Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Château Coujan, rolle 2016

Château Coujan blanc, rolle

Frisse sappig ronde wijn met aroma’s van peer, perzik en citrusfruit

Druif: Rolle (Vermentino)

Wijnhuis: Château Coujan

Streek: Coteaux de Murviel, Languedoc

Wijn-spijs: heerlijk als aperitief of als begeleider van niet te vette pasta gerechten, geroosterd gevogelte of pikante aziatische gerechten.

Achtergrondinformatie: Florence Guy is de 5e generatie wijnbouwers in haar familie. In haar tiener jaren verhuisde ze naar Parijs om in te filmsector te gaan werken. Maar toen haar vader overleed is ze direct terug gekomen om het bedrijf over te nemen. De druivenstokken staan op een eiland van een gefossiliseerd koraalbodem. Dit terroir geeft een unieke mineraliteit aan de wijnen. Deze gunstige omstandigheden en de passie van Florence Guy halen het beste van de wijn naar boven.
De pauw op het etiket komt overeen met de 80 stel pauwen die op het erf rondlopen.

Mosterd hoarlese

Hoarlese mosterd

Deze milde mosterd, die vernoemd is naar de plaats Haarle, heeft een niet al te pittige smaak en kan daarom dagelijks worden gebruikt, bijvoorbeeld bij een stukje kaas, worst of knakworst. Het is ook een goede basis voor een lekkere mosterdsoep.

Bewaar de mosterd niet in de koelkast, dan droogt de mosterd uit.

 

Rhône by Roger Sabon, blend 2016

Rhône by Roger Sabon, blend

Toegankelijke, elegante wijn die zich kenmerkt door geuren van rijpe kersen en licht chocolade met zijdeachtige tannines

Druiven: Grenache, Cinsault, Syrah

Wijnhuis: Roger Sabon, Chateauneuf du pape

Streek: Rhône

Wijn-spijs: combineert goed met gegrilde gerechten en jonge kazen

Achtergrondinformatie: Het waren de pausen, die geïnstalleerd waren in Avignon in de veertiende eeuw en de “ terroir “ van Châteauneuf-du-Pape ontdekten. Onder het bewind van Johannes XXII, wordt het dorp de zomerresidentie van de paus. Vanwege de kostbare ‘nectar’ geproduceerd in dit gebied, verleende hij de rang van “Vin du Pape”, die daarna de deuren van de grote Europese hoven openden. De familie Sabon en Cha?teauneuf du Pape gaan ver terug. ze wonen hier al vanaf 1540. een ondernemende en ambitieuze familie. zoals ze zelf zeggen: “het is ons doel om te streven naar perfectie, we proberen het beste te maken van wat de natuur ons geeft.” elegantie is belangrijker dan kracht. of beter gezegd: elegantie is de kracht daardoor zijn hun wijnen zo anders dan de traditionele en zware Cha?teauneuf wijnen.

5 Granen Meel

5 Granen Meel

Deze 5 Granenmeel is samengesteld uit windgemalen volkoren tarwe-, mais-, rogge-, gerst- en havermeel met lijnzaad van korenmolen de Ruiter in Vreeland.

Noten gotje rozijnen

Blauwe rozijnen

Grote blauwe rozijnen van de More Den Nuts. Inhoud 250 gram

knoflook mosterd

Knoflook mosterd

Echt iets voor de liefhebber, de knoflook overheerst niet, daarom is deze mosterd erg geschikt voor een heerlijke salade.
Ook voor de liefhebber, zeer lekker bij specifieke gerechten.
Maar natuurlijk ook weer gewoon bij een stukje kaas of worst, want de smaak is goed, niet te scherp.

Bewaar de mosterd niet in de koelkast, dan droogt de mosterd uit.

 

pindakaas gotje

Pindakaas

Een potje vol pinda! Gotjé heeft een passie voor noten en maken geen gebruik van smaak- of kleurstoffen. Deze kakelverse pindakaas is vrij van conserveringsmiddelen –  heerlijk smeuïg en met een pure pindasmaak dus! Roer het potje even goed door, zodat de olie er goed doorheen mengt en smeer dan lekker dik op een boterham!

De nootzaak More Den Nuts is begonnen op de markt. Opa Jan Gotjé stond in de Jordaan op de Lindengrachtmarkt – Jantje Pinda was al snel een begrip in de buurt. Vanaf het allereerste begin staan zij voor versheid, kwaliteit en service. Daarom zullen ze altijd de hoogste kwaliteit producten voor u selecteren afkomstig uit landen die daarvoor als beste bekend staan.