Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Mini lingot chèvre

Mini lingot chèvre

Deze kaas is gemaakt door de kaasmakers van de “Les Gariottes” in Alvignac in de Quercy, van de hoogste kwaliteit (rauwe)geitenmelk die verzameld word bij een aantal geitenboeren in de omgeving. De Lingot is een ambachtelijke kaas, te herkennen aan de vorm, een rimpelige korst en een zacht smeltende textuur. De smaak is licht zoutig met een subtiele smaak van geitenmelk en een aardse tonen. Deze kaasmakers maken ook bijvoorbeeld de kleine Rocamadour kaasjes.

Pyramide fermière

Pyramide fermière

In een rustig en stil natuurgebied, rijk aan landbouw woont de familie Jousseaume sinds 1958 in Roullet St. Estèphe, vlakbij Cognac (Charentes). Met een kudde van 500 melkgeiten en honderd hectare grond, natuurlijk voedsel (hooi, stro, granen uit eigen productie) maken geiten de melk die nodig is om geitenkaas te maken van hoge kwaliteit. Een specialiteit van de familie Jousseaume is de Pyramide Fermier. Dit kaasje is handgeschept, heeft een zeer fijne structuur en een heerlijke zoete smaak in de mond. Met delicate aroma’s van hazelnoot en kreupelhout een perfecte combinatie met een Pineau de Charentes.

Buchette fermière

Buchette fermière

In een rustig en stil natuurgebied, rijk aan landbouw woont de familie Jousseaume sinds 1958 in Roullet St Estèphe vlabij Cognac(Charentes). Met een kudde van 500 melkgeiten en honderd hectare grond, natuurlijk voedsel (hooi, stro, granen uit eigen productie) maken geiten de melk die nodig is om een ??geitenkaas te maken van hoge kwaliteit.
Één van de specialiteiten van de familie Jousseaume is de Buchette Fermier. Dit kaasje is handgeschept, heeft een zeer fijne structuur en een heerlijke zoete smaak in de mond. Met delicate aroma’s van hazelnoot en kreupelhout.

Le béret basque piment

Le béret basque piment

Le béret basque vindt zijn oorsprong in Baskenland en is vernoemd naar de nationale hoofddeksel door zijn vorm. Deze worst van varkensvlees dankt zijn pittige smaak aan de Piment d’Espelette. De salami-achtige worst kenmerkt zich doordat er geen omhulsel om zit, de worst blijft dankzij de witschimmelculturen bijeen. De béret basque piment zal zeker niet misstaan op uw borrelplank.

Crème honing

De bijzondere, zachte structuur komt tot stand doordat de imker regelmatig roert tijdens het versuikeren. Zodoende bestaat de honing uit zeer fijne kristallen. De smeuïge honing is goed smeerbaar en perfect voor op brood. Hierdoor is het ook een favoriet bij kinderen!

SPECIAL: Gasconne rund entrecôte Dry Aged 28 dagen

SPECIAL: Gasconne rund entrecôte dry-aged 28 dagen

Tijdelijk in ons assortiment: deze bijzondere 28+ dagen dry-aged Gasconne entrecote.

De Nederlandse entrecote is een mooie biefstuk van de dunne lende, een fijne spier die over de ribben tegen de rugwervels ligt. Dit in tegenstelling tot in Frankrijk, waar ze de ribeye ‘entrecote’ (letterlijk: ‘tussen de ribben’) noemen. Wij houden de Nederlandse stijl aan: een heerlijk mals langwerpig stukje vlees met een extern vetrandje dat smaak afgeeft tijdens het bakken. Los daarvan is de entrecote erg mager, waardoor een korte en voorzichtige bereiding gewenst is.

Dankzij “dry-ageing” of droog rijpen wordt rundvlees prachtig rood, intenser van smaak en heerlijk mals. Onze slagers hebben dit vlees, afkomstig van rustieke Gasconne runderen, éxtra lang laten rijpen. Het resultaat? Een boterzachte structuur, en een ongeëvenaarde smaakbeleving – als u het eenmaal heeft geproefd wilt u gegarandeerd niet meer anders!

Loopt het water u al in de mond? Zorg dan dat u er op tijd bij bent, want dit bijzonder vlees is slechts tot en met 17 oktober verkrijgbaar!

Gasconne rund ribeye Dry Aged

SPECIAL: Gasconne rund ribeye Dry Aged 28 dagen

Tijdelijk in ons assortiment: deze bijzondere 28+ dagen dry-aged Gasconne ribeye.

De ribeye is het meest fijne deel van het ribstuk, ook wel het ‘oog’ genoemd. Door de mooie vetdooradering is deze snit een stuk voller van smaak dan bijvoorbeeld de tournedos of entrecôte, en kan hij ook iets steviger gegaard worden. Ribeye kunt u natuurlijk als losse steaks bakken of grillen, maar vormt aan één stuk ook een prachtig braadstuk: heerlijk mals vlees en smakelijk intramusculair vet dat het vlees bedruipt tijdens het braden.

Dankzij “dry-ageing” of droog rijpen wordt rundvlees prachtig rood, intenser van smaak en heerlijk mals. Onze slagers hebben dit vlees, afkomstig van rustieke Gasconne runderen, éxtra lang laten rijpen. Het resultaat? Een boterzachte structuur, en een ongeëvenaarde smaakbeleving – als u het eenmaal heeft geproefd wilt u gegarandeerd niet meer anders!

Loopt het water u al in de mond? Zorg dan dat u er op tijd bij bent, want dit bijzonder vlees is slechts tot en met 17 oktober verkrijgbaar!

Simmentaler 100 dagen dry-aged cote de boeuf

SPECIAL: Gasconne rund côte de boeuf Dry Aged 28 dagen

Tijdelijk in ons assortiment: deze bijzondere 28+ dagen dry-aged Gasconne Côte de Boeuf

Voor velen het allermooiste stuk van het rund: de Côte de Boeuf. In feite de ribeye met omliggende kappen, tussenliggend vet, en de rib. Een Côte de Boeuf is een dwarsdoorsnede van verschillende spieren, en dus een verscheidenheid aan structuren en texturen op tafel die een gevarieerd gezelschap kan bekoren. De Côte de Boeuf is bijzonder vol van smaak.

Dankzij “dry-ageing” of droog rijpen wordt rundvlees prachtig rood, intenser van smaak en heerlijk mals. Onze slagers hebben dit vlees, afkomstig van rustieke Gasconne runderen, éxtra lang laten rijpen. Het resultaat? Een boterzachte structuur, en een ongeëvenaarde smaakbeleving – als u het eenmaal heeft geproefd wilt u gegarandeerd niet meer anders!

Loopt het water u al in de mond? Zorg dan dat u er op tijd bij bent, want dit bijzonder vlees is slechts tot en met 17 oktober verkrijgbaar!

Goudse boerenoplegkaas 3,5 jaar

Goudse boerenoplegkaas 3,5 jaar

Er zijn momenteel nog maar twee producenten die nog op de traditionele manier Goudse oplegkaas maken. Deze kazen van meer dan twintig kilo worden gemaakt met behulp van houten vaten en linnen doeken. Voor de boeren Goudse Oplegkaas wordt alleen rauwe melk gebruikt van koeien die in de zomer dag en nacht grazen in de weilanden van het “Groene Hart”. Het maken van Goudse boerenkaas lijkt simpel, maar het verwerken van rauwe melk op lage temperaturen vereist veel gevoel en ervaring. Boeren Goudse Oplegkaas moet minimaal twaalf maanden oud zijn voor hij mag worden verkocht, maar bereikt zijn top vaak pas na 3-4 jaar. Ondanks de hoge leeftijd blijft hij smeuïg.