Geblancheerde hazelnoten, verpakt per 200gr.
Spaanse vijgen
Spaanse vijgen van de More Den Nuts, verpakt per 200 gram
Paranoten
Paranoten hebben een aromatische romige smaak. De noten zijn in verschillende recepten te verwerken of los worden gegeten. De noten maken heerlijk rauw maar kunnen ook geroosterd worden en gekruid. Daarnaast zijn ze een bron van vitaminen, mineralen en gezonde vetten.
Kamper lamsbout zonder been
De lamsbout is de mooie bilpartij van het Kamper lam. Vlees van het Kamper lam kenmerkt zich door een ideale verhouding tussen vlees en vet, en door een volle, typisch Hollandse smaak. De keuze tussen een lamsbout mét of zonder been komt neer op een keuze tussen smaak en hanteerbaarheid. Uitgebeend mist het vlees de smaakdimensie die het been zou geven, maar is de bout wel gemakkelijk te marineren, vullen en trancheren..
Kamper lamsschouder met been
Kamper lamsschouder: een ondergewaardeerd stuk vlees maar geweldig om te braden. De schouder heeft een stuk meer werk verricht dan de bilspieren (de bout), en moet daarom wat langzamer gegaard worden. Wie dat doet houdt echter heerlijk zoetig vlees over dat gul van het bot komt, en door de aanwezigheid van dat been en omliggend vet bijzonder krachtig van smaak is. Net als de schenkel vormt de schouder een vergevend stuk vlees, dat bij een garing op lage temperatuur bijna niet kan mislukken.
l’Or des Sables, blend
provence-stijl rose, mooi licht van kleur en fris fruitig van smaak met veel aroma’s van aardbeien en zoetfrisse appel en peer.
Druiven: Grenache Noir en Grenache Gris
Wijnhuis: Grand Corbière
Streek: Languedoc-Roussillon
Wijn-spijs:als aperitief, bij salades of licht gevogelte.
Achtergrondinformatie: De ouders van Rene? Barbier begonnen in 1942 met met rijstbouw, maar er was altijd een droom om over te stappen op wijnbouw. De vader van Rene? kwam tenslotte uit een gerenommeerde wijnbouwfamilie. In 1975 besloten ze Domaine Grand Corbiere te kopen, maar de wijnstokken waren in een slechte conditie en ze moesten gerooid worden. Dan maar asperges verbouwen. Pas in het midden van de jaren 90 maakten ze de overstap naar wijnbouw. Eindelijk. De wijnen die ze maken, waren het waard om op te wachten.
Reestlander, blend
frisse, zachte, droge wijn. Uitbundige geur van zomers fruit en bloemen. In de smaak citrus, kruisbes met een hint van abrikoos en ananas.
Druiven: Johanniter, Solaris
Wijnhuis: De Reestlandhoeve
Streek: Balkbrug, Overijssel
Wijn-spijs: aperitief, asperges, visgerechten, schaal- en schelpdieren.
Achtergrondinformatie: Sinds 2003 is de De Reestlandhoeve begonnen met het planten van wijnranken. De druiven worden op een biologische en bio-dynamische manier geteeld. Sinds 2013 klinkt klassieke muziek in de wijngaard. Met als doel dat de ranken sterker worden en beter immuun zijn tegen ziektes. De Reestlandhoeve is de enige wijngaard in Nederland die klassieke muziek te gehore brengt aan zijn druivenstokken. In Italië en Zuid-Afrika zijn ook een paar wijngaarden die klassieke muziek laten horen in de wijngaarden.
Barolo Rocche dell’Annunziata, nebbiolo
De wijn heeft een complexe, krachtige geur met aroma’s van uitgesproken fruit zoals kersen, bramen en blauwe bessen, kruidigheid, aardse smaken en een verfijnde houtlagering.
Druiven: Nebbiolo
Wijnhuis: Azienda Agricola Erbaluna
Streek: La Morro, Piemonte
Wijn-spijs: Deze wijn komt goed tot zijn recht in combinatie met geroosterd vlees, stoofvlees of juist bij rijpe harde kazen.
Achtergrondinformatie: De gebroeders Oberto bezitten 9 hectare wijnvelden in La Morro, zuidwest Piemonte. Hier produceren ze sinds 1985 biologische Nebbiolo-wijnen, typerend voor deze streek. Nadat de druiven met de hand geplukt en geperst worden, begint het vergistingsproces. Tijdens dit proces wordt 6 keer per dag de wijn opnieuw over de druiven gegoten voor optimale kleur en smaak. Na 15 dagen wordt de wijn te rijpen gelegd in houten vaten.
Rey Santo, blend
sappige, volle wijn met aroma’s van frisse appel, citrus, gedroogde abrikoos; een afdronk met tropisch fruit en limoen. een goede balans van zoet en zuur.
Druiven: Verdejo, Viura
Wijnhuis: Javier Sanz
Streek: Rueda, Spanje
wijn-spijs: als aperitief, bij gegrilde vis of sushi
Achtergrondinformatie: Javier Sanz geloofd in het land, daarom produceren zij biologisch. Hij is de 4e generatie wijnmaker, hiermee zet hij de traditie van 150 jaar voort. Het bedrijf heeft het doel om unieke en persoonlijke wijnen te creeëren. Zij houden daarom de wijngaard en het process nauwlettend in de gaten.
Chateau Langlais Puisseguin Saint-Emilion, blend Biologisch
Een zachte wijn met in de geur blauwe bessen en bramen. Een heerlijke uitgebalanceerde wijn.
Druiven Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Wijnhuis: Chateau Langlais
Streek: Saint-Emilion, Bordeaux
Wijn-spijs past bij gerechten met rood vlees en licht wild; ook lekker bij een kaasplateau
Achtergrondinformatie: Al vanaf 1947 maakt de familie Dupuy natuurlijke wijnen in de Bordeaux. Ge?rard Dupuy heeft de kunst bij zijn vader Alain afgekeken. Hij gebruikt zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en laat de natuur zijn gang gaan. Zijn wijngaard staat vol met gras en bloemen en de gemiddelde leeftijd van de stokken is 40 jaar. Traditie en de natuur zijn de basis voor het wijnmaken. Door zijn zuivere manier van werken weet Ge?rard Dupuy zich te onderscheiden van de meer dan 15.000 andere wijnmakers in de Bordeaux. Waarschijnlijk is het de beste biologische prijs kwaliteit die er in de Bordeaux te vinden is.