Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Kookboek: Over Rook

Kookboek: Over Rook

In Over rook kom je alles te weten over het roken van vlees, vis en groenten: het verschil tussen warm en koud roken, de materialen die je als thuisroker ter beschikking staan (van rookpan, rookkast en barbecue tot koudrookgenerator en rookpistool), de subtiele smaakverschillen tussen roken op eik, beuk, hickory of hooi en de ideale temperatuur waarop je je hout (onder meer in de vorm van mot of snippers) laat smeulen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor smakelijke veiligheidsmaatregelen als pekelen en droogzouten.

Naast deze gedegen smokescience leer je in Over rook ook hoe je bijvoorbeeld zelf een koudroker in elkaar knutselt van een koffieblik en een aquariumpomp. De recepten zijn veelzijdig: van klassiekers als gerookte ontbijtspek, gerookte zalm en Amsterdamse osseworst tot gerookte kaas, noten, bieten, oesters, tofu en spareribs en zelfs bijzondere gerechten als gerookte olijfolie en dranken. Ook staan er in Over rook experimentele rookgerechten van driesterrenchef Jonnie Boer van restaurant De Librije.

Kookboek: Het wilde eten

Kookboek: Het wilde eten

Het wilde eten is een persoonlijk en meeslepend kook-, lees- en doeboek. Met stoere verhalen, heerlijke recepten en vrolijke anekdotes uit de kleivlakten van de polders, rond het zilt van de zee, de herfstgeuren van de bossen en de ruigten elders in de wereld.

Het is geen gewoon kookboek: dit is een zoektocht naar het échte eten. Het vertelt over de kip die Jacques’ vader achter de schuur slachtte, het wilde rukken van de vis aan de lijn, paddenstoelen die zich onder vochtig blad verschuilen, een fazant die hangt te besterven en de verstilde schoonheid van de wilde natuur. Daarnaast biedt het antwoord op heel praktische vragen: hoe richt je je moestuin in, hoe maak je een rookkast? Waar raap je oesters, hoe vang je een zalm en hoe maak je je eigen pruimenlikeur?

Dit alles werd gevangen in een boek met sfeervolle fotografie van Ronald Hoeben en Maarten Koch en stijlvolle illustraties van Gerard Veldman.

Jacques Hermus (1958) is culinair journalist van beroep, historicus van opleiding, boer van geboorte en altijd verzamelaar, visser en jager in gedachte. Hij schrijft voor diverse dagbladen en tijdschriften over eten en wijn en reist daartoe naar alle uithoeken van de wereld.

‘Dit is niet zomaar een boek, het is een levensles, een bijzonder en respectvol eerbetoon aan de natuur.’ – Stéphane Reynaud, auteur À propos bistro.

‘Zoeken in de natuur en dan koken met wild eten – vis, vlees, paddenstoelen, kruiden, groenten – uit je eigen omgeving. Dit is een prachtig boek vol mooie verhalen over goede producten.’ – Dick Soek, chef-kok Piloersemaborg.

Grillklem 30 cm

Grillklem 30 cm

Klem etenswaren zoals hamburgers of groenten in de grillklem, deze zijn hierdoor eenvoudiger te keren. De Oldenhof grillklem is vervaardigd uit roestvrij staal en gebruikt u op de barbecue.

Reinig de Oldenhof grillklem met warm water en afwasmiddel.

Aspergepan

Aspergepan

De ronde roestvrijstalen aspergepan met inzet van Inoxibar heeft een diameter van 16 cm en een hoogte van 24,5 cm en heeft een glazen deksel. Zo kunt u het kookproces volgen. De pan met glazen deksel heeft een aluminium bodem voor een optimale warmtegeleiding. Gebruik de pan voor het gaar koken van bijvoorbeeld asperges en pasta’s. 

De Inoxibar aspergepan is vaatwasmachinebestendig en geschikt voor inductie, gas, elektrisch, keramisch en halogeen. 

Hamburgerperser Oldenhof

Hamburgerperser Oldenhof

Met de Oldenhof hamburgerpers vorm je eenvoudig perfect ronde hamburgers. Vul de basis met het gehaktmengsel en druk het stevig aan met de pers. Gebruik de hamburgerpers om zelf mooi ronde hamburgers met een diameter van 10 cm te vormen. De zelfgevormde hamburger is daarna eenvoudig te verwijderen uit de pers. 

De Oldenhof hamburgerpers is gemaakt van mat aluminium. Reinig de hamburgerpers met warm water en afwasmiddel.

Rollade- & bindtouw

Rollade- & bindtouw

Gebruik het bind- of rolladetouw van Oldenhof voor het opbinden van klassieke rollades en gevogelte of het dichtmaken van een braadzak. Tevens is het touw te gebruiken voor het vastbinden van een bouquet garni, een bosje van diverse kruiden voor in soep en bouillon.

Het bindtouw is van katoen en is ruim 140 meter lang. Het touw zal geen kleur of geur afgeven aan uw eten.

Dunschiller van Oldenhoff

Dunschiller van Oldenhof

De dunschiller van Oldenhof is geschikt voor het schillen van aardappelen, groenten of fruit. Voorzien van twee mesjes, één voor het dunschillen en één als juliennesnijder. 

De dunschiller van Oldenhof is vaatwasmachinebestendig.

Rookmot Oldenhof

Rookmot Oldenhof

De Oldenhof rookmot gebruikt u voor het roken van uw etenswaren in een rookoven. U heeft slechts een klein beetje hout nodig om rook te ontwikkelen. Natural oak is de meest gangbare houtsoort voor roken en is goed te combineren met andere houtsoorten.

De Oldenhof rookmot natural oak komt in een verpakking van 1 liter.

DOK rookpan van Oldenhoff

DOK rookpan van Oldenhof

Perfecte rookpan om binnenshuis heerlijk je vis, groente of vlees in te roken. De roestvrijstalen rookpan is ovenbestendig tot 260°C. De druipbak beschermt tegen rookmot en zorgt ervoor dat de pan eenvoudig te reinigen is. Het rek laat rook door rond het voedsel voor een beter smaakresultaat. Daarnaast heeft de rookpan handgrepen die inklapbaar zijn voor compact opbergen en een schuifdeksel die ervoor zorgt dat de keuken rookvrij blijft. De pan is te gebruiken in de oven, op de barbecue en op gas. 

Reinig de DOK rookpan met warm water en afwasmiddel.