Ambachtelijke jus met een rijke, diepe smaak. De jus is getrokken van het vlees en botten van de Gasconne runderen en heeft een eigen karakteristieke smaak. Tijdens de bereiding van de jus zijn de groente en kruiden goed aangezet, botten gepinceerd en het vlees bruin gebakken voor een optimale smaakbeleving.
Mayonaise Knoflook Lindenhoff
S0rrent0
Romige mayonaise met Lautrec knoflook gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. De Lautrec knoflook heeft een licht zoet karakter en geeft daarom een heerlijke milde smaak aan de mayonaise. De Lautrec wordt verbouwd rond het gelijknamige middeleeuwse dorp in zuidwest Frankrijk. De kalkrijke kleigronden geven de knoflook zijn typische smaak.
Boerderijkip vleugels
Deze kippenvleugels zijn afkomstig van de boerderijkip, die veel ruimte heeft gehad om vrij te kunnen rondlopen. Mede door de vrijheid die de kippen hebben ontwikkelen ze een verfijnde smaak, maar ook door de veelzijdige voeding.
Bereiding: Plaats de kippenvleugels op een bakplaat met bakpapier in de oven op 175 graden gedurende 30 minuten en draai de vleugels regelmatig om. Ook lekker is natuurlijk op de barbecue.
1 kip vleugel weegt ongeveer 100g
Stampot stamper
Citruspers
De Oldenhof citruspers gebruikt u voor het handmatig persen van citrussap. Bijvoorbeeld sap van limoenen en citroenen. Halveer de vrucht en duw hier al draaiende de pers in. De handgreep zorgt voor een goede grip. Zo kunt u voldoende kracht uitoefenen.
Reinig de citruspers met warm water.
Puree stamper
De Best stamppotstamper is in zijn geheel vervaardigd uit roestvrij staal. De stamper heeft een lengte van 28 cm en een breedte van 14,5 cm. Gebruik voor het stampen van aardappelen en groenten voor het maken van stamppot.De Best stamppotstamper is vaatwasmachinebestendig.
Serveerplank (hout) DOK
Vleesthermometer
Met de thermometer van Oldenhof meet u exact temperaturen van vlees en gevogelte. Lees eenvoudig de aangegeven en aanbevolen temperaturen af tijdens het gaarproces. De aanbevolen temperaturen zijn aangegeven in het rood en het bijbehorende symbool, zoals lam, varken en rund.
Plaats bij gebruik het uiteinde van de thermometer in het dikste gedeelte van het etenswaar. Dit is gaar wanneer de thermometer de gewenste temperatuur aangeeft.
Deze analoge vleesthermometer is van roestvrij staal en heeft een temperatuurbereik tot 120°C. Een kunststof huls beschermt de naald. Geschikt voor het meten van temperaturen van vlees en gevogelte. Reinig met een vochtige doek.
Vleeshamer van Oldenhof
De Oldenhof vleeshamer is vervaardigd uit beukenhout. Dit zorgt ervoor dat de hamer licht in gewicht is. De vleeshamer heeft 2 geprofileerde zijdes voor het malser maken van vlees.
Reinig de Oldenhof vleeshamer met warm water en afwasmiddel.
Kookboek: Over Rook
In Over rook kom je alles te weten over het roken van vlees, vis en groenten: het verschil tussen warm en koud roken, de materialen die je als thuisroker ter beschikking staan (van rookpan, rookkast en barbecue tot koudrookgenerator en rookpistool), de subtiele smaakverschillen tussen roken op eik, beuk, hickory of hooi en de ideale temperatuur waarop je je hout (onder meer in de vorm van mot of snippers) laat smeulen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor smakelijke veiligheidsmaatregelen als pekelen en droogzouten.
Naast deze gedegen smokescience leer je in Over rook ook hoe je bijvoorbeeld zelf een koudroker in elkaar knutselt van een koffieblik en een aquariumpomp. De recepten zijn veelzijdig: van klassiekers als gerookte ontbijtspek, gerookte zalm en Amsterdamse osseworst tot gerookte kaas, noten, bieten, oesters, tofu en spareribs en zelfs bijzondere gerechten als gerookte olijfolie en dranken. Ook staan er in Over rook experimentele rookgerechten van driesterrenchef Jonnie Boer van restaurant De Librije.