Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Boerderij kippengehakt

Boerderij kippengehakt

Vers gehakt van de boerderijkip, die veel ruimte heeft gehad om vrij te kunnen rondlopen. Dankzij deze vrijheid, in combinatie met een veelzijdig, natuurlijk dieet, ontwikkelt het kippenvlees een verfijnde smaak. Het gehakt is ontzettend veelzijdig: denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte kipburgers, gehaktballetjes, hartige pasteitjes of pittige enchiladas.

Lady's blue

Lady’s blue Biologisch

Deze blauwe geitenkaas is een van de weinige zachte Nederlandse kazen van rauwe melk. Hierdoor heeft de kaas een romige, iets pikante smaak, maar is toch licht verteerbaar en iets frisser en scherper ten opzichte van de bekende Roquefort die van schapenmelk wordt gemaakt. De geitenmelk dankt zijn hoge kwaliteit aan de rijke begroeiing rond boerderij de Kruidenwei in Drenthe waar deze vandaan komt en aan het feit dat de geiten niet maximaal melk hoeven te produceren. De Lady Blue past goed op een plateau en is al eens uitgeroepen tot lekkerste kaas van Nederland. De kaas is vernoemd naar ‘Lady’, de zeer karakteristieke geit die de ‘leading lady’ van de kudde was en een vacht had in de kleuren van blauwschimmel.

Dragon-mosterd worst van B&L (2) (ontdooid)

Dragon-mosterd worst van B&L

Verse dragon en mosterdzaad zijn twee heftige smaken die elkaar ongelofelijk mooi versterken. Daarom hebben we deze nieuwe smaak tijdelijk aan ons assortiment toegevoegd. Deze verse worst is ontwikkeld door Brandt & Levie tijdens WorstLAB, waar ze samen met hun team, bevriende chefs en inspirerende mensen nieuwe recepturen bedenken.

1 stuk bevat 2 worsten van 120 gram.

Toulouse-pistache worst van B&L (2) (ontdooid

Toulouse-pistache worst van B&L

De franse stad Toulouse staat bekend om haar kruidige worst. Brandt en Levie voegt pistachenoten toe aan het receptuur. Deze verse worst is ontwikkeld door Brandt & Levie tijdens WorstLAB, waar ze samen met hun team, bevriende chefs en inspirerende mensen nieuwe recepturen bedekenken.

1 stuk bevat 2 stuks van 120 gram.

Noten gotje pinda

kingsize pinda

Deze mooie grote pinda’s worden geteeld in China. De pinda’s van Amerikaanse bodem zijn superieur in hun klasse. Deze volvette pinda’s zijn vers gebrand en heerlijk bij de borrel!

Wilde gansbitterbal (30) (ontdooid)

Royal Goose bitterbal

Deze ambachtelijke bitterballen gevuld met een zachte ragout van gans zijn een bijzonder hapje voor bij de borrel! Tussen eind mei en half juni zijn ganzen in de rui en kunnen ze lastig vliegen. Op en rond Schiphol kan dat zorgen voor gevaarlijke situaties. Om ongelukken in het vliegverkeer te voorkomen worden ze gevangen. Het vlees van deze dieren verwerken tot mooie producten is dus een duurzame manier om hiermee om te gaan.

Kalkoengehakt

Kalkoengehakt

Vers gehakt van boerderij kalkoen, die veel ruimte heeft gehad om vrij te kunnen rondlopen. Dankzij deze vrijheid, in combinatie met een veelzijdig, natuurlijk dieet, ontwikkelt het vlees een verfijnde smaak. Daarnaast is het ook nog erg mager en gezond. Lekker om burgers of gehaktballetjes van te kneden, of voor in pastagerechten.

 

Gasconne kalfslonghaas

Gasconne kalfslonghaas

De kalf longhaas is een heerlijk stukje vlees. Het is een echte werkspier, en heeft daarom een volle smaak en een ietwat stevige beet. De longhaas is grof van structuur, maar wie hem mooi rosé bakt en goed op de draad snijdt, houdt een zeer smakelijke biefstuk over. In Frankrijk kent men de longhaas, of onglet, als echte bistro-steak. In Nederland gold hij lang als het geheim van slagers en chefs, maar tegenwoordig weten ook steeds meer thuiskoks dit karaktervolle stuk vlees te vinden.

Gasconne kalfskogelbiefstuk dry-aged

Gasconne kalfskogelbiefstuk dry-aged

Drooggerijpte kogelbiefstuk van Gasconne kalf, heerlijk zacht en vol van smaak. De biefstuk is bijzonder smakelijk maar erg mager vlees, dat daarom een korte, voorzichtige bereiding vereist. De kalfsbiefstuk smaakt het lekkerst als deze rosé wordt gebakken.

Gasconne kalfsbavette

Gasconne kalfsbavette

Kalfsbavette is een heerlijke biefstuk dat uit de ‘vang’ van de koe wordt gesneden. De bavette wordt in Nederland, in tegenstelling tot in Frankrijk, weinig gebruikt – al is dit vlees onder invloed van chefs en journalisten recent aan een opmars bezig. Net als de longhaas is de bavette grof van draad en heeft daardoor een ‘spannende’ structuur. Doordat het jong vlees is, is de kalfsbavette wat zachter dan runderbavette.