Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
De Boerderij Parelhoen komt oorspronkelijk uit Afrika en was al geliefd bij de Romeinen door zijn zachte smaak. De bouten zijn gekonfijt waardoor de smaak nog verfijnder is en is zo bereid dat er niet veel aan hoeft te gebeuren. Het mooiste is om de gekonfijte boerderij Parelhoen bout zachtjes te verhitten met een klontje roomboter in de pan. Hierdoor komen de geuren en smaken vrij.
Ganzenvet: bestaat er een lekkerder medium om aardappels mee te bakken? Maar ook andere groenten zijn niet te versmaden als ze even in dit vet zijn aangezet of geroosterd. En wat te denken van klassieke gerechten als een Elzasser choucroute of een Zuid-Franse cassoulet, waarin “graisse d’oie” een onmisbaar ingrediënt vormt? Het kan dus zeker geen kwaad om zo’n pot, die goed gekoeld een paar maanden houdbaar is, achter de hand te hebben.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Onze roodpoot patrijs komt uit Zuid-West Engeland, waar ze gedurende het jachtseizoen van 1 september tot en met 15 februari bejaagd wordt. In Nederland is de jacht op de patrijs gesloten om de stand te verbeteren. De roodpoot patrijs heeft een milde toegankelijke wildsmaak die de aftrap van het wildseizoen en de nazomer combineert.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Een flinke duif met mooi groot borstvlees. Iets steviger vlees dan ander gevogelte maar zeer mals. Het vlees is goed doorbloed omdat de grote spieren veel gebruikt zijn. Dit geeft de duif zijn volle smaak. houd het vlees licht rosé om er goed van te kunnen genieten.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Fazantfilet (hen) van onze poelier & wildleverancier Pieter van Meel. Wild fazantenvlees heeft een verfijnde, kruidige en aromatische smaak. Het vlees van de hen is zachter dan dat van de haan. Het jachtseizoen voor de fazantenhen loopt van 15 oktober tot en met 30 december.
1 stuk weegt ongeveer 120 tot 160 gram.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Heerlijke fazant (hen) van onze poelier & wildleverancier Pieter van Meel. De fazanten worden circa 12 dagen in de veren gerijpt voordat ze in Amsterdam worden verwerkt. Hierdoor krijgen de fazanten een zeer verfijnde wildsmaak. Het vlees van de hen is zachter dan dat van de haan. Het jachtseizoen voor de fazantenhen loopt van 15 oktober tot en met 30 december.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Engelse fazantenbout van onze poelier & wildleverancier Pieter van Meel. De fazanten worden circa 12 dagen in de veren gerijpt voordat ze in Amsterdam worden verwerkt. Hierdoor krijgen de fazanten een zeer verfijnde wildsmaak.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Dit is ideaal vlees voor een wildstoofschotel. Laat dit vlees met wat rode wijn kruiden en verschillende groenten en aardappels een lange tijd sudderen en u hebt een heerlijke wildstoofschotel. Voeg qua kruiden e.v.t wat laurier, rozemarijn, tijm en foelie toe.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Vlees van de nek van het wildzwijn van onze wildleverancier Pieter van Meel. Het nekvlees is geschikt om te smoren of te stoven. Het wildzwijn is mager vlees met een zachte structuur.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Dit sappige vlees geeft een heerlijke smaak aan u gerechten. Door middel van deze kort in een hete pan te bakken blijft het vlees mooi sappig en van binnen rosé. Ideaal voor een wildschotel. Door het juiste formaat van de stukken ree poulet zal het niet snel droog worden.