Deze Nederlandse appel heeft een frisse, zoetzure smaak en is mooi rood van kleur. De Elstar is vrij stevig maar sappig en kan dan ook goed gebruikt worden voor sap of compote. Ze komen direct van de boer en zijn verkrijgbaar in de herfst en winter.
La ratte aardappel
Een Franse vastkokende aardappel met een lichtgele schil en roomkleurig vruchtvlees. De stevige Rattes hebben een boterachtige structuur en een nootachtige smaak en vooral geschikt om te koken of te grillen. Onze aardappels zijn jaarrond te krijgen en komen van Nederlandse bodem.
Lautrec knoflook
De roze Lautrec-bol heeft dikke, sappige tenen met een licht zoet karakter. Hij wordt verbouwd rond het gelijknamige Middeleeuwse dorp in Zuid-West Frankrijk, waar de kalkrijke kleigronden hem zijn typische smaak geven. Het is de enige knoflook met de kwaliteitsaanduiding ‘Label Rouge’, die onder andere voorschrijft dat de roze bollen na de oogst drie weken aan de lucht worden rijpt, om daarna meteen op de markt te worden gebracht. Met een Lautrec-bol koopt u daarom een jonge, sappige knoflook die lang houdbaar is, in tegenstelling tot de meer gangbare witte bollen uit China, die vaak meer dan een jaar in koelcellen doorbrengen.
Sainte-Maure Blanche – marche
Deze Sainte-Maure lijkt op de bekende Sainte Maure de Tourraine maar is jonger waardoor de smaak zachter is en licht zuur. Ook is de kaas niet bedekt met een aslaagje. De geitenkaas komt ook uit de Tourraine in de Loire streek en is gemakkelijk te verwerken, bijvoorbeeld in een salade.
Boerenkaas mosterd – marche
Een volle, romige boerenkaas dat door de toevoeging van mosterdzaadjes een licht zurige en pittige smaak krijgt. Deze jonge mosterdkaas wordt speciaal voor Lindenhoff gemaakt van volvette rauwe koemelk door familie van der Arend uit Vinkeveen.
Nederlandse schapenkaas (feta)
Deze witte kaas is de Hollandse versie van de bekende Griekse feta, maar wordt in het geheel van gepasteuriseerde schapenmelk gemaakt, waardoor deze een mooi zachte smaak, een hogere voedingswaarde en een fijnere vetstructuur heeft en bijzonder licht verteerbaar is. De kaas mag geen feta worden genoemd omdat dit tegenwoordig een beschermde naam is voor de kaas uit Griekenland, maar de smaak doet daar zeker niet aan af. De witte kaas kan zowel vers als bij de bereiding van gerechten gebruikt worden.
Productie vindt plaats op de boerderij de Dikhoeve in het schilderachtige Ransdorp, een dorpje boven Amsterdam, waar de schapen van begin mei tot eind november dag en nacht buiten worden geweid en twee maal per dag worden gemolken. Ook de Skaepsrond wordt hier het hele jaar door geproduceerd. Voor beide kazen geldt dat de smaak kan wisselen met het seizoen door het effect van de samenstelling van de voeding voor de schapen, op de melk.
Slagroom
Deze gepasteuriseerde boerenroom komt vrij bij de productie van minder vette kazen op boerderij “Giessenlander”. Het vetgehalte kan per seizoen variëren en is in de zomer wat vetter en daardoor makkelijker te kloppen.
Na het openen beperkt houdbaar.
Crottin de chavignol jeune AOP
Deze jonge geitenkaas uit de Franse departementen Cher, Loiret en Nièvre is zacht, fris en kwarkachtig van smaak en dankt zijn naam aan de ‘Crottet’: een uitlekbakje met gaatjes waaruit de wei kan weglopen. Het wordt gemaakt van zeer verse, volle rauwmelkse geitenmelk en verliest vocht tijdens het rijpen waardoor deze harder en kleiner wordt. Goed te combineren met bijvoorbeeld een mooie Sancerre. De oorsprong van de kaas is het dorpje Chavignol in de Sancerrois en nog steeds moeten de kaasjes, die als Crottin de Chavignol gelabeld zijn, worden gemaakt van melk uit de omgeving van het plaatsje en op traditionele wijze worden bereid. Daarom heeft de kaas het AOP-keurmerk voor authentieke streekproducten. Het bekend worden van deze kaas is afhankelijk geweest van twee ontwikkelingen aan het einde van de 19e eeuw. Enerzijds heeft de druifluis een enorme slag toegebracht aan de druiventeelt in Frankrijk waardoor veel meer land vrijkwam voor de geitenhouderij. Anderzijds heeft de spoorlijn tussen Nevers en Parijs ervoor gezorgd dat er een vergrote markt ontstond voor de traditionele producten. De Crottin is vaak een snelle hap voor de plaatselijke boerenarbeiders en wijnbouwers.
Tomme de chèvre petit cru
Een halfgeperste Franse kaas van rauwe geitenmelk dat in de eerste maanden rijpt in vochtige kelders en daarna om de 7 dagen wordt gewassen met witte Jurançon wijn. Hierdoor krijgt de Chèvre een fruitige smaak die nog verfijnd wordt door verdere rijping. Deze unieke kaas uit Normandië smelt in de mond en heeft een mooie, toegankelijke geitensmaak.
Verse kwark | Fromage Frais
Deze mooie Franse kwark is gemaakt van verse koemelk en is vol van smaak.
Beillevaire staat bekend om zalige zuivel – perfecte gerijpte kazen, roomboter en bijzondere desserts. Pascal en zijn vrouw Claudine bezoeken in Frankrijk de beste boeren in elke regio, op zoek naar de mooiste producten. En die delen wij graag met u!