Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Reebout met been

Reebout met been

Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.

De reebout is naast de reerug het mooiste deel van de ree. De bout heeft iets meer gewerkt tijdens het leven van de ree waardoor de structuur wat steviger is maar bomvol smaak zit. Dit neigt naar een middelkrachtige wildsmaak. het is fantastisch om met een klein gezelschap heerlijk van de reebout te genieten en aan tafel aan te snijden.

Tip van de chef: Braad de reebout goudbruin aan in de pan met een goede klont boter en gaar de bout gedurende 1,5 uur op 125 graden. Uiteraard kan er gevarieerd worden met toevoegingen van smaken in de oven.

Kookboek Good Morning! van Food Bandits

Kookboek | Good Morning! | Food Bandits

In dit kookboek van Food Bandits staan de lekkerste ontbijtrecepten en fijnste ochtendrituelen.

Tover je ontbijt om tot een feestje! Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en toch schiet die er juist het makkelijkst bij in. Te vaak gesnoozed, niet kunnen beslissen wat je aan zal trekken, gehaast staand aan het aanrecht ontbijten. Herkenbaar? Niet voor foodbloggers Suus en Johann van Food Bandits. Het ontbijt is hun favoriete moment van de dag. In Good Morning laten ze jou zien hoe je op goede, gezonde en simpele wijze de dag begint. Van een geen-tijd-ontbijt, gezond ontbijt, verwenontbijt tot lazy sunday-ontbijt: alles komt aan bod. Altijd al willen weten hoe je het perfect gekookte ei maakt? Of hoe je in een handomdraai een stapel havermoutpannenkoekjes op tafel zet? Wel of niet snoozen? Wat drink je ’s ochtends voor de meeste energie? En welke muziek is een must tijdens het ontbijt? Laat je inspireren door tientallen recepten, prachtige foto’s en fijnste ochtendrituelen van Food Bandits en gastbloggers als April and May, The Holy Kauw en Yellow Lemon Tree, en maak zo van ieder ontbijt een feestje.

Black angus runderwang

Black angus runderwang

De wang van de Black Angus is een ware delicatesse om langzaam te garen. Door het kauwen en herkauwen hebben de wangspieren vrijwel constant bewogen, en zijn daardoor buitengewoon smaakvol. De wangen zitten vol vet en bindweefsel, wat betekent dat bij een langzame garing niet alleen een botermals stukje vlees, maar ook een prachtig gebonden saus overblijft.

Olijfolie Colline di San Mauro

Olijfolie Colline di San Mauro

Colline di San Mauro is gemaakt van een blend van 70% carboncella met 30% frantoio en leccino olijven.

Carboncella is een autochtone olijfsoort, die alleen in de Sabijnse heuvels groeit. Deze olijfsoort is wat later rijp en laat zich moeilijker plukken. Carboncella geeft een krachtige olijfolie die in combinatie met de leccino en frantoio olijven een mooie en licht bittere, groene smaak oplevert met tonen van pijnboompit en artisjok. Deze olijfolie blijft goed overeind bij kruidige en zoete gerechten zoals panforte en olijfolie ijs, maar ook bij vleessoorten zoals lamsvlees met een sterkere smaak.

een fles bevat 250ml

Domaine de Petit Roubié, merlot 2014

Domaine de Petit Roubié, merlot Biologisch

Deze soepele rode wijn heeft frissen tonen met veel fruit aroma’s.

Druif: Merlot

Wijnhuis: Domaine de Petit Roubié

Streek: Pays d’Herault, Languedoc

Wijn-spijs: heerlijk bij charcuterie, salades en gevogelte.

Achtergrondinformatie: 

Olivier Azan kreeg letterlijk hoofdpijn van bestrijdingsmiddelen. Dat was de reden om over te gaan op biologisch wijnmaken. Hij was de eerste in zijn appellation Picpoul de Pinet die echt biologisch werkte. Olivier is ook een van de oprichters van Millesime Bio een biologische wijnbeurs in Montpellier die jaarlijks
groter wordt. De wijnen die Olivier maakt houden van de zomer. Een prachtige balans van fruit en zuren zonder te veel alcohol of restzoet. De Mistral (zeewind) zorgt ervoor dat de druiven niet
gekookt worden door de zon en dat schimmels geen kans hebben

Koop uw Lindenhoff Fine Food Farm ticket op www.lfff.nl

Koop uw Lindenhoff Fine Food Farm ticket op www.lfff.nl

Zet hem alvast in de agenda; op zaterdag 23 en zondag 24 september van 10 tot 21 uur wordt het Lindenhoff terrein helemaal omgetoverd tot een grote boerenmarkt! Laat je tijdens de Lindenhoff Fine Food Farm omringen door authentieke smaak, maak kennis met onze producenten, proef de lekkerste gerechten op onze foodmarkt, geniet van een goed glas wijn op het wijnplein, doe mee met interessante workshops en proeverijen, kijk mee in de keuken van topchefs en nog veel meer…zorg dus dat je erbij bent!

Houd voor meer informatie deze eventpagina in de gaten of kijk op www.lfff.nl. Tickets kan je alvast bestellen voor slechts €12,50. Kinderen t/m 12 jaar mogen trouwens gratis naar binnen! Koop nu uw kaartje want met onze Vroege Varkens Tickets en betaalt u nu tijdelijk slechts €10.- per kaartje i.p.v. €12.50! Voer de promotiecode: GASCONNE in bij het afrekenen op www.lfff.nl

Tot 23 & 24 september in Baambrugge!

Hele gerookte ossenworst (ontdooid)

Hele gerookte ossenworst

Authentieke huisgerookte ossenworst. Typisch voor bij de borrel, maar ook heerlijk op brood. Van oorsprong een Amsterdamse worst. Al in ‘De Volmaakte Hollandsche Keukenmeid’, een kookboek uit 1746, komen we het recept voor ossenworst tegen. De ossen werden toentertijd vanuit Duitsland en Denemarken geïmporteerd, de kruiden uit Nederlands-Indië. De worsten werden gerookt als conservering, tegenwoordig gebeurt dit vrijwel niet, maar bij Lindenhoff nog wel.

Zodra u dit product ontvangt is deze minstens 3 dagen houdbaar, mits u deze gekoeld bewaart.

Witte druiven

Witte druiven

Deze heerlijke druiven hebben een mooi aroma, zijn in de zomer en herfst uit Italië verkrijgbaar en kunnen pitten bevatten.

Limonadesiroop Kweeperen Biologisch

Sjoerd en Leslie, zijn de limonademakers van Saru Soda en maken heerlijke siropen, die jezelf kunt mengen tot limonade, frisdranken en cocktails. Leslie is begonnen met het maken van vlierbloesemsiroop voor zijn kraam op de Noordermarkt waar zijn voorraad binnen no-time op was dus dat smaakte naar meer!

De siroop van de mannen van Saru Soda is een biologische limonadesiroop, die ambachtelijk door de mannen wordt gemaakt met verse en natuurlijke producten en bevatten geen toevoegingen. De siropen zijn bedoeld voor frisdrank, maar zeker ook goed te gebruiken voor cocktails of desserts.

In 1 fles limonadesiroop Kweeperen met specerijen zit 0,5 liter, waarmee zeker minimaal 30 heerlijke glazen limonade gemaakt kunnen worden.

Baambrugs big aan het spit

Een langzaam geroosterde big aan het spit is niet alleen heerlijk – het zorgt voor een feestelijke sfeer en is geschikt voor feesten en evenementen voor een grotere groep mensen. We verkopen biggen vanaf 20 kilo, exclusief het spit.

Heeft u interesse in een big voor aan het spit, kunnen wij u graag helpen met het aanvragen van een huurspit.

Gewichtsklasse:

20 – 25 kg = 312,50
25 – 35 kg = 325.-

Stuur ons minimaal 3 weken van tevoren een mail met je bestelling. Mails kunnen verstuurd worden naar thuis@lindenhoff.nl