Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Lindenhoff truffelkip

Gevulde oranjehoen met truffel en paddenstoel

Deze feestelijke truffelkip is de showstopper voor je kerstmaaltijd. Gevuld met een heerlijk mengsel van mals kipgehakt, verfijnde truffel, aardse paddenstoelen en verse kruiden, biedt het een rijke, umami-volle smaak die je kersttafel laat stralen. Het perfecte gerecht voor een luxe en smaakvolle kerst, dat je gasten gegarandeerd zal verrassen en verwennen.

Lindenhoff kwartel

Voorgegaarde gevulde kwartel met kalf en marjoraan

Speciaal voor de feestdagen hebben onze slagers deze heerlijke kwartel voor u gevuld en alvast voorgegaard, zodat u met minimale moeite een prachtig hoofdgerecht op tafel zet. Gevuld met kalf, majoraan, gerookte paprika en een vleugje piment d’espelette, heeft deze kwartel een warme en volle smaak – precies wat een kersthoofdgerecht nodig heeft!

Lindenhoff roompate

Romige Kippenpaté met dadel en majoraan

Deze kerst kun je je gasten verwennen met onze romige roompaté. De zachte paté is perfect op smaak gebracht, met een rijke, verfijnde textuur die zich uitstekend leent voor een feestelijk voorgerecht of luxe borrel. De subtiele zoetheid van de dadels en de romige kip maken dit een ideaal gerecht om de kersttafel mee te verrassen – elegant, smaakvol en puur genieten.

Lindenhoff Pate en croute

Paté en croûte van Nederlands wild

De koningin onder de patés! Deze volle, stevige paté is omhuld door een heerlijk smeuïg roomboterdeeg en heeft een rijke, karaktervolle smaak. Gemaakt van smaakvol hert en wildzwijn en een subtiele hint van pompoenpitten, kruidnagel en kardemom. Perfect als feestelijk voorgerecht of op een luxe borrelplank – een absolute eyecatcher op de kersttafel!

LET OP! kan kogel en/of botresten bevatten!

Lindenhoff ravioli oudwijker fiore

Special | Ravioli met Oudwijker Fiore | Lindenhoff x Leonardo Pacenti

Speciaal voor de kerst hebben we deze heerlijke ravioli van Chef Leonardo Pacenti, uit het befaamde restaurant Toscanini. Ogen dicht, en je zit thuis aan tafel in restaurant Toscanini! Deze handgemaakte pastakussentjes zijn gevuld met de rijke Oudwijker Fiore, wat zorgt voor een heerlijke, pure smaak. Een van onze favorieten om deze kerst op tafel te zetten en je gasten te verwennen met een stukje authentieke Italiaanse traditie!

1 doosje is geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen of een tussengerecht voor 3 á 4 personen.

Kaasplateau Bella Italia

Onze kaasmeester heeft speciaal voor de feestdagen de mooiste Italiaanse kazen voor u geselecteerd. Perfect als nagerecht bij een feestelijk diner, met karaktervolle smaken van licht en romig tot intens en pikant. Laat u verwennen door het beste wat de Italiaanse kaasmakers te bieden hebben en proef de authentieke smaken die deze kazen zo bijzonder maken. Geniet van een stukje Italië op uw kersttafel! Buon Natale!

  • Robiola tre latte
    Zachte kaas | Geitenmelk | Koemelk | Schapenmelk |
    Deze historische Italiaanse kaas wordt nog steeds gemaakt volgens de productie methode van 200jaar geleden. De variatie van de kaas wordt bepaalt door de kaasmaker maar wel binnen de DOP regels. Vers gegeten heeft de Robiola kaas iets weg van kwark/yoghurt, gras, noten terwijl de smaak pikant en zacht is. Gerijpt krijgt de Robiola meer de aardse smaken. Bij deze Robiola kaas is essentieel dat melk die gebruikt word van de koe, geit en schaap afkomt.
  • Taleggio DOP
    Zachte kaas | Koemelk
    Een mooie roodgewassen koemelkkaas met een zachte, licht zoete en nootachtige smaak. De korst wordt gewassen met pekel en gevormd door de schimmels en gisten in de grotten waar de kaas wordt gerijpt en geven een karakteristieke, ziltige smaak. Oudere korsten hebben een licht zanderige textuur. Zowel als onderdeel van een kaasplateau als bij de bereiding van gerechten is Taleggio een goede toevoeging, mede doordat het goed smelt. De kaas wordt gemaakt van de gepasteuriseerde melk van koeien die grazen op alpenweiden op soms wel 2000 meter hoogte. Als een van de oudste kazen uit de regio Lombardije wordt het vermoedelijk al sinds de negende eeuw genuttigd. Pas sinds de twintigste eeuw staat het bekend als Taleggio naar het gelijknamige plaatsje waar de vroegere productie plaatsvond. Tegenwoordig vindt de productie plaats in de wijdere regio rondom het dorpje.
  • Asiago Vecchio
    Harde kaas | Koemelk
    Asiago Vecchio is een Italiaanse kaas die zijn rijke smaak en stevige textuur dankt aan een rijpingsproces van minimaal 12 maanden. Deze halfharde kaas uit de regio Veneto heeft een licht pittige en nootachtige smaak, die in de loop van de rijping intensiever wordt. Het gouden, korrelige binnenwerk heeft een mooie kristallisatie die zorgt voor een subtiele crunch bij elke hap.
  • Pecorino al tartufo
    Harde kaas | Schapenmelk
    De Pecorino al Tartufo is gemaakt op het eiland Sardinië voor de kust van Italië en hiervoor wordt rauwe schapenmelk gebruikt. Op een enigszins ongebruikelijke manier wordt de smaak toegevoegd aan de kaas: de zwarte truffelpasta wordt in de kaas ‘geïnjecteerd’. Door deze werkwijze is ed kaas zeer opvallend; donkere ivoorkleurige kaas met afwissend stevige zwarte lijnen. Tijdens de 5 maanden rijping worden de kazen ingesmeerd met azijn en lokale olijfolie. In deze Pecorino al Tartufo komen de rijke aardse smaken samen met schapenmelk. Heerlijk met een glas Pinot Nero, Dolcetto d’Alba of Barbera d’Asti.
  • Gorgonzola piccante DOP
    Zachte kaas | Koemelk
    Deze pikante koemelk kaas uit Italië is de oudere broer van de zachtere Gorgonzola Dolce en rijpt ongeveer 6 maanden. De smaak is sterk en kruidig, met tonen van hout, schimmel en paddenstoelen en is gekruimeld lekker bij de pasta, bij een plateau met vers fruit of chocola of zelfs door een kaasfondue. Deze blauwaderkaas heeft een dikkere schil en is droger dan de jongere variant. Ook het interieur, de pate, van de Gorgonzola Piccante is witter en de aderen zijn donkerder en blauwer. Het aroma is misschien nog sterker dan de smaak en de bijna alcoholische geur komt van de gewassen korst. Er zijn veel verhalen over de oorsprong van deze wereldberoemde kaas uit Lombardije, maar in het begin van de twintigste eeuw was deze gewoon bekend als “Stracchino” of “Stracchino Verde” – een kaas van de melk van vee, dat moe is van de lange lente- en herfsttochten van en naar de Alpenweide.
Lindenhoff hert wellington

Hert Wellington

Biet Wellington

Nieuw in ons assortiment en een echte kerstfavoriet: de Barbabietole Arrosto Wellington! Deze verfijnde twist op de klassieke beef Wellington is gevuld met geroosterde biet uit Italië, die zijn aardse, lichtzoete smaak prachtig combineert met een krokante, goudbruine korst. Het resultaat is een elegant en smaakvol gerecht dat je kersttafel meteen een feestelijke uitstraling geeft. Perfect voor wie deze kerst iets bijzonders wil serveren!

LET OP! De biet wellington is alleen te bestellen voor ophalen in de Marché op dinsdag 24 december en exclusief online verkrijgbaar

De Lindenhoff biet wellington special is voldoende voor 2-3 personen. Groter gezelschap? Geen probleem. U kunt ook 2 wellingtons tegelijkertijd in de oven bereiden.

Bereiding: Haal de biet Wellington een half uur van tevoren uit de koeling en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Smeer de Biet Wellington in met eidooier en laat nog 15 minuten staan. Haal de Biet Wellington uit het schaaltje en zet de wellington in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten.

3-gangen Kerstmenu | Lindenhoff x Café Parlotte

Een klassiek verrukkelijk 3-gangen kerstdiner door chef Maarten van Cafè Parlotte. Deze kerst zit jij de tafel vol met sjiek comfort food met een subtiele combinatie van mooie smaken en texturen. Niet ingewikkeld maar wel bijzonder! Alle gerechten in dit kerstmenu hebben ook op de kaart gestaan van Parlotte. Dat is pas écht kerst thuis aan tafel, als in een restaurant! 

In de Lindenhoff x Parlotte kerstbox is – bijna! – alles inbegrepen om zelf thuis aan de slag te gaan. De baambrugs big buik is al voorgegaard door de slagers, de kwartel is al gevuld en klaar om in de pan en oven te gaan en de chefs  van Parlotte hebben de fragipane en karamel al gemaakt voor het dessert. Dat wordt genieten van mooie smaken en van het gezelschap!

Parlotte serveert graag comfortfood. Ik maak waar ik zelf zin in heb om te eten, wat je thuis wilt eten. Daarom heb ik deze gerechten voor het kerstmenu geselecteerd.”

LINDENHOFF x CAFÉ PARLOTTE
WELKE GERECHTEN GAAT U ZELF THUIS BEREIDEN:

De bereiding van de gerechten worden stap voor stap uitgelegd door de chef op de receptkaarten die u ontvangt in uw box.

  • LANGZAAM GEGAARDE BAAMBRUGS BIG MET RADICCHIO TARDIVA, POMPOEN, GEBAKKEN PADDENSTOELEN, KAPPERTJES,  KRUIDEN EN PISTACHE
  • GEVULDE KWARTEL MET KALF EN MAJORAAN,CASTELLUCCIO LINZEN, WORTEL, SELDERIJ IN DUBBEL GETROKKEN BOUILLON

  • TAARTJE VAN GEKARAMELISEERD APPEL MET AMANDEL FRANGIPANE VULLING EN CRÈME CRU

Uit uw eigen voorraadkast: olijfolie, zonnebloemolie, kappertjes, laurierblad, rode wijnazijn, witte balsamico, zout & peper, knoflook, 4 plakjes bladerdeed (of 1 grote rol), ei

LANGZAAM GEGAARDE BAAMBRUGS BIG

KWARTEL MET KALF & MAJORAAN

TAARTJE VAN GEKARAMELISEERD APPEL

Lindenhoff bawykov zalm

Voorgerechtbox tartaar van gerookte Bawykov zalm

Een eenvoudig, maar feestelijk voorgerecht voor de kersttafel, met de authentieke smaak van Bawykov Koudgerookte Zalm. De zachte zalm wordt gecombineerd met frisse dragon, kappertjes en een romige citroen crème crue voor een lichte, verfrissende smaak die perfect past bij de kerst. Serveer met rustiek brood of toast voor een extra feestelijke touch en begin je kerstdiner in stijl.

Deze ingrediënten zitten in de bijgerechten box:

  • Bawykov zalmmoot
  • Dragon
  • Sjalot
  • Creme crue
  • Sorrento citroen
  • Pistasche nootjes

Optioneel – Geef het een persoonlijke touch met bijvoorbeeld appel en kappertjes voor een extra smaakdimensie.