Bij de Lindenhoff zijn we gek op borrelen. Met zoveel lekkers in huis is dat ook niet zo vreemd. Om keuzestress te voorkomen, hebben we onze kaasmaker en slager gevraagd naar hun favorieten. Het resultaat is een borrelbox bomvol smaak: van ambachtelijke charcuterie tot perfect gerijpte kazen. Bourgondisch genieten was nog nooit zo gemakkelijk.
Met een klik bezorgen we alles voor een bijzondere borrelplank bij je thuis. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de wijnfles ontkurken. Proost!
De borrelbox-selectie van onze Lindenhoff slager en kaasmeester:
Baambrugs Big Rillette
Dat liefde door de maag gaat wisten we al! Deze ambachtelijke rilette van het Baambrugs big. Gemaakt van langzaam gegaard varkensvlees, varkensvet en verse kruiden. Heerlijk, smeuïg en 100% natuurlijk. Serveer de rilette als borrelhapje of op een charcuterieplateau met versgebakken stokbrood en zilveruitjes of augurkjes.
Bergkaas Oudwijcker Fiore
Denk aan een romige Taleggio maar dan op z’n Hollands. De volle melk van grasgevoerde koeien is de perfecte basis voor deze unieke bergkaas uit Utrecht; een oeroud Italiaans recept in een nieuw jasje. Naarmate de kaas langer rijpt wordt de structuur romiger en de smaak voller, boterig en aards.
Brand & Levie worst met venkelzaad
Zonder twijfel de lekkerste droge worsten van Nederland. De jongens van Brandt & Levie leerden het vak in Italie en dat is te proeven. Van de vele bijzondere smaken is deze variant met venkelzaad toch wel echt de favoriet van onze slager. Het venkelzaad geeft een mooie frisse tegenhanger aan de volle smeuïge vleessmaak. Snij de worst lekker dun.
Huisgerookte ossenworst
Een echte Amsterdamse klassieker met dan volgens origineel recept: langzaam gerookt en perfect gekruid. De kruidenmix blijft het geheim van onze slager maar de authentieke smaak mag geen verrassing zijn als je bij de Lindenhoff koopt. Heerlijk uit de hand met mosterd of ingemaakte Amterdamse uitjes.
Romige gorgonzola Dolce
Dolce is het Italiaanse woord voor jong. Deze volle Italiaanse blauwaderkaas rijpt dan ook korter dan de Piccante en blijft daardoor lekker zacht en smeerbaar. Een romige licht pikante kaas die perfect combineert met zowel wijn als donker bier.
Rustiek breekbrood van bakker Menno
Zelfs in Frankrijk kom je brood van deze kwaliteit nog maar zelden tegen. Een scherpe, knapperige korst en een onregelmatige structuur die crème wit is. Vol van smaak.
Rivera olijven
Deze kleine, medium rijpe olijven uit Puglia zijn gemarineerd in extra vergine olijfolie. Een frisse volle smaak en een medium structuur maken deze olijf een topper op de borrelplank.