Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Geraspte jonge kaas

Geraspte jonge boerenkaas

Verse geraspte Hollandse boerenkaas van de familie Kuiper uit Giessenburg. De kaas heeft een milde, romige smaak en een minimaal vetpercentage van 48% doordat rauwe melk met een hoog vetgehalte wordt gebruikt. Deze kaas smaakt lekker bij een Italiaanse pasta of krokant gebakken over een gratin.

1 verpakking bevat 150 gram.

Hertenrugfilet panklaar

Hertenrugfilet

Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.

Heerlijke hertenrugfilet van wildleverancier Pieter van Meel.

Franse Vanilleyoghurt

Deze Franse vanilleyoghurt van gepasteuriseerde koemelk heeft een heerlijke zachte smaak en wordt verwarmd afgevuld en rijpt dan verder op de potjes. Hierdoor krijgt het een stevige structuur die door te roeren weer zacht en ruller wordt en is op smaak gebracht met vanille aroma . De yoghurt komt uit het Franse dorpje Machecoul-Saint-Même en wordt met liefde bereid door Fromagerie de Machecoul (Beillevaire). Bon appétit!

Goudse boerenoplegkaas 2 jaar

Goudse boerenoplegkaas 2 jaar – Flores

Deze ambachtelijk bereidde Goudse Oplegkaas blinkt uit in zijn onvergelijkbare, volle en complexe smaak. Deze twee jaar oude klassieker is pittig en is op deze leeftijd, door de grootte, nog goed snijdbaar, maar kan ook al bij de borrel gebruikt worden. Voor de Boeren Goudse Oplegkaas gebruiken de producenten alleen rauwe melk van koeien die grazen in de weilanden van het “Groene Hart” rondom Gouda. De kazen, van meer dan twintig kilo, worden alleen in de zomer gemaakt met behulp van houten vaten en linnen doeken. Het verwerken van de rauwe melk op lage temperaturen vereist veel gevoel en expertise en daarom is de kaas opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. De Boeren Goudse Oplegkaas mag pas vanaf een jaar oud worden verkocht, maar wordt zelfs tot 3-4 jaar oud gerijpt.

Texelse oude schapenkaas – flores

Op Texel wordt al 500 jaar schapenkaas gemaakt. Deze half harde kaas laat zich moeilijk met andere kazen vergelijken. Ze oogt bleker en droger en de smaak is het beste te omschrijven als pittig, maar niet scherp. Wezenspyk maakt de schapenkaas volgens oud recept en voert ook nog steeds het keurmerk voor schapenkaas die al 400 jaar op het eiland gebruikt wordt. De schapenmelk wordt aangekocht van naburige boerderijen.  Een mooie combinatie is bijvoorbeeld; Jurancon of een Fino Sherry.

Texelse oude schapenkaas

Op Texel wordt al 500 jaar schapenkaas gemaakt. Deze half harde kaas laat zich moeilijk met andere kazen vergelijken. Ze oogt bleker en droger en de smaak is het beste te omschrijven als pittig, maar niet scherp. Wezenspyk maakt de schapenkaas volgens oud recept en voert ook nog steeds het keurmerk voor schapenkaas die al 400 jaar op het eiland gebruikt wordt. De schapenmelk wordt aangekocht van naburige boerderijen.  Een mooie combinatie is bijvoorbeeld; Jurancon of een Fino Sherry.