De zomer – daar moet op geproost worden! Dat vindt ook Thoob, de koning van de limoncello. Dus speciaal voor Lindenhoff maakt hij met onze citrusvruchten een smakelijke variant op het digestief; orancello! Door sinaasappel te gebruiken is de likeur zoet en lichtbitter. Perfect in balans met het subtiel gebruikte foelie, een specerij uit de familie van nootmuskaat dat voor een warme smaak zorgt en het frisse en bloemige extra naar boven haalt.
In de box voor uw koninklijke cocktail:
- Orancello van Thoob
- Cava Brut
- Verse munt
- Navelsinaasappel
Uit uw eigen voorraadkast: bruiswater
Bereiding
Zet 4 cocktailglazen klaar en meng per glas:
- 100 ml orancello
- 100 ml cava
- 100 ml bruiswater
- IJsblokjes naar smaak
Zet 10 flûtes klaar en meng per glas:
- 50 ml orancello
- 50 ml cava
- 50 ml bruiswater
- IJsblokjes naar smaak
Garneer uw drankje in het cocktailglas of flûte naar smaak met verse munt en een schijfje sinaasappel. Proost!
De favoriete snack van velen – frikandel! Maar dan wel van hoge kwaliteit van vlees van oorspronkelijke rassen. Deze komt uit de keuken van slager Nathan en is gemaakt met Baambrugs big, Gasconne rund en Blije Ilperkip, maar zónder e-nummers! Dat is met een gerust hart smullen van de allerbeste smaak!
Bereiding
- Verwarm uw frituur tot 175 °C
- Bak de ontdooide frikandellen circa 3 minuten
- Lekker met Lindenhoff mayonaise en zéker op een broodje!
Broodje frikandel
Bij een echt Nederlandse feestdag hoort een echte Nederlandse hap – maar dan wel met de állerbeste smaak! Geniet dus van een oer-Hollands broodje frikandel à la Lindenhoff – hang de vlag uit en vier Koningsdag met een vorstelijke hap!
Bij een echt Nederlandse feestdag hoort een echte Nederlandse hap – maar dan wel met de állerbeste smaak! Geniet dus van een oer-Hollands broodje frikandel à la Lindenhoff – gemaakt met Baambrugs big, Gasconne rund en Blije Ilperkip en zónder e-nummers! Dat is dus met een gerust hart smullen – hang de vlag uit en vier Koningsdag met een vorstelijke hap!
Uw vorstelijke broodje:
- Frikandellen van 1906 makers van charcuterie
- Briochebollen van Tom van Otterloo
- Blette rouge
- Lindenhoff truffelmayonaise
Uit uw eigen voorraadkast: olie of vet om te frituren
Dat wordt genieten, maar nog even de keuken in! Alle ingrediënten zijn klaar, maar de frikandellen mag u nog afbakken!
Bereiding
- Verwarm uw frituur tot 175 °C
- Bak de ontdooide frikandellen circa 3 minuten
- Snijd de briochebollen door en beleg met wat blaadjes blette rouge
- Beleg de broodjes met de warme frikandellen
- Maak af met een flinke lepel mayonaise – geniet!
Maak helemaal af met een lekker biertje!
Maerssener gagelblond
In de 17e eeuw was het water in de grachten van Amsterdan en Utrecht al te vervuild en verzilt om goed mee te kunnen brouwen. Mede daarom ontstonden er steeds meer brouwerijen langs de relatief schone Vecht. Zoals de geheimschrijver van Staat en Kerke in 1759 al schrijft, werd er in Maarssen al goed bier gebrouwen in Brouwerij de Eenhoorn: “….. dat men te Maarssen een Brouwery heeft, genaamt den Eenhoorn, in welke zeer gezont en smakelijk bier werd gebrouwen, daar men niet ligt een roode neus van zal krijgen….” Omdat er in die tijd nog geen hop gebruikt werd, zochten de brouwers eigen lokale kruiden om het bier op smaak te brengen. In Loenen werd daarvoor o.a. scharlei gebruikt, in Maarssen Gagel.
Onze slager Nathan is speciaal voor ’t voorjaar de Lindenhoff keuken in gedoken – zo kunt u zomers genieten van een bijzonder gerecht! Dit half om half gehaktbrood van Gasconne rund en Baambrugs big is heerlijk op smaak gemaakt met een friszoet lentebockbier en oregano. Perfect om in de zon van te genieten van een borrelplank met een biertje erbij!
Bereiding
- Het gehaktbrood is al gegaard, dus u kunt ‘m zo uit het zakje eten!
- Liever warm? Verwarm dan de oven op 185 °C
- Haal de meatloaf uit de verpakking en plaats op een bakplaat met bakpapier
- Doe het gehaktbrood even in de oven tot het warm is – het is al gaar
Maak helemaal af met een lekker biertje!
De ambacht van brouwerij De Prael en Lindenhoff in één fles! Deze frisse Farmhouse Ale is kleinschalig gebrouwen in samenwerking met onze bijzondere boerderij in Baambrugge. We hebben gekozen voor de de enige echte Sorrento’s. Deze smakelijke, sappige citroenen groeien in zilte Zuid-Italiaanse zeelucht en dat proeft u! Om u echt op de boerderij van Lindenhoff te wanen is daarnaast gekozen voor een balans tussen aromatische hop en mout – dus sluit uw ogen en ruik het verse hooi. Proost!
Exclusief voor Lindenhoff maakte chef Auke Blom vers madeleinedeeg om thuis te bakken. Chique cakejes met de verrukkelijk subtiele smaak van sinaasappel, dus perfect om de oranje bloemetjes buiten te zetten dit voorjaar!
Franse madeleines zijn versgebakken het allerlekkerst – dan hebben ze een gekaramelliseerd, krokant randje en een zachte, zoete binnenkant. Met het deeg en de tips van chef Auke Blom bakt u ze zelf in een handomdraai goudbruin! Deze madeleines zijn gemaakt van pure ingrediënten zonder extracten en e-nummers en met sinaasappel.
Over de chef
Chef Auke Blom heeft de sterrenkeukens van het vasteland verruild voor het ruime sop, waar hij als privéchef meevaart op een schip. Het toeval wilde dat de oma van de kapitein Madeleine heette en de chef gek is op deze verrukkelijke koekjes en ze zodoende regelmatig uit de oven kwamen. Niet alleen aan boord werd enthousiast gereageerd – de madeleines werden uitgedeeld in de havens, waar elke keer weer werd uitgekeken naar zijn komst én die van versgebakken koekjes. Chef Auke wilde de koekjes met zoveel mogelijk mensen delen en Feel Good Madeleine’s was een feit!
Tips van Auke Blom
- Bespuit de mal met bakspray of vet deze in met gesmolten boter.
- Er zijn twee manieren om het deeg in de mal doen:
- open de spuitzak om direct in de mal te spuiten. Let op: het deeg smelt in de oven, dus u hoeft het niet met een lepel te egaliseren;
- spuit het deeg in een bakje. Met een eetlepel maakt u een quenelle en schept deze in de mal. Dip de lepel na elke canelle in warm water zodat het deeg goed van de lepel blijft glijden.
- Bak de madeleines 15 minuten in de oven op 180 °C
- Draai de madeleines direct om wanneer ze uit de oven komen. Hierdoor worden ze krokant. U ziet na paar minuten dat ze gaan glanzen en een karamel randje hebben.
- Bak de koekjes en geef ze cadeau in het mooie doosje!
Deze Britse traditie nemen we in Baambrugge graag over – de high tea! Dek de tafel met uw mooiste servies, snijd alle broodjes en gebakjes in stukjes om te delen en vul de theepot met heet water. Al ’t lekkers komen wij bij u brengen, zelfs de thee!
Bak het breekbrood af en beleg rijkelijk met zalige zalmconfit of eiersalade met truffel. En laat de oven nog even aan, want de worstenbroodjes en kaneelbroodjes mogen er ook nog even in! Zin in meer zoet? Komt voor elkaar, want bij de Lindenhoff High Tea geniet u ook van slagroomtruffels, citroentaart én natuurlijk de Engelse klassieker; scones, zoals ’t hoort later in de middag!
In uw high tea box:
- Scones van WALDO* – 4 stuks
- Rozijnenscones van WALDO* – 4 stuks
- Rabarberjam
- Worstenbroodjes van ’n Dungense Dame* – 4 stuks
- Cinnamon rolls van de Veldkeuken* – 4 stuks
- Scoontjesroom van de Kastanjeboom
- Citroen-meringuetaartjes van WALDO – 2 stuks à 120 gr
- Wilder Land thee – 20 zakjes
- Truffel-eiersalade – 250 gr
- Zalmconfit – 120 gr
- Rustiek breekbrood van vanmenno* – afbakbrood 400 gr
*Dat wordt genieten, maar nog even de keuken in! In de box vindt u de ingrediënten voor een heerlijke high tea, maar het brood en de scones gaan nog even de oven in en de thee mag nog even trekken in heet water!
Bereidingswijze
Heerlijke high tea om te delen! Snijd alles in kleinere stukjes, verdeel het over mooie etagères of schalen en geniet!
Tip van de chef | bak de broodjes op deze volgorde – zo kunt u de oventemperatuur opbouwen.
Worstenbroodjes van ’n Dungense Dame
- ’n Dungense Dame smaakt het lekkerst als het deeg nog zacht is na verwarmen. Daarom op lage temperatuur rustig warm maken!
- Verwarm de oven voor op 120 °C
- Haal de worstenbroodjes uit de verpakking en plaats op een rooster
- Bak ongeveer 10 minuten af
- Laat iets afkoelen en serveer direct
Scones van WALDO
- Verwarm de oven voor op 160 °C
- Haal de scones uit de verpakking en plaats op bakplaat met bakpapier
- Bak ongeveer 4 minuten af
- Laat iets afkoelen en serveer warm op een mooi bord met scoontjesroom en jam
Cinnamon rolls van De Veldkeuken
- Verwarm de oven voor op 160 °C
- Haal de kaneelbroodjes uit de verpakking en plaats op bakplaat met bakpapier
- Bak ongeveer 5 minuten af
- Laat iets afkoelen en serveer op een mooi bord
Rustiek breekbrood van vanmenno
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Haal het brood uit de verpakking en plaats op een rooster
- Bak ongeveer 12 minuten af
- Laat iets afkoelen, serveer op een plank en breek er broodjes af om te beleggen
MAAK ER EEN BRUISENDE HIGH TEA VAN
Een verrukkelijk alcoholvrij alternatief – bruisende veldthee uit de natuurlijke omgeving van het Betuws Wijndomein. HopHout Thee is ‘cold brew’, een koud getrokken en mousserende thee cuvée, gerijpt op houten wijnvaten. Een melange van pure ingrediënten als kamillebloem, munt, jasmijn, verveine en een hint van hop en hout. Proost!
Alle ingrediënten voor deze favoriet voor 2 personen in één box – kip, patat én appelmoes!
Aan tafel – we eten kip, patat en appelmoes! Mét een lekkere lepel Lindenhoff mayonaise en een frisse salade. Dat is smullen! Een echte feestfavoriet en een verwennerij in het weekend, maar ook doordeweeks zó op tafel, want het meeste werk is al gedaan. De kip warmt u nog even op in de oven, de patat kan daarbij (of frituur ze) en de appelcompote hebben wij vast voor u in een potje gestopt.
Voor 2 personen aan de slag met:
-
- halve gegrilde Poulet Noir scharrelkip
- Frietboutique verse friet van Agria aardappels
- Lindenhoff appelcompote met een vleug vanille
- romige Lindenhoff mayonaise
- frisse romaine sla
- Siciliaanse cherrytomaten
Uit uw eigen voorraadkast: zonnebloemolie, dressing, peper en zout
Dat wordt genieten, maar nog even de keuken in! De kip, patat en appelmoes zijn voorbereid, maar moeten nog even worden afgemaakt.
Bereidingswijze kip, patat en appelmoes
Gebraden Poulet Noir kip
Onze poelier is vast voor u aan de slag gegaan met de kip – deze hoeft dus alleen nog opgewarmd te worden!
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Haal de kip uit de verpakking en plaats op een rooster
- Laat de kip gedurende 12 minuten warm worden
Friet
Frietboutique maakt de lekkerste verse friet van Nederland! De Agria aardappelen worden dagelijks binnen gebracht door de lokale aardappelboer en vervolgens gewassen, gesneden en voorgebakken in natuurlijke olie. Na het bakken laten ze de frietjes zo snel mogelijk afkoelen, dus kunt u ze thuis afbakken!
- Frituur de verse friet 3 à 4 minuten op 170 °C
- De friet is ook geschikt om te bakken:
– 20 minuten op 200 °C in de oven
– ±10 minuten in de airfryer
- Serveer met appelcompote én een flinke lepel mayo!
Salade
- Was de romaine sla en Siciliaanse cherrytomaten
- Snijd de tomaatjes eventueel door of in kwarten
- Scheur de sla in hapklare blaadjes
- Maak aan met uw favoriete dressing en hussel goed om
- Serveer in een mooie schaal bij de kip en friet
Maak helemaal af met een lekker biertje!
De originele appelcider van de experts bij het familiebedrijf van Manufaktur Jörg Geiger. Deze sprankelende appelwijn wordt ambachtelijk gemaakt sinds 1854. Het sap van handgeplukte oude appelsoorten wordt gegist, waardoor een mousserend aperitief ontstaat met zachte, demi-sec smaak, tonen van rijpe appel en subtiele nootachtige aroma’s. Verfrissend tintelend en erg smakelijk bij dit gerecht!
De broodhaantjes van De Veldkeuken is gemaakt van brioche – een rijk deeg van roomboter en verse eieren. Bij de bakkerij in Amelisweerd wordt het deeg gemaakt van desem en rijst 6 uur voor het wordt gebakken. Lekker, zacht en lichtzoet!
Klassieke halve kip, alvast voor u gegrild door onze poelier. Perfect goudbruin, heerlijk mals en op smaak met o.a. venkelzaad, mosterd, knoflook, fenegriek, komijn, zwarte peper en peterselie. En deze halve Poulet Noir scharrelkip is al gaar, dus u kunt gauw aan tafel!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Haal de kip uit de verpakking en plaats in een ovenschaal
- Verwarm de kip in 12 minuten – het vlees is al gaar!
De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met een ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht “authentiek” genoemd mag worden.
Kip, patat en appelmoes
Deze kip is al lekker, maar maak eens deze favoriet van de hele familie! Mét een lekkere lepel Lindenhoff mayonaise en een frisse salade. Dat is smullen! Een echte feestfavoriet, een verwennerij in het weekend, maar ook doordeweeks zó op tafel, want het meeste werk is al gedaan. De kip warmt u nog even op in de oven, de patat kan daarbij (of frituur ze) en de appelcompote hebben wij vast voor u in een potje gestopt.
Klassieke kip, alvast voor u gegrild door onze poelier. Perfect goudbruin, heerlijk mals en op smaak met o.a. venkelzaad, mosterd, knoflook, fenegriek, komijn, zwarte peper en peterselie. En deze Poulet Noir scharrelkip is al gaar, dus u kunt gauw aan tafel!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Haal de kip uit de verpakking en plaats in een ovenschaal
- Verwarm de kip in 12 minuten – het vlees is al gaar!
De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met een ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht “authentiek” genoemd mag worden.
Kip, patat en appelmoes
Deze kip is al lekker, maar maak eens deze favoriet van de hele familie! Mét een lekkere lepel Lindenhoff mayonaise en een frisse salade. Dat is smullen! Een echte feestfavoriet, een verwennerij in het weekend, maar ook doordeweeks zó op tafel, want het meeste werk is al gedaan. De kip warmt u nog even op in de oven, de patat kan daarbij (of frituur ze) en de appelcompote hebben wij vast voor u in een potje gestopt.