Mooie malse plak vlees gesneden uit de bout van het Kamper lam. Het magere vlees dankt zijn volle smaak aan het grasrijke dieet van het lam en de aanwezigheid van het mergrijke schijfje been. Deze gigot is ideaal voor wie op zoek is naar een forse, sappige “steak” van lamsvlees. Geweldig op de barbecue of in de pan met wat knoflook en rozemarijn.
Gekookte tamme kastanjes
Deze Franse Tamme kastanjes zijn zoet van smaak en kunnen voor allerlei toepassingen worden gebruikt. De tamme kastanjeboom groeit in gematigd klimaat en is in heel Europa te vinden, maar wordt vooral in Zuid-Europese landen veel gegeten. De vruchten vallen in de herfst in groene, stekelige bolsterren van de boom en zijn daardoor alleen in de herfst en winter verkrijgbaar.
Datterino tomaat
Deze kleine Italiaanse trostomaten kenmerken zich door een relatief hoog suikergehalte. De Datterino tomaten zijn smaakvol en fris fruitig en ruiken bijzonder aromatisch. Ze zijn het hele jaar van de volle grond verkrijgbaar uit Italië.
Perssinaasappel
Een mooie sinaasappel die vol zit met fris-zoet sap: ideaal voor die verse jus bij ontbijt of lunch! Ook te gebruiken voor sauzen of desserts. Deze sinaasappels zijn het hele jaar door beschikbaar, maar hebben hun piek seizoen in de wintermaanden.
Romanesco kool
Deze decoratieve koolsoort is een bijzonder mooie combinatie van bloemkool en broccoli. Ook de smaak ligt tussen deze groenten in, de romanesco is frisser dan bloemkool en zachter dan broccoli en heeft een nootachtige smaak. De kool is het hele jaar verkrijgbaar.
Tomaat ancienne coeur de boeuf
Een bijzonder decoratieve tomaat! Deze Coeur de Boeuf, letterlijk vertaald als ‘ossenhart’ dankt deze naam aan zijn karakteristieke geribbelde vorm. De smaak is vol, fris en Mediterraans en rijpt van binnenuit naar buiten. Hierdoor kan de tomaat het beste koud worden gegeten als deze nog groen is en warm als deze een mooie rode kleur heeft gekregen. Ook onderscheid de Coeur de Boeuf zich door zijn stevige vruchtvlees en een relatief laag sapgehalte. Onze tomaten zijn beschikbaar in de lente en zomer uit Frankrijk.
Platte peterselie
Dit kruid staat ook wel bekend als Italiaanse peterselie. De smaak is fris kruidig en kan goed gecombineerd worden met andere smaakmakers. Waar de ‘gewone’ of krulpeterselie vaak voor garnering wordt gebruikt, is de bladpeterselie sterker van smaak en wordt hij daarom vaker gebruikt bij het koken. Verwarmd hebben de bladeren een licht bittere smaak.
Onze verse kruiden zijn per bos van 20 en 50 g verpakt en jaarrond verkrijgbaar.
Oregano
Dit aromatische kruid heeft puntige bladeren die een mooie, zoete en peperige smaak heeft dat nog sterker is als ze gedroogd zijn. Oregano wordt ook wel wilde marjolein genoemd, maar de ‘gewone’ marjolein is iets zachter en milder van smaak. Door de smaakontwikkeling tijdens het koken, mag het kruid al vanaf het begin worden opgewarmd.
Onze verse kruiden zijn per bos van 50 g verpakt en jaarrond verkrijgbaar.
Dragon
De smalle, puntige bladeren van dit kruid hebben een zoete, licht bittere en anijsachtige smaak die, zeker in gedroogde vorm, snel sterk kan worden. Dragon heeft een mooi aroma en is als een van de fines herbes een essentieel ingrediënt in de Franse keuken en kent vele toepassingen.
Kervel
Kervel is verwant aan peterselie en koriander en heeft een lichtzoete smaak die aan anijs doet denken. Kervel is afkomstig uit de Franse grond is te gebruiken in vis-, eier- en aardappel gerechten. Maar denk ook eens aan kervelsoep.
Onze verse kruiden zijn per bos van 50 g verpakt en jaarrond verkrijgbaar.