De Baambrugse varkensbuik met zwoerd is een schatkist aan smaken en texturen. Het vlees is wat minder vet dan de buik van Gasconne varken, maar het blijft buikspek, wat betekent dat het erg rijk vlees is. In dit geval wordt de buik geleverd met het zwoerd. Dat geeft tijdens de bereiding extra smaak en gelatine af en wordt daarom vaak toegevoegd aan traditionele soepen en stoofpotten zoals snert. Wordt de buik echter in zijn geheel in de oven geroosterd, plat of opgerold als een Italiaanse porchetta, dan vormt het zwoerd een heerlijk knapperige korst.
Wilder Land | F***ing Fris theeblend
Voel je weer fris en fruitig – of kruidig – na een kopje thee van Wilder Land. Een melange van kruizemunt en korenbloem met groene weidekruiden als duizendblad, citroenmelisse en zuring.
Onze boer Dirco zorgt goed voor de dieren in de Baambrugse wei. Niet alleen voor de koeien, maar ook de vogels en allerkleinste beestjes – insecten! Want goed voor mens, dier en aarde betekent aandacht voor biodiversiteit. En daar zijn ze bij Wilder Land ook goed in! In samenwerking met boeren planten zij stroken (on)kruiden langs grassland om zo de biodiversiteit te helpen herstellen. Maar net zo belangrijk; het levert ook héle lekkere thee op! Theesommelier Anne stelt met de geoogste kruiden verrukkelijke, eigenzinnige blends samen waar wij helemaal wild van zijn!
Laat het theezakje 5 tot 8 minuten trekken in kokend water – of laat ’t er lekker in hangen voor extra veel smaak!
Een doosje bevat 20 zakjes. Bewaar de kruidenthee droog, donker en afgesloten.
Wilder Land | F***ing Fris losse thee
Voel je weer fris en fruitig – of kruidig – na een kopje thee van Wilder Land. Een melange van kruizemunt en korenbloem met groene weidekruiden als duizendblad, citroenmelisse en zuring.
Onze boer Dirco zorgt goed voor de dieren in de Baambrugse wei. Niet alleen voor de koeien, maar ook de vogels en allerkleinste beestjes – insecten! Want goed voor mens, dier en aarde betekent aandacht voor biodiversiteit. En daar zijn ze bij Wilder Land ook goed in! In samenwerking met boeren planten zij stroken (on)kruiden langs grassland om zo de biodiversiteit te helpen herstellen. Maar net zo belangrijk; het levert ook héle lekkere thee op! Theesommelier Anne stelt met de geoogste kruiden verrukkelijke, eigenzinnige blends samen waar wij helemaal wild van zijn!
Vul een theezakje, -ei of zeefje met een lepeltje van de kruiden en laat 5 tot 8 minuten trekken in kokend water – of laat ’t er lekker in hangen voor extra veel smaak!
Een zakje bevat 40 gram. Bewaar de kruidenthee droog, donker en afgesloten.
Wilder Land | Off-Black losse thee
Een cafeïnevrije, bíjna zwarte thee van Wilder Land. Gemaakt met wilgenroosje en walnotenbladeren in plaats van reguliere thee – vol en robuust van smaak, maar toch verfijnd door de samenstelling met korenbloem van theesommelier Anne.
Onze boer Dirco zorgt goed voor de dieren in de Baambrugse wei. Niet alleen voor de koeien, maar ook de vogels en allerkleinste beestjes – insecten! Want goed voor mens, dier en aarde betekent aandacht voor biodiversiteit. En daar zijn ze bij Wilder Land ook goed in! In samenwerking met boeren planten zij stroken (on)kruiden langs grassland om zo de biodiversiteit te helpen herstellen. Maar net zo belangrijk; het levert ook héle lekkere thee op! Theesommelier Anne stelt met de geoogste kruiden verrukkelijke, eigenzinnige blends samen waar wij helemaal wild van zijn!
Vul een theezakje, -ei of zeefje met een lepeltje van de kruiden en laat 5 tot 8 minuten trekken in kokend water – of laat ’t er lekker in hangen voor extra veel smaak!
Een zakje bevat 40 gram. Bewaar de kruidenthee droog, donker en afgesloten.
Euro Pizza | Pittige ‘Nduja
Zalige zuurdesembodem met ‘nduja van Brandt&Levie. De pittige smeerworst kent z’n oorsprong in het Italiaanse Calabrië – deze Amsterdamse variant is verrukkelijk met onze huisgemaakte aangezuurde room, frisse snijbiet en het zoete van honing. Om ‘m af te maken is de pizza nog belegd buffelmozzarella van melk uit Twente en kruim van Euro Pizza’s eigen busbrood – da’s lekker lokaal!
Bij het Amsterdamse Euro Pizza weten ze precies hoe ’t moet. Pizza maakt u met de hand én eet u het liefst als-ie net uit de oven komt. En daar doen ze nog een schepje bovenop door ze te beleggen met ingrediënten van Lindenhoff, op huisgemaakte zuurdesembodems met Nederlandse bloem van korenmolen De Zandhaas en Italiaanse bloem Caputo. Ze pakken de pizza’s net na het bakken voor u in, zodat u ze in de vriezer kunt bewaren. Ontdek wat uw favoriete pizza is, leg een voorraadje aan en geniet van de beste pizza’s wanneer u maar wilt – thuis aan tafel, als in een restaurant!
Appelcompote met vanille
Het heeft iets knus – een berg appels schillen en tot compote laten stoven op het vuur. Maar ’t is ook een hele klus. Daarom hebben wij het vast voor u gedaan! Een potje vol zachte appel, met hier en daar nog stukjes én wat vanille. Verrukkelijk om zo op te lepelen, maar roer ook eens door de yoghurt, serveer bij geroosterd varkensvlees of bij kip met zelfgebakken frites! Puur natuur, want er is geen suiker aan toegevoegd.
Gegaarde kalfswang met jus de veau
Zachte, sous-vide gegaarde Gasconne kalfswang door onze slager Nathan bereid in de keuken van Lindenhoff. Perfect gestoofd, dus thuis hoeft u het alleen nog goudbruin te bakken. Da’s dus snel aan tafel, als in een restaurant!
De kalfswang is door kauwen en herkauwen vrijwel constant in beweging en daardoor buitengewoon smaakvol. De wangen zitten vol vet en bindweefsel, wat betekent dat bij een langzame garing niet alleen een botermals stukje vlees, maar ook een prachtig gebonden saus overblijft. Perfect dus voor een lange bereiding, maar dit is vast voor u gedaan!
Maak de gegaarde kalfswang eenvoudig klaar met deze stappen!
- Leg de verpakking met de kalfswang en wortels een kwartier in warm – niet kokend – water
- Haal de kalfswang uit de verpakking en giet de jus af in een steelpan en verwarm op laag vuur.
- Bak de kalfswang in een hete pan in de olie om rondom kleur te geven.
- Voeg op het laatst boter toe en haal uit de pan.
- Snijd in plakken en giet er de warme jus over.
- Lekker met bijvoorbeeld krielaardappels en geroosterde wort
U ontvangt 2 kalfswangen à 250 gram per stuk
Wilder Land | Off-Black theezakjes
Een cafeïnevrije, bíjna zwarte thee van Wilder Land. Gemaakt met wilgenroosje en walnotenbladeren in plaats van reguliere thee – vol en robuust van smaak, maar toch verfijnd door de samenstelling met korenbloem van theesommelier Anne.
Onze boer Dirco zorgt goed voor de dieren in de Baambrugse wei. Niet alleen voor de koeien, maar ook de vogels en allerkleinste beestjes – insecten! Want goed voor mens, dier en aarde betekent aandacht voor biodiversiteit. En daar zijn ze bij Wilder Land ook goed in! In samenwerking met boeren planten zij stroken (on)kruiden langs grassland om zo de biodiversiteit te helpen herstellen. Maar net zo belangrijk; het levert ook héle lekkere thee op! Theesommelier Anne stelt met de geoogste kruiden verrukkelijke, eigenzinnige blends samen waar wij helemaal wild van zijn!
Laat het theezakje 5 tot 8 minuten trekken in kokend water – of laat ’t er lekker in hangen voor extra veel smaak!
Een doosje bevat 20 zakjes. Bewaar de kruidenthee droog, donker en afgesloten.
Gieser wildeman stoofperen in rode wijnsiroop
Lekker zoet, de Gieser Wildeman peer! En die is perfect om te stoven, maar dat duurt altijd wel even. Om ’t makkelijk te maken hebben wij de peertjes vast voor u klaargemaakt in rode wijnsiroop, met kaneel, kruidnagel, jeneverbessen, peper en laurier. De kruidige, warme smaak is verrukkelijk bij wild, maar ook in winterse desserts. Of om zo uit ’t potje op te lepelen!