Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Pastinaak

Pastinaak Biologisch

Deze grote, ivoorkleurige wortels hebben een intense, zoete smaak die aan anijs doet denken. De groente werd, voor de intrede van de aardappel in Europa, volop gebruikt en was een belangrijk ingrediënt voor de hutspot. Pastinaak is alleen in de herfst en winter direct van de Nederlandse boer verkrijgbaar.

Basilicum

Basilicum

Deze heerlijk geurende basilicum heeft een volle smaak die doet denken aan anijs en dragon. Dit kruid is mooi groen en wordt per bos verpakt. Basilicum is niet meer weg te denken in de Italiaanse keuken en geeft echt een toevoeging aan vele gerechten.

Onze verse kruiden zijn per bos van 50 g.

Rode paprika

Rode Italiaanse paprika

Deze mooi gekleurde rode paprika’s hebben een zacht zoete en toch frisse smaak en komen het hele jaar door van de volle Italiaanse grond. De paprika is in vele gerechten te gebruiken zowel rauw als gebakken en geven kleur aan uw gerecht.

 

Schorseneren

Schorseneren Biologisch

Deze wortelgroente wordt ook wel zwarte wortel genoemd om zijn donkere schil, maar heeft een mooi wit vruchtvlees. Naast het uiterlijk doet ook de smaak enigszins denken aan asperges, deze is nootachtig. Bij de bereiding van schorseneren is het van belang deze in water met citroensap te leggen zodat ze niet verkleuren. Het knolgewas is november tot maart verkrijgbaar van de volle kleigrond in de Flevopolder.

Banaan sjalot

Banaan sjalot

Deze kruising tussen de sjalot en de ui heeft een pittige, kruidige smaak en heeft een sterkere maar fijnere geur dan de ui. De lange vorm van de smaakmaker heeft ertoe geleid dat deze ook wel bananensjalot wordt genoemd, maar hij gaat ook door onder zijn Franse naam ‘Échalion’ waar hij voor het eerst werd ontdekt. Na de oogst in augustus zijn de sjalotten van Nederlandse bodem in zomer, herfst en winter verkrijgbaar.

Clementine mandarijn

Italiaanse clementine mandarijn Biologisch

Deze kleine zoete mandarijnen zijn platrond en hebben een dikkere schil dan andere soorten. Ook bevatten de sappige partjes geen of weinig pitten en is de Clementine lang houdbaar. Onze vruchten uit Italië zijn het hele jaar rond verkrijgbaar. De soort is vernoemd naar pater Clément in wiens tuin in Algerije de mandarijn voor het eerst werd ontdekt in 1902.

Blauwe druiven

Blauwe druiven

Deze sappige, smaakvolle druiven komen rechtstreeks van een boerencoöperatie uit Italië en hebben een lekkere zoete smaak. De vruchten zijn in de zomer en herfst te krijgen en kunnen pitten bevatten.

Grote artisjok

Grote artisjok Frankrijk

Deze Franse artisjokken hebben mooie grote, ronde knoppen, waarvan de binnenkant is bedekt met het eetbare vlezige vruchtvlees. De smaak van de brede “Camus de Bretagne” is zacht en licht bitter en kan goed gecombineerd worden met een zelfgemaakte vinaigrette. Onze artisjokken op stengel komen het hele jaar door van de volle Italiaanse of Franse grond.

1 artisjok weegt ongeveer 400 gram

Cranberries Terschelling

Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.

Mooie rode cranberries die in het wild in de duinvalleien van Terschelling groeien. De friszure bessen kunnen niet rauw worden gegeten, maar combineert als jam of compote erg goed met wild en vleesgerechten. De bessen zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

 

Doyenne du comice peer

Doyenne du comice peer

Een mooie grote lichtgroene peer die zeer geschikt is om uit de hand te worden gegeten maar ook in gerechten veel kan toevoegen. De vrucht is friszoet van smaak, heeft een vol aroma en is heerlijk sappig.