Heerlijke hamburger van Kamper lamsvlees. De Kamper lamshamburger is bereid met een 80/20 vlees/vetverhouding: de perfecte balans qua smaak en mondgevoel. Onze Kamper Lamshamburger is gekruid met tijm, rozemarijn, knoflook en wat olijfolie.
Zodra u dit product ontvangt is deze minstens 2 dagen houdbaar, mits u deze gekoeld bewaart.
De spekblokjes worden gemaakt van de buik van ons Baambrugs Big. Nadat deze is uitgebeend wordt de buik eerst gezout met kleurzout, hierna wordt de buik nog eens gerookt om zo een authentieke smaak te creëren. De spekblokjes kunnen perfect worden gebruikt voor een quiche lorraine, pasta of ouderwets kaantjes voor de zuurkool.
Runderschenkelvlees is afkomstig van de achterpoot van het Gasconne rund. Doordat schenkelvlees aan het bot heeft gezeten bevat het veel bindweefsel, wat weer veel smaak geeft. Runderschenkelvlees is perfect om te stoven of juist een bouillon van te trekken. Bekijk ook onze kalfsschenkel voor een heerlijke ossobuco.
Een heerlijk maar onbekend biefstukje. De diamanthaas wordt ook wel jodenhaas genoemd, en wordt dan vaak verward met de longhaas. De jodenhaas heeft echter een fijnere structuur en is veel malser, omdat deze net als de ossenhaas weinig werk heeft verricht en 2 weken gerijpt heeft in vaccuüm. Jodenhaas is het meest malse stuk vlees uit de schouder, en geldt daarom als alternatieve biefstuk voor orthodoxe joden, wiens spijswetten vlees uit de achtervoet afwijzen.
Als een van de weinige kruiden die goed verwarmd kan worden, is rozemarijn goed te gebruiken in robuuste gerechten. Het heeft een smaak van naaldhout en is licht bitter en zoet. De donkergroene naalden hebben een kruidige geur die gedroogd nog sterker is dan vers.
Onze verse kruiden zijn per bos van 50 gram verpakt en jaarrond uit Italië verkrijgbaar.
Van de Spaanse “rabo de toro” tot een Indonesisiche “sop buntut”: de runderstaart is wereldwijd een geliefd ingrediënt voor stevige soepen en stoofpotten. Dat is omdat elke wervel stampvol merg, vet en bindweefsel zit, en dus garant staat voor een rijk en gelatineus gerecht.
Mooi braadstuk van het Gasconne rund, handgeknoopt door onze eigen slagers. Een relatief simpel, maar toch mooi en sappig stuk vlees gemaakt van biefstuk. Onze rollade is niet gekruid en eenvoudig te bereiden. Gasconne runderrollade is ideaal voor in het weekend, tijdens de feestdagen of een diner met vrienden en/of familie.
Deze boerenroomboter van gepasteuriseerde melk is een bijproduct van de kaasproductie van de familie Oskam uit Berkenwoude in het Groene Hart. Hierdoor is de kaas minder vet en ontstaat van de room deze veelzijdige ongezouten boter. De boter kan het beste afgesloten buiten de koelkast worden bewaard omdat het een van de weinige producten is die niet gevoelig is voor voedselvergiftiging. Juist door sterke temperatuurwisselingen wordt het hard en minder goed smeerbaar.
Deze boerenroomboter van gepasteuriseerde melk is een bijproduct van de kaasproductie van de familie Oskam uit Berkenwoude in het Groene Hart. Hierdoor is de kaas minder vet en ontstaat van de room deze licht gezouten boter. Net als voor de Beurre Demi Sel Croquante wordt hiervoor Franse zeezout gebruikt, alleen is deze niet als stukjes terug te herkennen.
Boter kan het beste afgesloten buiten de koelkast worden bewaard, omdat het een van de weinige producten is die niet gevoelig is voor voedselvergiftiging. Juist door sterke temperatuurwisselingen wordt het hard en minder goed smeerbaar.
De meest malse biefstuk van het kalf, zoals je hem van het rund kent. Kalfstournedos wordt gesneden uit het midden van de haas, de dunne spier die op de lendewervels ligt en gedurende het leven van het kalf bijzonder weinig uitvoert. Hierdoor kan de tournedos worden gezien als het meest luie stukje vlees, wat het ontzettend mals maakt, een fijne structuur geeft en vrijwel volledig vrij is van vet- en bindweefsel