Kalfslever is een fijn stukje orgaanvlees. De lever is lichtbruin van kleur, vrij zacht van structuur en een echte delicatesse onder de levers. Kalfslever is lekker in combinatie met uien, appel, spek, aardappels en mosterd. Kalfslever kan rosé gegeten worden en wordt na het bakken vaak in plakjes geserveerd. Kalfslever kan ook gekookt worden of gebruikt worden van het maken van worsten.
Groene Hartvocaat
Deze groene Hartavocaat is gemaakt naar eeuwenoud familierecept. Volgens de overlevering komt advocaat van de Antillen waar het werd gemaakt van avocados die men vermende met alcohol. De likeur is door zeelieden meegenomen en in Nederlands is het recept aangepast waarbij men, vanwege gebrek aan avocados de advocaat maakte met Brandewijn, kippen-eieren, vanille en suiker. Deze specifieke eierlikeur is van generatie op generatie doorgegeven. Sinds het ontstaan wordt dit met de hand gemaakt. Hierbij wordt net als vroeger de tradionele advocaatstamper en zoveel mogelijk producten uit het Groene Hart gebruikt en worden er geen kleur-, geur en smaakstoffen gebruikt.
Alcoholpercentage: 7%
Kalfsbotten
De gezaagde kalfsbotten zijn ideaal voor het trekken van een goede bouillon of fond.
Kalfsnieren in het vet
Onze kalfsnieren zijn omgeven in eigen vet en is een heerlijke delicatesse die 1,5 week gerijpt hebben. Verse, goed bereide niertjes hebben een aparte en bijzonder lekkere smaak. De kalfsnieren kunnen het beste rosé gebakken worden. Je kunt ze in hun eigen vet afbakken om hen een extra smaakboost te geven, maar zorg er wel voor dat de niertjes mooi rosé blijven, anders worden ze snel taai. Laat de nier even rusten voordat ze worden opgediend.
De kalfsnieren zijn goed te combineren met bijvoorbeeld bacon, mosterd, rozemarijn, sjalotten of salie.
Kywie wijnkoeler bruin
Wol houdt heerlijk warm, maar ook verrukkelijk koud! KYWIE maakt wijnkoelers van Nederlandse schapenvachten. KYWIE is een jong Nederlands initiatief, dat duurzame wijnkoelers ambachtelijk met de hand maakt. Wijnkoelers die ook thermoskannen zijn. De dichte en harige structuur van (Texels) wol aan de binnenzijde zorgt ervoor, dat lucht niet kan ontsnappen en daarmee de gewenste temperatuur vastgehouden wordt. De isolerende wol aan de binnenzijde oogt misschien warm, maar houdt in feite effectief en duurzaam koel en dat zonder aan de buitenkant koud aan te voelen. De schapenvacht is afkomstig van de Texelaar, een schapenras dat in heel Nederland voorkomt. Dit ras heeft een hoogwaardige dikke en enigszins stugge vacht.
De koeler heeft een hoogte van ruim 20cm en een bodem van 9,5cm. Alle standaard wijnflessen van 0,7 liter passen.
Kywie wijnkoeler blauw
Wol houdt heerlijk warm, maar ook verrukkelijk koud! KYWIE maakt wijnkoelers van Nederlandse schapenvachten. KYWIE is een jong Nederlands initiatief, dat duurzame wijnkoelers ambachtelijk met de hand maakt. Wijnkoelers die ook thermoskannen zijn. De dichte en harige structuur van (Texels) wol aan de binnenzijde zorgt ervoor, dat lucht niet kan ontsnappen en daarmee de gewenste temperatuur vastgehouden wordt. De isolerende wol aan de binnenzijde oogt misschien warm, maar houdt in feite effectief en duurzaam koel en dat zonder aan de buitenkant koud aan te voelen. De schapenvacht is afkomstig van de Texelaar, een schapenras dat in heel Nederland voorkomt. Dit ras heeft een hoogwaardige dikke en enigszins stugge vacht.
De koeler heeft een hoogte van ruim 20cm en een bodem van 9,5cm. Alle standaard wijnflessen van 0,7 liter passen.
Florentine koekjes
Smakelijke huisgemaakte amandelkoekjes gedoopt in pure chocolade, van de ambachtelijke Amsterdamse chocolatier Van Soest. Florentines zijn perfect voor high teas en heerlijk als snack bij de koffie of thee.
Moro bloedsinaasappel
De geur van deze Siciliaanse Frangolino bloedsinaasappels is bedwelmend en de intense zoetheid krijgt tegenwicht van een vleugje bitter en zuur. Het vruchtvlees is mooi rood en geeft gerechten daardoor een bijzondere uitstraling.
Beurre cru doux
Deze heerlijke boerenroomboter wordt handmatig gemaakt van rauwe koemelk in het West-Franse Deux-Sèvres. De boter heeft een volle romige smaak en zeer delicate aroma’s, is ongezouten en wordt verkocht aan de meest beroemde restaurants! Boter kan het beste afgesloten buiten de koelkast worden bewaard omdat het een van de weinige producten is die niet gevoelig is voor voedselvergiftiging. Juist door sterke temperatuurwisselingen wordt het hard en minder goed smeerbaar.
Beurre cru croquant
Deze unieke boerenroomboter wordt handmatig gekarnd van rauwe koemelk in het West-Franse Deux-Sèvres. Hij is mooi geel van kleur, met een volle romige smaak en een delicaat, nootachtig aroma. De boter heeft een heerlijk smeuïge textuur, en wordt voor licht gezouten en knapperig gemaakt met fleur de sel van het Île de Ré. Boter kan het beste afgesloten buiten de koelkast worden bewaard omdat het een van de weinige producten is die niet gevoelig is voor voedselvergiftiging. Juist door sterke temperatuurwisselingen wordt het hard en minder goed smeerbaar.