Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Tamme Hollandse konijnenbout van onze wild leverancier Pieter van Meel. Het vlees van een tam konijn is malser en minder sterk van smaak dan dat van een wild konijn. Konijnbout is lekker om te bakken, braden of konfijten.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Deze prachtige eendenbouten komen van eenden die vrij op de boerderij lopen. Door het vrij lopen van de eenden kunnen deze een verfijnde smaak ontwikkelen mede door de veelzijdigheid van de voeding. Het vlees neigt qua smaak licht naar wild gevogelte en is dan ook vol van smaak. Deze eendenbouten zijn zeer geschikt om mooi goudbruin op het huidje te bakken. Ook is het een mooi stukje gevogelte voor Canard à l’orange.
2 stuks wegen ongeveer 700 tot 850 gram.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Een heerlijk stukje vlees, dat qua smaak net even wat spannender is dan kip. Het mooie van deze Parelhoen filet is dat de huid er nog op zit, zodat deze mooi goudbruin krokant gebakken kan worden.
1 parelhoenfilet weegt ongeveer 130 gram.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Smakelijk Frans parelhoender van een rustiek ras, klaar om gebraden te worden. Parelhoen is mager vlees dat net wat ‘wilder’ dan kip, en net wat ’tammer’ dan fazant smaakt.
Dit malse sappige pouletvlees is afkomstig van de boerderijkip, die veel ruimte heeft gehad om vrij te kunnen rondlopen. Mede door de vrijheid die de kippen hebben, ontwikkelen ze een verfijnde smaak, maar ook door de veelzijdige voeding. Uitstekend geschikt om in een hete pan mooi goudbruin te bakken waardoor het vlees heerlijk mals blijft.
Heerlijke bout van de zwartpootkip.
De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met de ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht ‘authentiek’ genoemd mag worden.
1 stuk weegt ongeveer 220 gram.
Deze kippenlevertjes zijn vol van smaak omdat deze goed zijn doorbloed gedurende het leven van de kip. Chef’s gebruiken de kippenlevertjes steeds vaker in gerechten om deze een karakteristieke smaak te geven. Deze kippenlevertjes zijn ideaal om even te paneren en dan krokant te bakken. Houd ze mooi rosé voor een sappige kern.
De Bressekip – uit de gelijknamige voormalige Franse provincie – geldt wereldwijd als de koningin der kippen, en was het eerste dier in Frankrijk dat een eigen Appellation d’Origine Contrôlée kreeg. Om aan haar uitzonderlijk smakelijke, stevige en vettige vlees te komen, krijgt de Bressekip de mogelijkheid om vrij naar insecten te foerageren en wordt ze daarnaast gevoerd met graan en botermelk.
Malse filet van de zwartpootkip, zonder vel.
De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met een ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht “authentiek” genoemd mag worden.
1 stuk weegt ongeveer 130 gram.
Malse filet van de zwartpootkip, met smakelijk vel.
De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met een ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht “authentiek” genoemd mag worden.
1 stuk weegt ongeveer 160 gram.