In deze elegante, sappige en zwoele wijn zijn aroma’s terug te vinden van viooltjes, bosaardbeien, kersen en kruidigheid met name kaneel.
Druif: Gamay
Wijnhuis: Roland Pignard Vigneron
Streek: Beaujolais
Wijn-spijs: Deze heerlijke zomerse wijn gaat mooi samen met wit gevogelte.
Achtergrondinformatie: Roland en Joe?lle Pignard zijn de derde generatie wijnmakers in hun familie. Het zijn maar 4 hectares wijngaard en alles wordt met de hand of met het paard gedaan. Met hun Morgon Cru vegen ze alle vooroordelen uit de Beaujolais in e?e?n keer van tafel. Het wijnmaken gebeurt hier zonder toegevoegd zwavel en met natuurlijke gisten. Het rendement is maar 35 hectoliter per hectare. De wijnen van Roland en Joe?lle Pignard zijn biologisch dynamisch gecertificeerd (Demeter).
In deze bubbel zijn veel fruitsmaken terug te proeven als grapefruit en peer. Deze wijn bevat geen sulfliet.
Druif: Cortese
Wijnhuis: Castello di Tassarolo
Streek: Tassarolo, Piemonte
Wijn-spijs: heerlijk als aperitief, maar gaat ook mooi in combinatie met salades en visgerechten.
Achtergrondinformatie: Dit fascinerende kasteel staat in het kleine dorpje Tassarolo en is al sinds de veertiende eeuw in handen van de familie Spinola. Markiezin Massimiliana Spinola en haar partner Henry Finzi- Constantine hebben niet veel op met de pracht en praal van vroeger. Ze houden van een bescheiden levensstijl verbonden met de natuur. Die manier van leven is terug te vinden in hun manier van produceren. Fanatiek biologisch dynamisch. Ze maken wijnen zonder toegevoegd zwavel. Een toverkunst op zich, vooral bij witte wijn. Alles wat met de hand gedaan kan worden, gaat met de hand of anders met een paard. Het resultaat is fenomenaal; loepzuivere wijnen met veel smaak en een vrolijk makende lichtvoetigheid.
De zuivere wijn geurt naar bloesem en kamille. In de smaak zijn lichte frisse en levendige tonen en smaken van grapefruit en peer. Deze Cortese is heerlijk in balans en heeft een lange afdronk. Deze wijn bevat geen sulfliet.
Druif: Cortese
Wijnhuis: Castello di Tassarolo
Streek: Tassarolo, Piemonte
Wijn-spijs: Best geserveerd bij vis of groene groenten.
Achtergrondinformatie: Dit fascinerende kasteel staat in het kleine dorpje Tassarolo en is al sinds de veertiende eeuw in handen van de familie Spinola. Markiezin Massimiliana Spinola en haar partner Henry Finzi- Constantine hebben niet veel op met de pracht en praal van vroeger. Ze houden van een bescheiden levensstijl verbonden met de natuur. Die manier van leven is terug te vinden in hun manier van produceren. Fanatiek biologisch dynamisch. Ze maken wijnen zonder toegevoegd zwavel. Een toverkunst op zich, vooral bij witte wijn. Alles wat met de hand gedaan kan worden, gaat met de hand of anders met een paard. Het resultaat is fenomenaal; loepzuivere wijnen met veel smaak en een vrolijk makende lichtvoetigheid.
Een milde, licht verteerbare yoghurt van gepasteuriseerde biologische schapenmelk met een volle, zacht schapensmaak dat wordt gemaakt op de Dikhoeve, een zorgboerderij in Ransdorp, ten noorden van Amsterdam, waar meer dan 300 schapen van begin mei tot eind november dag en nacht buiten worden geweid en twee maal per dag worden gemolken.
Deze heerlijke Italiaanse cherry tomaten worden pas geoogst nadat ze, onder blootstelling van veel zonlicht, rijp zijn geworden aan de struik. Ze hebben een licht zoete smaak, ruiken fantastisch en zijn zowel goed voor in de salades als om mee te koken.
Ze komen het hele jaar direct van de boer op Sicilië.
Heerlijke pure chocolade (70%) drups om verwerkt te worden in de keuken.
Heerlijke melk chocolade drups om verwerkt te worden in de keuken.
1 zakje bevat 250gram
Heerlijke witte chocolade drups om verwerkt te worden in de keuken.
Hoogwaardige chocolade mousse, heerlijk te combineren met vers rood fruit, chocolade crisps of chocolade pencils.
Bereidingswijze (voor 4-6 personen): Voeg 250ml melk toe. Opkloppen op hoge snelheid met een mixer (minimaal 5 minuten). De mousse opspuiten in schaaltjes en 2 uur laten stijven in de koelkast, of in de kom laten opstijven en vlak voor serveren hier quenelles van maken.
Gebruik volle melk voor een romigere smaak. Na bereiding kunt u de mousse twee dagen in de koelkast bewaren.