Klassieke kip, alvast voor u gegrild door onze poelier. Perfect goudbruin, heerlijk mals en op smaak met o.a. venkelzaad, mosterd, knoflook, fenegriek, komijn, zwarte peper en peterselie. En deze Poulet Noir scharrelkip is al gaar, dus u kunt gauw aan tafel!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Haal de kip uit de verpakking en plaats in een ovenschaal
- Verwarm de kip in 12 minuten – het vlees is al gaar!
De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met een ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht “authentiek” genoemd mag worden.
Kip, patat en appelmoes
Deze kip is al lekker, maar maak eens deze favoriet van de hele familie! Mét een lekkere lepel Lindenhoff mayonaise en een frisse salade. Dat is smullen! Een echte feestfavoriet, een verwennerij in het weekend, maar ook doordeweeks zó op tafel, want het meeste werk is al gedaan. De kip warmt u nog even op in de oven, de patat kan daarbij (of frituur ze) en de appelcompote hebben wij vast voor u in een potje gestopt.
Tijdens Pasen mogen klassieke chocolade-eitjes niet ontbreken! Deze mix van massieve chocolaatjes is gemaakt in het atelier van Florentina. Voor ieder wat wils – dat wordt smullen van pure en witte chocola en van melkchocolade. Gemaakt van de beste kwaliteit cacaobonen, dus ze smelten heerlijk in de mond!
Bij het Rotterdamse Florentina geloven ze in de kracht van cacao en een eerlijk, duurzaam product. Ze werken samen met boeren die bonen verbouwen met veel kennis en kunde. Vervolgens maakt Florentina daar in ’t chocoladeatelier verrukkelijke bean-to-bar repen en bonbons van. Alles dat met liefde en aandacht wordt gedaan, is lekkerder!
Lepel voor lepel een luchtig hapje chocolademousse. Zalig zalvig, naar eigen geheim recept van Beillevaire. Gemaakt van volle room uit Loire-Atlantique, zonder eiwitten en met de beste kwaliteit chocolade! En om die kwaliteit goed te kunnen proeven, is de mousse ’t lekkerst wanneer u het een paar minuten op kamertemperatuur laat komen, zodat het smelt op de tong.
Beillevaire staat bekend om zalige zuivel – perfecte gerijpte kazen, roomboter en bijzondere desserts. Pascal en zijn vrouw Claudine bezoeken in Frankrijk de beste boeren in elke regio, op zoek naar de mooiste producten. En die delen wij graag met u!
Knapperige zuurdesembolletjes met lekker veel walnoten! Thuis af te bakken, dus vers uit eigen oven. De broodjes hebben een rijke smaak en zijn verrukkelijk met een laag boerenroomboter en een goede plak kaas, maar ook goed te serveren bij een borrelplank.
Exclusief voor Lindenhoff maakte chef Auke Blom vers madeleinedeeg om thuis te bakken. Verrukkelijk met de subtiele smaak van advocaat en stukjes chocolade. Extra lekker – serveer de madeleines met een extra schaaltje advocaat om te dippen!
Franse madeleines zijn versgebakken het allerlekkerst – dan hebben ze een gekaramelliseerd, krokant randje en een zachte, zoete binnenkant. Met het deeg en de tips van chef Auke Blom bakt u ze zelf in een handomdraai goudbruin! Deze madeleines zijn gemaakt van pure ingrediënten zonder extracten en e-nummers en met huisgemaakte advocaat.
Over de chef
Chef Auke Blom heeft de sterrenkeukens van het vasteland verruild voor het ruime sop, waar hij als privéchef meevaart op een schip. Het toeval wilde dat de oma van de kapitein Madeleine heette en de chef gek is op deze verrukkelijke koekjes en ze zodoende regelmatig uit de oven kwamen. Niet alleen aan boord werd enthousiast gereageerd – de madeleines werden uitgedeeld in de havens, waar elke keer weer werd uitgekeken naar zijn komst én die van versgebakken koekjes. Chef Auke wilde de koekjes met zoveel mogelijk mensen delen en Feel Good Madeleine’s was een feit!
Tips van Auke Blom
- Bespuit de mal met bakspray of vet deze in met gesmolten boter.
- Er zijn twee manieren om het deeg in de mal doen:
- open de spuitzak om direct in de mal te spuiten. Let op: het deeg smelt in de oven, dus u hoeft het niet met een lepel te egaliseren;
- spuit het deeg in een bakje. Met een eetlepel maakt u een quenelle en schept deze in de mal. Dip de lepel na elke canelle in warm water zodat het deeg goed van de lepel blijft glijden.
- Bak de madeleines 15 minuten in de oven op 180 °C
- Draai de madeleines direct om wanneer ze uit de oven komen. Hierdoor worden ze krokant. U ziet na paar minuten dat ze gaan glanzen en een karamel randje hebben.
- Bak de koekjes en geef ze cadeau in het mooie doosje!
Deze wilt u niet verstoppen – daar zijn ze te mooi voor! Een schaaltje met deze chocolade eieren van Florentina op tafel maken uw Pasen compleet. Geniet van een mix van krokante eitjes van hazelnootnougatine omhuld met pure en witte chocolade en melkchocola. En van de wat grotere meeuweneitjes. Deze zijn prachtig pastel en gespikkeld, maar nog belangrijker – gevuld met smakelijke praline van hazelnoot en amandel of een romige karamel. Daar worden wij vrolijk van deze Pasen!
Bij het Rotterdamse Florentina geloven ze in de kracht van cacao en een eerlijk, duurzaam product. Ze werken samen met boeren die bonen verbouwen met veel kennis en kunde. Vervolgens maakt Florentina daar in ’t chocoladeatelier verrukkelijke bean-to-bar repen en bonbons van. Alles dat met liefde en aandacht wordt gedaan, is lekkerder!
Een flinterdun rustiek koekje van Florentina. Huisgemaakt met gekaramelliseerde amandelen en pistachenootjes en een dun laagje pure chocola. Deze goudbruine koekjes zijn verrukkelijke knapperig en een echte traktatie bij de koffie of thee!
Bij het Rotterdamse Florentina geloven ze in de kracht van cacao en een eerlijk, duurzaam product. Ze werken samen met boeren die bonen verbouwen met veel kennis en kunde. Vervolgens maakt Florentina daar in ’t chocoladeatelier verrukkelijke bean-to-bar repen en bonbons van. Alles dat met liefde en aandacht wordt gedaan, is lekkerder!
Deze roomkaas is gemaakt van de zalige zuivel van Beillevaire uit Loire-Atlantique. Lekker zacht en op smaak met kervel, bieslook, bladpeterselie en koriander. Verrukkelijk fris bij de borrel – dip er uw crudité in of smeer op een knapperig toastje.
Bij Pasen denken wij aan een gezellig gedekte tafel voor onze gasten, een bourgondische brunch én natuurlijk aan eieren zoeken. We verklappen u vast dat onze slager Nathan er een paar heeft verstopt in deze pâté en croûte van Kamper lam! Heerlijk op smaak met zachte voorjaarskruiden en klaar om zo te serveren. Zo houdt u tijd over om alle andere eitjes te vinden!
Een traditioneel Zeeuws streekgerecht waar nu in ’t hele land van wordt genoten, gemaakt van doorregen spek zonder zwoerd. Slager Nathan ging aan de slag met ons Baambrugs big, marineerde het met een beetje ketjap en zachte kruiden en heeft het op lage temperatuur gegaard, zodat alle sappen en smaken behouden zijn. Het spek is vast voor u gesneden en gegrild en is verrukkelijk op brood met een lepeltje mosterd en bij ei! Bak het nog even in een koekenpan of op een bakplaat in de oven.