Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Hollands leghaantje panklaar

Hollands leghaantje panklaar

Dit leghaantje van Hollandse bodem heeft binnen veel ruimte om te kunnen rondlopen. Het haantje is gedurende de 8 weken van zijn leven rustig opgegroeid om zo zijn verfijnde structuur van het vlees te kunnen ontwikkelen. Het mooiste is om het haantje in zijn geheel, volgestopt met kruiden, langzaam in de oven te garen zodat het al zijn sappen behoud. Daarna kunt u er nog voor kiezen om deze op de huid krokant te bakken voor een nog rijkere smaak.

 

Poulet noir boerderijkip panklaar

Poulet noir boerderijkip panklaar

De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met een ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht “authentiek” genoemd mag worden.

Poulet noir boerderijkippendij zonder vel

Poulet noir boerderijkippendij zonder vel

Filet van de dij van de zwartpootkip: iets steviger en vetter dan de meer gangbare borstfilet, maar ook een stuk voller van smaak.

De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met een ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht “authentiek” genoemd mag worden.

1 filet weegt circa 100 gram.

Traditionele anjou duif

Traditionele anjou duif

Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.

De Anjou duif uit de gelijknamige regio in Frankrijk is een bijzondere delicatesse waar de Fransen trots op zijn. De duiven zijn verzorgd met de hoogste kwaliteit eisen en dat is te proeven. De duiven worden uitsluitend door de ouders gevoederd met alles wat de streek te bieden heeft, waaronder nootjes, zaden en pitten. De Anjou duif heeft een verfijnde wilde smaak die met geen enkel ander gevogelte te vergelijken is. Het sappige vlees heeft een zeer zachte delicate structuur. Uitermate geschikt om gasten of uzelf mee te verassen.

Paillon fromage

Paillon fromage

Onze kazen worden gerijpt op deze Franse stro-matjes, want dit is de beste manier om de kaas af te rijpen. Het matje zorgt voor ventilatie onder de kazen, zodat er een regelmatige rijping plaatsvindt.

De matjes zijn hergebruikbaar.

Brica Feda

Brica Feda

Deze zachte kaas schapenkaas van 200 gram is van volle rauwe melk van de Lacune schapen. Die grazen op de weiden van Causse Mejean in het zuidelijke Centraal Massief(Lozere). De natuurlijke korst is bewerkt met een dun laagje houtskool. De smeltende textuur is zacht, romig en heeft een prachtige smaak van melk, kruiden en het zoetige van het houtskool

Selles-sur-Cher fermier AOP

Selles sur Cher is een ronde zachte geitenkaas van 200 gram die is gehuld in een asmanteltje. Na vier weken is het oppervlak bobbelig en de korst droog. Dan is de kaas bedekt met een blauwgrijze schimmel. De kaas is eerst stevig, vochtig, zwaar en kleiachtig van structuur. De smaak is iets zuur en zilt met een beetje zoet. Het aroma van geitenmelk en de schimmel van een donkere kelder blijft.

Machetin

Machetin

Op de Oude Streek, Hanneke Kuppens maakt een heel assortiment rauwmelkse kazen op traditionele wijze waaronder de een geitenbrie, vol romig en mild van smaak. De biologische geitenhouderij is gelegen in het prachtige Groningse Westerkwartier, in het grensgebied van Groningen, Drenthe en Friesland. De meeste zijn witte melkgeiten en enkele zijn zwartbont. Ze worden 2 keer per dag gemolken en geven hierbij zo’n 2,5 à 3liter melk per geit per dag. Het meeste voer komt van eigen land, aangevuld met op maat gemaakte biologische brokken. Als het weer het toelaat grazen de geiten in het weiland achter de stal. Om melk te kunnen blijven produceren krijgen de geiten ieder voorjaar gemiddeld twee lammeren. De laatste twee maanden van de dracht, meestal januari en februari, worden de geiten niet gemolken, dit heet ´droogstand´. In deze periode wordt er ook geen kaas gemaakt.

De Oude Streek kreeg steeds vaker vragen naar een geitenkaas met een forsere smaak. Ongeveer een jaar heeft ze geëxperimenteerd, ook met de verpakking en dat heeft geresulteerd in dit nieuwe kaasje van De Oude Streek de Machetin. Deze is geïnspireerd op de Crottin, een wereldberoemd Frans geitenkaasje.

De Machetin wordt geleverd in een houten doosje, waarin het kaasje een beetje kan doorrijpen. Het doosje wordt door een klein familiebedrijf in Duitsland met de hand vervaardigd van lokaal geproduceerd hout.

Het rijpingsproces van dit kaasje duurt minimaal 8 dagen. Na 4 dagen rijping krijgt dit bolletje kaas een dun laagje witschimmel.

Banon de chevre fermier AOP

Banon de chevre fermier AOP

Dit Provençaalse bergkaasje van 100 gram wordt na een affinage van twee weken in een kastanjeblad gewikkeld. De paté heeft, als de kaas jong is, een melkachtige geur. Tijdens het rijpen neemt het oppervlak de kleur en het aroma van het kastanjeblad aan. Als het kaas langer rijp dan komen de melksuikers naarvoren en combineert de kaas geweldig goed met een lepetje Truffelhoning.

Iberico varkensschouder (ontdooid)

Ibérico varkensschouder

Dit is prachtig stuk vlees is het best bewaarde geheim van het Iberico, vandaar de andere naam secreto. Het is een aparte snit van de schouder, uniek omdat deze alleen bij het Iberico varken te vinden is. Een stuk vlees met veel gemarmerd vet en een buitengewone textuur. Dit vlees is mals en heeft een heerlijke intense smaak door het hoeveelheid vet (die tijdens de bereiding smelt). Optimaal genieten van dit stuk vlees, kies dan voor de grill!

Het Ibérico varken (zwarte poot varken) loopt vrij rond in heuvelachtige bosgebieden met een Mediteraans klimaat waar onder andere eikenbomem (Quercus) staan, die eikels produceren, waar het Ibérico varken gek op is. In de Montanera periode (oktober tot de maanden januari, februari en maart) eet het Iberico varken wel 6 tot 10 kilo eikels per dag, samen met gras en ander natuurlijk voer wat ze in de graslanden kunnen vinden. De eikels zorgen zorgen voor de karakteristieke, nootachtige smaak van het vlees. In de zomer (als er geen eikels zijn) eten de varkens een meelmengsel (tarwe, maïs, gerst). Het mediteraanse klimaat, de vrijheid van de varkens en het voedsel wat ze eten zorgen voor een hoogwaardige kwaliteit varkensvlees.  Het vlees van het Ibérico varken heeft een hoog percentage onverzadigde vetzuren.

1 Iberico secreto weegt ongeveer 1,2 kg.