Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Spinola Gavi Frizzante, cortese 2013

Spinola Gavi Frizzante, cortese

In deze bubbel zijn veel fruitsmaken terug te proeven als grapefruit en peer. Deze wijn bevat geen sulfliet.

Druif: Cortese

Wijnhuis: Castello di Tassarolo

Streek: Tassarolo, Piemonte

Wijn-spijs: heerlijk als aperitief, maar gaat ook mooi in combinatie met salades en visgerechten.

Achtergrondinformatie: Dit fascinerende kasteel staat in het kleine dorpje Tassarolo en is al sinds de veertiende eeuw in handen van de familie Spinola. Markiezin Massimiliana Spinola en haar partner Henry Finzi- Constantine hebben niet veel op met de pracht en praal van vroeger. Ze houden van een bescheiden levensstijl verbonden met de natuur. Die manier van leven is terug te vinden in hun manier van produceren. Fanatiek biologisch dynamisch. Ze maken wijnen zonder toegevoegd zwavel. Een toverkunst op zich, vooral bij witte wijn. Alles wat met de hand gedaan kan worden, gaat met de hand of anders met een paard. Het resultaat is fenomenaal; loepzuivere wijnen met veel smaak en een vrolijk makende lichtvoetigheid.

Spinola Gavi, cortese 2011

Gavi Castello di Tassarolo Biologisch

De zuivere wijn geurt naar bloesem en kamille. In de smaak zijn lichte frisse en levendige tonen en smaken van grapefruit en peer. Deze Cortese is heerlijk in balans en heeft een lange afdronk. Deze wijn bevat geen sulfliet.

Druif: Cortese

Wijnhuis: Castello di Tassarolo

Streek: Tassarolo, Piemonte

Wijn-spijs: Best geserveerd bij vis of groene groenten.

Achtergrondinformatie: Dit fascinerende kasteel staat in het kleine dorpje Tassarolo en is al sinds de veertiende eeuw in handen van de familie Spinola. Markiezin Massimiliana Spinola en haar partner Henry Finzi- Constantine hebben niet veel op met de pracht en praal van vroeger. Ze houden van een bescheiden levensstijl verbonden met de natuur. Die manier van leven is terug te vinden in hun manier van produceren. Fanatiek biologisch dynamisch. Ze maken wijnen zonder toegevoegd zwavel. Een toverkunst op zich, vooral bij witte wijn. Alles wat met de hand gedaan kan worden, gaat met de hand of anders met een paard. Het resultaat is fenomenaal; loepzuivere wijnen met veel smaak en een vrolijk makende lichtvoetigheid.

Dikhoeve schapenyoghurt

Schapenyoghurt Biologisch

Een milde, licht verteerbare yoghurt van gepasteuriseerde biologische schapenmelk met een volle, zacht schapensmaak dat wordt gemaakt op de Dikhoeve, een zorgboerderij in Ransdorp, ten noorden van Amsterdam, waar meer dan 300 schapen van begin mei tot eind november dag en nacht buiten worden geweid en twee maal per dag worden gemolken.

 

Siciliaanse cherrytomaten

Siciliaanse cherrytomaten

Deze heerlijke Italiaanse cherry tomaten worden pas geoogst nadat ze, onder blootstelling van veel zonlicht, rijp zijn geworden aan de struik. Ze hebben een licht zoete smaak, ruiken fantastisch en zijn zowel goed voor in de salades als om mee te koken.

Ze komen het hele jaar direct van de boer op Sicilië.

Pacherenc du Vic Bilh Moelleux, petit manseng majoritaire 2014

Pacherenc du Vic Bilh Moelleux, petit manseng majoritaire

Een intense en complexe zoete wijn met een aroma en smaak van gedroogde vruchten met name abrikoos, hazelnoten en honing. Harmonieuze wijn met natuurlijke frisheid.

druiven: Petit Manseng Majoritaire. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 20 jaar

Wijnhuis: Château Barréjat

Streek: Madiran

wijn-spijs: foie gras, blauwe kaas, noten desserts, taartjes met abrikoos of kweekpeer. Of zin in iets creatiefs? Drink het bij eend met perzik of een tajine met lam

Achtergrondinformatie: Deze Madiran is gemaakt van Petit Manseng druiven, afkomstig van stokken van 20 jaar. De wijn wordt na de vergisting gerijpt in Franse barriques.

chocolademousse puur

Van Soest | Chocolademousse puur

Hoogwaardige chocolade mousse, heerlijk te combineren met vers rood fruit, chocolade crisps of chocolade pencils.

Bereidingswijze (voor 4-6 personen): Voeg 250ml melk toe. Opkloppen op hoge snelheid met een mixer (minimaal 5 minuten). De mousse opspuiten in schaaltjes en 2 uur laten stijven in de koelkast, of in de kom laten opstijven en vlak voor serveren hier quenelles van maken.

Gebruik volle melk voor een romigere smaak. Na bereiding kunt u de mousse twee dagen in de koelkast bewaren.

 

Tijm

Tijm

Een mooi geurend kruid dat sterker wordt van smaak als deze verwarmd wordt. De kleine donkergroene blaadjes smaken fris en licht bitter met een zweem van kruidnagels.

Onze verse kruiden zijn per bos van 20 g en 50 g verpakt en jaarrond verkrijgbaar.