gebraden door onze slager Nathan, dus u kunt er direct mee aan de slag!
Ontbijten, alsof de boer net nog zelf de eieren in de rijk gevulde krat heeft gelegd. Zó vers zijn deze zalige, rustieke ingrediënten voor een uitgebreid paasontbijt. Zet de tafel vol met lekkers, zodat iedereen geniet van een onovertroffen heerlijk begin van de (Paas)dag.
De geur van vers afgebakken boerenbrood en knapperige bacon waait door het huis en de tafel wordt gevuld met kakelverse eieren, potjes met tongstrelend-romige vanilleyoghurt en uiteraard gaat er niets boven een verfrissende, vers geperste sap. Compleet is zo’n uitgebreid ontbijt pas met iets zoets – de geliefde canelés van Fort Negen mogen dus in deze box niet ontbreken.
Één box, alles voor een Paasontbijt voor 4 personen in huis.
Voor u geselecteerd:
-
- Heerlijke sappige perssinaasappels
Een glas versgeperste jus mag natuurlijk niet ontbreken bij een boerenontbijt. U ontvangt heerlijke sinaasappels om te persen – perfect voor een frisse en zoete sap in de ochtend!
- Gesneden en gerookte Baambrugs Big buikspek
Heerlijk buikspek van het Baambrugs big – lekker uit het vuistje, op een omelet of gebakken bij het ontbijt. Het Baambrugs Big groeit op in de Baambrugge en omstreken en is een culinaire delicatesse vanwege de jonge en smaakvolle karaktereigenschappen van het vlees.
- Authentieke huisgerookte en gesneden Lindenhoff ossenworst
Van oorsprong een Amsterdamse worst. Al in ‘De Volmaakte Hollandsche Keukenmeid’, een kookboek uit 1746, komen we het recept voor ossenworst tegen. De ossen werden toentertijd vanuit Duitsland en Denemarken geïmporteerd, de kruiden uit Nederlands-Indië. De worsten werden gerookt als conservering, tegenwoordig gebeurt dit vrijwel niet, maar bij Lindenhoff nog wel.
- Dagverse eieren
Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens Pasen! Deze verse Hollandse eieren van scharrelkippen komen direct van de boerderij in Vreeland, langs de Vecht waar de kippen een overdekte uitloop hebben. Doordat bij verse eieren het eiwit dicht om de dooier heen zit, zijn ze ook ideaal om te pocheren.
- Boerenroomboter neutraal
Deze boerenroomboter van gepasteuriseerde melk is een bijproduct van de kaasproductie van de familie Oskam uit Berkenwoude in het Groene Hart. Hierdoor is de kaas minder vet en ontstaat van de room deze veelzijdige ongezouten boter.
- Belegen boerenkaas 48+
Deze verrukkelijke kaas wordt geproduceerd op een Zuid-Hollands eiland aan de rand van de Kagerplassen op hoeve Waterrijk. Daar rijpt het gedurende een half jaar in een kaaskamer
- Franse vanille yoghurt van Beillevaire
De yoghurt komt uit het Franse dorpje Machecoul-Saint-Même en wordt met liefde bereid door Fromagerie de Machecoul (Beillevaire). Bon appétit!
- Lindenhoff Rabarberjam
Rabarberjam gemaakt van rabarber uit eigen tuin. Door het hoge vruchtenpercentage is de jam vol van smaak en minder zoet dan andere soorten jam. Doordat er een natuurlijke binding wordt gebruikt is de jam 100% natuurlijk. Voor de binding wordt pectine (geleermiddel) uit appels gewonnen om zo de smaak van de vruchten niet te beïnvloeden. Op deze manier kunt u heerlijk genieten van een volle rabarbersmaak.
- Tarwe rogge desembrood van Stadsbakkerij As
Exclusief verkrijgbaar bij Lindenhoff: het zuurdesem brood van restaurant As! Dit heerlijke zuurdesem brood staat bij menig toprestaurant op de kaart, en wij begrijpen waarom. Het brood bevat een unieke samenstelling van desem, tarwe, rogge en gries, wordt in een echte steenoven afgebakken en smaakt geweldig met gezouten boerenroomboter
Afbakken voor gebruik (± 8 minuten op 220 °C).
- Canelé van huisbakker van restaraut de Kas – Fort Negen
Warm uit uw eigen oven. Nog heel even laten rusten en uw geduld wordt beloond – binnen het karamelkleurige, krokante korstje vindt u een smeuïg cakeje dat op smaak is gebracht met rum. Deze Franse gebakjes worden al eeuwenlang gebakken en ontstonden als broodje in Bordeaux. In de loop van de tijd werd het recept aangepast tot het herkenbare gebakje van nu – met groeven en vanillesmaak. De canelé’s worden gemaakt in de bakkerij van Fort Negen.
Afbakken: 10 minuten op 180 °C
De Bouzeron van Guy Amiot is een wijn met een levendige minerale uitdrukking en gelaagdheid met tonen van rijpe appels en citrus. Heerlijk romig en complex door het sjieke hout. Een ware witte Bourgogne.
Steek wat kaarsen aan en dek de tafel mooi, want het nieuwste kookboek in de reeks Shortlist Amsterdam staat in het teken van verrukkelijke, troostrijke recepten die met liefde zijn gedeeld door tien restaurants uit onze hoofdstad, zoals Rijsel, Café de Klepel, Bambino, Slagerij de Beurs en VRR. Romig en rijk en barstensvol smaak – daarmee duikt u knus de keuken in! Geniet van gepocheerde eiren in rode wijnsaus, courgette met misoboter en het spectaculaire oesterdessert van Kaagman & Kortekaas. Bon appétit!
Over Shortlist Amsterdam
Shortlist Amsterdam werd in 2016 gelanceerd door culinair journalisten en zussen Famke & Floor van Praag. Het fraaie mango-gele boekwerk vloog over de toonbank en kreeg de prijs voor het Best Verzorgde Boek. Daarna volgden een oranjerode Shortlist Amsterdam over de leukste culinaire cafés van de stad en een crèmekleurige Engelstalige uitgave. De groen(t)e Shortlist is de derde Nederlandstalige in de reeks.
Fazantenvlees heeft een verfijnde, kruidige en aromatische smaak. Onze poelier heeft heeft deze fazantbout voor u gekonfijt – langzaam gegaard in ganzenvet – waardoor het vlees zalig zacht en mals is. Extra lekker – met het ganzenvet in de verpakking bakt u aardappels het allerlekkerst krokant. Dat is een verrukkelijke december!
Deze Franse artisjokken hebben mooie grote, ronde knoppen, waarvan de binnenkant is bedekt met het eetbare vlezige vruchtvlees. De smaak van de brede “Camus de Bretagne” is zacht en licht bitter en kan goed gecombineerd worden met een zelfgemaakte vinaigrette. Onze artisjokken op stengel komen het hele jaar door van de volle Italiaanse of Franse grond.
1 artisjok weegt ongeveer 400 gram
We gaan tijdens Kerst a table met chef Alain Caron en zijn familie, maar dat smaakt naar meer! Het liefst genieten we elke avond van hun gerechten. En dat gaat gemakkelijk met hun boek vol moderne klassiekers uit de bistrokeuken. Samen met zijn zoons Tom en David runt hij verschillende restaurants in Amsterdam en hun favorieten zijn nu gebundeld om uw eigen keuken mee in te duiken. Met dit boek heeft u alles in huis om te dineren zoals de familie Caron dat het liefste doet. Thuis aan tafel als in een restaurant!