Radicchio behoort tot de witloffamilie, de smaak is net als bij witlof wat bitter. De naar boven-groeiende bladeren met dikke witte nerven, en het daar omheen krullende rode blad, maakt de radicchio tardiva prachtig voor op het bord.
Radicchio behoort tot de witloffamilie, de smaak is net als bij witlof wat bitter. De naar boven-groeiende bladeren met dikke witte nerven, en het daar omheen krullende rode blad, maakt de radicchio tardiva prachtig voor op het bord.
Kappertjes zijn de ongeopende bloemknopjes, geconserveerd in zout of ingelegd in azijn, van de kappertjesplant. Als de bloem bevrucht wordt ontstaat er een bes. Deze bes kan ook ingemaakt worden en staat bekend als de kapperappel of appelkapper. Appelkappertjes smaken zout-zuur en zijn een heerlijke toevoeging bij salades, visgerechten en bijvoorbeeld geroosterde kip.
Op landgoed Nieuw Amelisweerd in Bunnik is de bakkerij van de Veldkeuken gevestigd. Hier worden elke dag heerlijke broden en de lekkerste taarten, puur, ambachtelijk en 100% biologisch gebakken. In de bakkerij op Amelisweerd geurt het dagelijks naar vers gebakken brood. Al vroeg in de ochtend zijn ze daar met meel, water en zout in de weer.
Dit is een heerlijk biologisch kerstbrood met (zelfgemaakte) amandelspijs. Het deeg is een rijk gevuld zuurdesemdeeg gemaakt met heerlijke rozijnen, krenten, sinaasappelolie en sinaasappelconfijt in het deeg. Perfect voor het kerstontbijt!
U dient het brood thuis nog af te bakken.
De stol weegt circa 400 gram
In het gebied boven Rome groeien niet alleen de San Mauro olijven, maar ook de beroemde Nocciola Romana hazelnoten. In september worden de hazelnoten geoogst en in oktober de olijven. De verfijnde smaak en geur van verse hazelnoten en verse San Mauro olijfolie vormen de gouden combinatie voor deze overheerlijke spalmabile dolce.
Een unieke Romeinse traktatie voor op een broodje of een croissant. Ook perfect voor een dessert of de bereiding van hazelnootijs.
San Mauro Aceto Balsamico di Mosto Cotto wordt volgens de oude methode gemaakt van zuivere druivenmost van de typische druivensoorten trebbiano en lambrusco die afkomstig zijn uit de provincie Modena. De ingekookte most wordt 8 jaar natuurlijk gerijpt op houten vaten van de zomereik en bevat geen enkele toevoeging.
Verjus komt van het Franse woord ver(t)jus, wat groen sap betekent. Verjus is een fris zuurtje voor in de keuken, gemaakt van de ‘groene oogst’. Deze eerste pluk start net voordat de druiven beginnen te kleuren en het suikergehalte van de druif stijgt. Het aantal trossen aan een druivenstok wordt altijd uitgedund. De energie die in de bladeren wordt geproduceerd, door middel van fotosynthese, wordt verdeeld over minder trossen zodat deze beter rijp worden en krachtige aroma’s te krijgen. De druiven zijn tijdens deze eerste pluk zo klein en groen als erwtjes. Ze worden met de hand geplukt, en daarna geperst. Het frizure groene sap gaat naar roestvrijstalen tanks waar het gekoeld stabiliseert. Dit om gisting te voorkomen. Daarna worden verschillende prepluks gecuveerd. Vervolgens bottelen en pasteuriseren we de verjus.
Verjus is onmisbaar in onze keuken. Het verbindt culinaire kookkunsten op een wijnvriendelijke manier. De zuren in de verjus zijn voornamelijk appel – en wijnzuren. De zuurstructuur is het zelfde opgebouwd als die van wijn. Hierdoor is het smakelijker om een verjus- wijn- foodpairing te maken. Ook zijn de zuren in verjus minder agressief als die in azijn en citroen. Verjus haalt de smaken van je gastronomische kunsten omhoog en zorgt voor een mooie frizure balans.
Prepluk Verjus Goud is gemaakt van de eerste pluk van de typische Nederlandse druivenrassen Johanniter en Solaris. Het friszure sap heeft aroma’s van passie- en citrusfruit.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
De wijn heeft een verleidelijke neus van viooltjes, bessen en een hint van peper en drop. In de mond is deze Les Epices zijdezacht en komen de zwarte bessen tot leven. Mooie kruidige afrdonk ook en heerlijk bij een mooi stuk vlees.
Druif: Syrah
Wijnhuis: Domaine les Yeuses
Streek: Languedoc & Rousillon
Wijn-spijs: De wijn combineert mooi bij gegrilled of gebakken rood vlees, lamsgerechten of een kaasplank.
Achtergrondinformatie: De top cuvée van Jean-Paul en Michel Dardé, dus alleen gemaakt van volrijpe druiven van de allerbeste percelen. En uiteraard krijgt de wijn een maand of negen de tijd om te rijpen in de beste eikenhouten vaten. De Dardé familie bezit al meer dan 30 jaar wijngaarden van in totaal 80 hectare. De combinatie tussen het mediteraanse klimaat en de frisse zeewind zorgt voor de karateristieke smaak van de les Yeuses-wijnen
Verjus komt van het Franse woord ver(t)jus, wat groen sap betekent. Verjus is een fris zuurtje voor in de keuken, gemaakt van de ‘groene oogst’. Deze eerste pluk start net voordat de druiven beginnen te kleuren en het suikergehalte van de druif stijgt. Het aantal trossen aan een druivenstok wordt altijd uitgedund. De energie die in de bladeren wordt geproduceerd, door middel van fotosynthese, wordt verdeeld over minder trossen zodat deze beter rijp worden en krachtige aroma’s te krijgen. De druiven zijn tijdens deze eerste pluk zo klein en groen als erwtjes. Ze worden met de hand geplukt, en daarna geperst. Het frizure groene sap gaat naar roestvrijstalen tanks waar het gekoeld stabiliseert. Dit om gisting te voorkomen. Daarna worden verschillende prepluks gecuveerd. Vervolgens bottelen en pasteuriseren we de verjus.
Verjus is onmisbaar in onze keuken. Het verbindt culinaire kookkunsten op een wijnvriendelijke manier. De zuren in de verjus zijn voornamelijk appel – en wijnzuren. De zuurstructuur is het zelfde opgebouwd als die van wijn. Hierdoor is het smakelijker om een verjus- wijn- foodpairing te maken. Ook zijn de zuren in verjus minder agressief als die in azijn en citroen. Verjus haalt de smaken van je gastronomische kunsten omhoog en zorgt voor een mooie frizure balans.
Prepluk Verjus Rosé is gemaakt van Regent en Pinotin en heeft aroma’s van bosvruchten en heide kruiden.
De Lindenhoff pruimen jam is gemaakt van pruimen uit eigen tuin. Door het hoge vruchtenpercentage is de jam vol van smaak en minder zoet dan andere soorten jam. Doordat er een natuurlijke binding wordt gebruikt is de jam 100% natuurlijk. Voor de binding wordt pectine (geleermiddel) uit appels gewonnen om zo de smaak van de vruchten niet te beïnvloeden. Op deze manier kunt u heerlijk genieten van een volle pruimensmaak.
Deze ambachtelijke zalmconfit heeft een heerlijke zachte smaak en is lekker op een toastje of stukje stokbrood bij de borrel of als een feestelijk voorgerecht op een bedje van sla.