Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

vitello tonnato op een houten plank met boerenbrood

Lindenhoff Vitello Tonnato Box

Verbluffend makkelijk te maken – verrukkelijke vitello tonnato! Voor dit klassieke Italiaanse gerecht gaat u aan de slag met kalfsfricandeau. Het malse vlees is al mooi rosé gebraden door onze slager Nathan, dus u kunt er direct mee de keuken in.

Compleet met de ingrediënten om ook de overheerlijke tonijnsaus zelf te maken en de bijhorende frisse appelkappertjes. Zet de smakelijkste vitello tonnato op tafel tijdens de borrel of serveer ‘m als voorgerecht – thuis aan tafel, als in een restaurant!

In de Vitello Tonnato Box vindt u alle ingrediënten!

Voor vier personen:
  • 2 Gebraden kalfsfricandeaus à 250 gram
  • Fishtales tonijn in blik
  • Appelkappertjes
  • Lindenhoff mayonaise
  • Sorrento citroenen

Dat wordt genieten, maar nog even de keuken in! De kalfsfricandeau is al gebraden, maar de saus moet nog worden gemaakt en het vlees wordt nog in dunne plakken gesneden. Serveer de vitello tonnato op uw mooiste servies en buon appetito!

Bereidingswijze

  1. Laat de kalfsfricandeaus op kamertemperatuur komen en haal ze uit de verpakking
  2. Het vlees is al gebraden – snijdt met een scherp mes in zo dun mogelijke plakken
  3. Meng met een staafmixer de inhoud van het blikje tonijn met 4 el mayonaise en naar smaak sap van de citroen. De saus mag mooi glad worden
  4. Verdeel de dunne plakken kalfsfricandeau over een mooi bord. Lepel daar de tonijnsaus over
  5. Serveer naar smaak met appelkappertjes op de saus en met nog wat extra citroenpartjes

 

Lindenhoff X Restaurant de Kas | Amusebox

Deze amuses van Chef Jos Timmer van restaurant de Kas in Amsterdam zijn een mooie ongedwongen start van het kerstdiner. Verrassende vegetarische amuses van het seizoen, heerlijk om met elkaar te delen –  stap voor stap uitgelegd door chef Jos. 

De geweldige smaken van deze amusebox zijn uiteraard geïnspireerd door de producten van dit seizoen. Wat denkt u van schapenfeta met harissa-pistache spread, pastinaakhummus, gazpacho van rode kool en peer, radijsjes met tahini-dressing en een fluffy kerstbrioche met boerenboter. Jos: ‘Bij restaurant De Kas is gazpacho een van de onze favoriete recepten dus onze gasten zullen dit zeker herkennen. Deze gazpacho-amuse van rode kool en peer is een verrassende twist.’

In de Lindenhoff x De Kas Amusebox is alles inbegrepen om zelf thuis aan de slag te gaan voor vier personen. Onze kerstchef Jos Timmer heeft al veel voor u voorbereid in de keuken van restaurant De Kas – zodat u kunt genieten van uw familie!

Jos: “In het restaurant heten wij onze gasten ook direct welkom met iets lekkers op tafel zo voelt iedereen zich meteen thuis. “ 

WELKE GERECHTEN GAAT U ZELF THUIS BEREIDEN?

De bereiding van de gerechten wordt stap voor stap uitgelegd door chef Jos: de exclusieve receptkaarten ontvangt u ook in uw amusebox.

  • NEDERLANDSE SCHAPENFETA MET HARISSA-PISTACHE SPREAD
  • PASTINAAKHUMMUS MET OLIJFOLIE
  • DE KAS KLASSIEKER GAZPACHO VAN RODE KOOL EN PEER
  • RADIJSJES MET ZONNEBLOEMPITTEN EN TAHINI DRESSING
  • 2 KERSTBRIOCHES VAN HUISBAKKER MAARTEN VAN FORT NEGEN
  • LINDENHOFF GEZOUTEN BOERENBOTER

 

In de box vindt u deze ingrediënten en dé recepten van chef Jos Timmer!

  • Nederlandse schapenfeta
  • Doyenne de comice peer
  • Radijs lange punt
  • Crème fraîche
  • Boerenboter gezouten

De volgende producten zijn al vers voor u bereid in de keuken van De Kas!

  • Harissa | pistache spread
  • Pastinaakhummus
  • Zonnebloem tahini
  • Gazpacho van rode kool
  • Kerstbrioche van huisbakker Maarten van Fort Negen
  • Exclusieve receptkaarten

Uit uw eigen voorraadkast: Olijfolie, zout, peper.

Jos: “Gazpacho is een van de onze favoriete recepten bij De Kas dus onze gasten zullen dit zeker herkennen.“ 

 

Waldo Red velvet chocoladetaartje

Kleine taartjes, maar groots van smaak! Deze red velvet cakejes komen uit het atelier van patissier WALDO en zijn liefdevol voorzien van een verrukkelijk laagje rode chocolade ganache met suikerhartjes. Heerlijk als dessert om te delen, maar ook als zoete verrassing bij de koffie of thee!

Perfect om te delen, maar zo lekker dat we snappen dat u er ieder zelf een wilt – 1 doosje bevat 2 stuks van 120 gram.

Wijn arrangement | Petit proost | 2 personen

Proost op de liefde! Dat gaat lukken met dit charmante wijnarrangement voor twee. Speciaal voor u samengesteld door onze sommelier.

Prosecco Maschio dei Cavaliere
Gruner Veltliner ‘Löss’ 2020 Hiedler
Puisseguin Saint-Emilion  2016 van Chateau Dubard Bel-Air.

In dit wijnarrangement vindt u een flesje prosecco (200ml) en twee flesjes wijn (375 ml). Perfect om met twee personen van te genieten!

 

 

 

Prosecco klein Maschio dei Cavalieri

Prosecco extra dry 1/2

Deze italiaanse Prosecco extra dry is heerlijk als aperitief of voor in een cocktail.Een strogele mousserende wijn met het aroma van gekonfijt fruit, mineralen en een licht zoete touch. Perfect om met z’n tweeën te proosten!

 

 

Rosé Prosecco, Belstar Rosato

Verfijnde, frisse wijn uit Italië. Mooi mousserende rosé met in de neus florale tonen en in de mond rood, rijp fruit.

Druiven: Pinot Nero, Merlot, Cabernet Sauvignon

Wijnhuis: Bisol

Streek: Veneto, Italië

Wijn-spijs: Lekker en sprankelend bij lichte, niet té zoete desserts van rood fruit en bij pittig eten, zoals rode curry

Achtergrondinformatie: “De familie Bisol is meester in het produceren van prosecco. De broers behoren tot de beste producenten in Italië. Maar ze hebben dan ook ervaring. Al sinds de zestiende eeuw woont de Bisol familie in de streek van prosecco. Aanvankelijk alleen met het verbouwen van druiven. Toen Eliseo (geboren in 1855) de leiding op zich nam, richtten de Bisols zich op wijnbouw en het produceren van wijnen. Toen Eliseo in 1923 stierf, liet hij het toen nog kleine wijnbedrijf na aan zijn zoon Desiderio. Hij startte met de aanleg van nieuwe wijngaarden en reorganiseerde het landgoed. Ieder van zijn vier zonen kreeg een aparte taak. Antonio studeerde voor boekhouder, Elisio deed wijnkunde, Aurelio zorgde voor de wijnstokken en Claudio kreeg de algemene leiding” – Anfors