Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Iberico varkensrack (ontdooid)

Ibérico varkensrack

Dit is een prachtig ribstuk van 10 ribs van het Iberico varken. Langzaam garen op de barbecue en je krijgt een heerlijk smaakvol en sappig stuk vlees.

Het Ibérico varken (zwarte poot varken) loopt vrij rond in heuvelachtige bosgebieden met een Mediteraans klimaat waar onder andere eikenbomem (Quercus) staan, die eikels produceren, waar het Ibérico varken gek op is. In de Montanera periode (oktober tot de maanden januari, februari en maart) eet het Iberico varken wel 6 tot 10 kilo eikels per dag, samen met gras en ander natuurlijk voer wat ze in de graslanden kunnen vinden. De eikels zorgen zorgen voor de karakteristieke, nootachtige smaak van het vlees. In de zomer (als er geen eikels zijn) eten de varkens een meelmengsel (tarwe, maïs, gerst). Het mediteraanse klimaat, de vrijheid van de varkens en het voedsel wat ze eten zorgen voor een hoogwaardige kwaliteit varkensvlees.  Het vlees van het Ibérico varken heeft een hoog percentage onverzadigde vetzuren.

Gesneden Gasconne varkenslardo

Gesneden Iberico varkenslardo

Wij hebben prachtige vleeswaren; zoals deze lardo gemaakt van het iberico varken, heerlijk voor op brood. Lardo is (gezouten) rugspek van het varken en smelt op je tong. Naast dat je het op brood kunt eten kun je het ook gebruiken in dunne plakjes over gerechten, als bijvoorbeeld kwartels of op de bodem leggen van een quiche voor een extra smaaksensatie of combineren met gegratineerde asperges.

Zodra u dit product ontvangt is deze minstens 3 dagen houdbaar, mits u deze gekoeld bewaart.

 

Het kookboek van de veldkeuken

Het kookboek van de veldkeuken

Wat begon met een mobiele mini-keuken in een bakfiets, is in zestien jaar tijd uitgegroeid tot De Veldkeuken; één van de meest geliefde en karakteristieke plekken van Utrecht om te eten.

Alles wat het omringende landgoed Amelisweerd aan lekkers te bieden heeft, komt er op tafel. Biologisch geteelde groenten, kruiden, bloemen en fruit uit de eigen moestuinen. In de Veldkeuken worden er sinds jaar en dag even eenvoudige, als heerlijke gerechten mee gemaakt. In dit kookboek lees je hoe je ze ook zelf thuis kunt bereiden. Laat je inspireren door meer dan zeventig recepten. Van verleidelijke taarten, quiches, salades en sandwiches tot de beroemde Veldkeuken-broden.

Bekroond met de Gouden Garde Publieksprijs tot Kookboek van het Jaar 2015!

Auteur: Femke de Winter Went, met René van der Veer
Fotografie: Femke de Winter
Uitgever: Vrije Uitgevers, de Veldkeuken
Aantal pagina’s: 256 pagina’s

Simmentaler runderbavette

Simmentaler runderbavette

Van ousdher gebruikt om te stoven maar tegenwoordig is runderbavette een heerlijke biefstuk dat uit de ‘vang’ van de koe wordt gesneden. De bavette wordt in Nederland, in tegenstelling tot in Frankrijk, weinig gebruikt – al is dit vlees onder invloed van chefs en journalisten recent aan een opmars bezig. Net als de longhaas is de bavette erg grof van draad en heeft daardoor een ‘spannende’ structuur. Door de noeste arbeid die hij gedurende het runderleven uitvoert is de Simmentaler runderbavette bijzonder sterk van smaak.

Spareribs (ontdooid)

Spareribs

Deze mooie dikke bevleesde spareribs worden gesneden uit de karbonadestreng. Heerlijk om te marineren in sausen of rubs, om ze vervolgens te garen in de oven of op de barbecue tot het malse vlees zo van het bot afkomt.

Kamper lamsnekfilet

Kamper lamsnekfilet

Een mooi uitgebeende lamsnekfilet van het Kamper lam is een ondergewaardeerd maar veelzijdig stukje lamsvlees. Prachtig doorregen vlees om langzaam te garen: misschien wel het mooiste stukje stoofvlees dat het lam in zich meedraagt.

 

Ricotta di bufala

Ricotta di bufala

Onze ricotta di bufala is een sneeuwwitte zachte en frisse Italiaanse kaas gemaakt van buffelmelk met een milde en zacht zoete smaak. Ricotta bevat een laag zout- en vetgehalte en is een heerlijke kaas bij verschillende pastagerechten of desserts.

kamper lamsjus

Lamsjus

Ambachtelijke jus met een rijke, diepe smaak. De jus is getrokken van het vlees en botten van de Kamper lammeren en heeft een eigen karakteristieke smaak. Tijdens de bereiding van de jus zijn de groente en kruiden goed aangezet, botten gepinceerd en het vlees bruin gebakken voor een optimale smaakbeleving.

Kamper lamsshoarma

Kamper lamsshoarma

Heerlijk malse gekruide shoarma van het Kamper lam. Lekker om te serveren op een broodje, met frisse salade.