Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Kalfskop gebroeid met tong

Kalfskop gebroeid met tong

Kalfskop of ook wel tête de veau wordt in Frankrijk en België veel gegeten. De kop is ontbeend en kan als rollade worden bereid. Lekker met bijvoorbeeld een sauce gribiche (een mayonaise gemaakt van gekookte eieren en augurkjes).

Een kalfskop met tong weegt circa 2 kg.

Muesli hazelnoot-dadel

Muesli hazelnoot-dadel

Deze heerlijke muesli is samengesteld door the Nuthouse en komt uit hun eigen keuken. Een combinatie van haver- en speltvlokken verrijkt met droog geroosterde hazelnoten, stukjes gedroogde dadel en sappige sultana’s.

In een verpakking zit 500 gram.

Plaisir Blanc, blend

Roger Sabon Plaisir Blanc, blend

In deze heerlijke krachtige wijn zijn smaken terug te vinden van zoete appel, vanille en kruiden met een mooie balans in zoet en zuur.

Druiven: Clairette,Grenache blanc, Bourboulenc

Wijnhuis: Roger Sabon, Chateauneuf du pape

Streek: Rhône

Wijn-spijs: Deze wijn combineert mooi bij wit vlees en aardse smaken zoals truffel en paddestoelen.

Achtergrondinformatie: Het waren de pausen, die geïnstalleerd waren in Avignon in de veertiende eeuw en de speciale “ terroir “ van Châteauneuf-du-Pape ontdekten. Onder het bewind van Johannes XXII, wordt het dorp de zomerresidentie van de paus. Vanwege de kostbare ‘nectar’ geproduceerd in dit gebied, verleende hij de rang van “Vin du Pape”, die daarna de deuren van de grote Europese hoven openden. De familie Sabon en Cha?teauneuf du Pape gaan ver terug. ze wonen hier al vanaf 1540. een ondernemende en ambitieuze familie. zoals ze zelf zeggen: “het is ons doel om te streven naar perfectie, we proberen het beste te maken van wat de natuur ons geeft.” elegantie is belangrijker dan kracht. of beter gezegd: elegantie is de kracht daardoor zijn hun wijnen zo anders dan de traditionele en zware Cha?teauneuf wijnen.

Fonrand rosé, blend 2017

Fonrand rosé, blend

De sappige, ronde wijn met aroma’s van rijpe aardbeien, frambozen en een hint van vanile. De rose heeft een volle fruitige friszoete smaak. In de lange afdronk is de kruidigheid van witte peper terug te vinden.

Druiven: mourvèdre, grenache, syrah

Wijnhuis: Chateau Fonrand

Streek: Ventoux, Rhône

Wijn-spijs: De perfecte wijn voor op het terras of te combineren met gegrild vlees en picante gerechten.

Achtergrondinformatie: Daan en Elvira geloven heilig in druiven groeien en wijnmaken zonder bestrijdingsmiddelen en toevoegingen. Een wijn begint met een wijngaard vol leven. Inclusief de vos die je veel rond dit domaine tegen komt. Ze plukken de oogst heel vroeg in de ochtend en met de hand. En zo zijn er heel veel voorbeelden te geven van keuzes in het groeien van de druiven en het wijnmaken die bedoeld zijn om tot een betere wijn te komen. Een keuze die Daan en Elvire nog niet gemaakt hadden, was om de wijnen niet te filteren. Daar is met de komst van de Fonrand Rank Selectie wijnen verandering in gekomen. Samen met Rank zijn ze het avontuur aangegaan om de wijnen niet te filteren en nog meer smaak in de wijn te houden.

La couronne de Touraine

La couronne de Touraine

De letterlijke vertaling van “Le Couronne” is de kroon, die weer refereert aan de vorm van de kaas en dit geval “De Kroon van de Touraine”. De Touraine is het gebied rondom Tours in de Loire vallei waar de rivier de Cher in de Loire uitmond. Dit gebied staat bekend om z’n geitenkaas zoals Selles sur Cher, Crottin, Saint Maure de Touraine. De Couronne is een zacht gerijpte geitenkaas met lichte korst die net als de Selles sur Cher bedekt wordt met een dun laagje as(houtskool). Het aroma en smaak is aards met paddenstoelen en kruidig met tonen van mineralen, zuurtje en zilt waarbij de kaas romig en zacht blijft.

1 kaasje weegt 170 gram.

Chabichou du poitou AOC

Chabichou du poitou AOC

De Chabichou du Poitou is een Franse kaas, gemaakt in de Poitou-Charentes regio, in de Loire vallei, het belangrijkste gebied voor de productie van geitenkaas. Chabichou is een Franse verbastering van het Arabische woord chebli voor geit. De geitenhouderij in de Loire vallei stamt uit de tijd van de Saracenen. Na het verdrijven van de Saracenen, vanaf de 8e eeuw, bleven de geiten achter. Het kaasje is wit en zacht van binnen met een blauwe-grijze waas op de korst wanneer het jong is. Naarmate de kaas ouder wordt, wordt de kleur donkerder en wordt de kaas droger en brokkeliger. De kaas heeft een echte geitensmaak, iets zurig in het begin en wordt dan steviger.

Een geitenkaasje weegt 150 gram.

Veldkeuken biologisch olijfbrood (ontdooid)

Olijvenbrood van De Veldkeuken Biologisch

Dit rustiek biologisch brood komt uit de bakkerij van de Veldkeuken. Het zuurdesembrood is verrijkt met zwarte kalamata-olijven, zeezout, vers geplukt uit de tuin van landgoed Amelisweerd. Een heerlijk hartig  brood. Serveer deze bijvoorbeeld bij de borrel.

1 olijvenbrood weegt circa 400 gram.

Veldkeuken cinnamon roll (ontdooid), 2 stuks

Cinnamon rolls van De Veldkeuken Biologisch

Deze biologische zoete broodjes van bakkerij de Veldkeuken hebben een heerlijk krokant croissantdeeg en zijn opgerold met een zoete kaneelvulling. De cinnamon rolls bakt u thuis zelf af en zijn dan warm uit te oven het allerlekkerst, perfect om de brunchtafel compleet te maken. Daarnaast zijn de cinnamon rolls ook een ware lekkernij voor bij de koffie.

1 broodje weegt circa 100 gram