Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Hagelslag puur van Soest

Van Soest | Hagelslag puur

Deze pure hagelslag, gemaakt van echte donkere chocolade, is lekker voor op brood of als garnering.

 

chocolademousse melk

Van Soest | Chocolademousse melk

Hoogwaardige chocolade mousse, heerlijk te combineren met vers rood fruit, chocolade crisps of chocolade pencils.

Bereidingswijze (voor 4-6 personen): Voeg 250ml melk toe. Opkloppen op hoge snelheid met een mixer (minimaal 5 minuten). De mousse opspuiten in schaaltjes en 2 uur laten stijven in de koelkast, of in de kom laten opstijven en vlak voor serveren hier quenelles van maken.

Gebruik volle melk voor een romigere smaak.? Na bereiding kunt u de mousse twee dagen in de koelkast bewaren. ?

 

Simmentaler runderlonghaas (onglet)

Simmentaler runderlonghaas (onglet)

De longhaas is een heerlijk robuust stukje vlees. Het is een echte werkspier, en heeft daarom een volle smaak en een stevige beet. De longhaas is grof van structuur, maar wie hem mooi rosé bakt en goed op de draad snijdt, houdt een zeer smakelijke biefstuk over. In Frankrijk kent men de longhaas, of onglet, als echte bistro-steak. In Nederland gold hij lang als het geheim van slagers en chefs, maar tegenwoordig weten ook steeds meer thuiskoks dit karaktervolle stuk vlees te vinden.

chocolademousse wit

Van Soest | Chocolademousse wit

Hoogwaardige chocolade mousse, heerlijk te combineren met vers rood fruit, chocolade crisps of chocolade pencils.

Bereidingswijze (voor 4-6 personen): Voeg 250ml melk toe. Opkloppen op hoge snelheid met een mixer (minimaal 5 minuten). De mousse opspuiten in schaaltjes en 2 uur laten stijven in de koelkast, of in de kom laten opstijven en vlak voor serveren hier quenelles van maken.

Gebruik volle melk voor een romigere smaak.? Na bereiding kunt u de mousse twee dagen in de koelkast bewaren. ?

 

San Mauro biCultivar professional olijfolie

San Mauro biCultivar professional olijfolie

Deze fantastische olijfolie van de leccino en frantoio bomen groeien op het perfect gelegen San Mauro domein in de Sabijnse heuvels nabij Rome in harmonie met hun natuurlijke omgeving. Het samenspel van bodemgesteldheid, beplantingswijze en verzorging van de bomen bepalen de hoge kwaliteit, delicate, complexe smaak en prettige geur van deze superieure olijfolie. San Mauro BiCultivar is bloemig met een pepertje. Naarmate de olie langer op de tong ligt, komt er steeds meer smaak bij. De smaakbeleving gaat van rauwe amandelen naar olijven. Dankzij zijn verfijnde en lichte smaak is deze olijfolie onder meer geschikt voor witte vis, piepkuiken.

Het unieke productieproces van San Mauro olijfolie combineert traditioneel kleinschalig ambachtswerk en zorg voor kwaliteit met moderne technologie. San Mauro olijven worden met de hand geplukt. De dagopbrengst wordt direct naar de perserij gebracht, waar de olijven binnen 24 uur na de oogst koud worden geperst. Er wordt gebruik gemaakt van het continusysteem, waarbij malen en persen één proces vormen. De olijfmassa komt hierdoor minder met zuurstof in aanraking, wat de kans op oxidatie verkleint.

Olijfolie vers uit de pers is overheerlijk en vol smaak en geur. Het San Mauro productieproces is gericht op het behoud van de goede eigenschappen van olijfolie, waardoor zowel smaak, geur, als de heilzame werking overeind blijven. San Mauro maakt geen gebruik van pesticiden en voor de bemesting worden biologische producten aangewend.

 

Les Centenaires, blend 2014

Les Centenaires blanc, blend

Deze assemblage is een elegante, frisronde wijn met veel fruitaroma’s van appel, peer en perzik met in de afdronk een hint van vanille.

Druiven: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Grenache Gris

Wijnhuis: Grand Corbière

Streek: Languedoc-Roussillon

Wijn-spijs: past goed bij asperges, gegrild gevogelte of gebakken vis.

Achtergrondinformatie: De ouders van Rene? Barbier begonnen in 1942 met met rijstbouw, maar er was altijd een droom om over te stappen op wijnbouw. De vader van Rene? kwam tenslotte uit een gerenommeerde wijnbouwfamilie. In 1975 besloten ze Domaine Grand Corbiere te kopen, maar de wijnstokken waren in een slechte conditie en ze moesten gerooid worden. Dan maar asperges verbouwen. Pas in het midden van de jaren 90 maakten ze de overstap naar wijnbouw. Eindelijk. De wijnen die ze maken, waren het waard om op te wachten.

 

Les Centenaires, blend 2013

Les Centenaires, blend

toegankelijke wijn met in de geur rood fruit en gedroogd fruit van pruim. In de smaak behalve fruit ook aardse tonen, lichte kruidigheid en in de finale een hint van drop.

Druiven: Syrah, Grenache

Wijnhuis: Grand Corbière

Streek: Languedoc-Roussillon

wijn-spijs: combineert goed met vlees- en BBQgerechten.

Achtergrondinformatie: De ouders van Rene? Barbier begonnen in 1942 met met rijstbouw, maar er was altijd een droom om over te stappen op wijnbouw. De vader van Rene? kwam tenslotte uit een gerenommeerde wijnbouwfamilie. In 1975 besloten ze Domaine Grand Corbiere te kopen, maar de wijnstokken waren in een slechte conditie en ze moesten gerooid worden. Dan maar asperges verbouwen. Pas in het midden van de jaren 90 maakten ze de overstap naar wijnbouw. Eindelijk. De wijnen die ze maken, waren het waard om op te wachten.