Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

varkensgebraad

Special | Varkensgebraad met gember en steranijs

Nederlandse scharrel kwarteleieren

Wat voor Jan-Peter en Marleen Kruiger ooit is begonnen als hobby is uitgegroeid tot een serieuze bezigheid. Gezamenlijk verkopen zij de enige scharrel kwarteleieren in heel Nederland, in samenwerking met zorgboerderijen, hebben zij maar liefst 500 kwartels in beheer! Daarnaast gaat alle winst naar Kwartels voor Afrika, een initiatief opgezet door Jan-Peter en Marleen in 2011.

De smaak van de eieren lijkt wat op dat van een kippenei, maar dan iets zouter. Ontzettend smakelijk! Met deze scharrel kwarteleieren kunt u bijvoorbeeld een heerlijke oeufs en cocotte maken.

 

 

Borrelbox

Lindenhoff Borrelbox

Bij de Lindenhoff zijn we gek op borrelen. Met zoveel lekkers in huis is dat ook niet zo vreemd. Om keuzestress te voorkomen, hebben we onze kaasmaker en slager gevraagd naar hun favorieten. Het resultaat is een borrelbox bomvol smaak: van ambachtelijke charcuterie tot perfect gerijpte kazen. Bourgondisch genieten was nog nooit zo gemakkelijk.

Met een klik bezorgen we alles voor een bijzondere borrelplank bij je thuis. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de wijnfles ontkurken. Proost!

De borrelbox-selectie van onze Lindenhoff slager en kaasmeester:

Baambrugs Big Rillette

Dat liefde door de maag gaat wisten we al! Deze ambachtelijke rilette van het Baambrugs big. Gemaakt van langzaam gegaard varkensvlees, varkensvet en verse kruiden. Heerlijk, smeuïg en 100% natuurlijk. Serveer de rilette als borrelhapje of op een charcuterieplateau met versgebakken stokbrood en zilveruitjes of augurkjes.

Bergkaas Oudwijcker Fiore 

Denk aan een romige Taleggio maar dan op z’n Hollands. De volle melk van grasgevoerde koeien is de perfecte basis voor deze unieke bergkaas uit Utrecht; een oeroud Italiaans recept in een nieuw jasje. Naarmate de kaas langer rijpt wordt de structuur romiger en de smaak voller, boterig en aards.

Brand & Levie worst met venkelzaad

Zonder twijfel de lekkerste droge worsten van Nederland. De jongens van Brandt & Levie leerden het vak in Italie en dat is te proeven. Van de vele bijzondere smaken is deze variant met venkelzaad toch wel echt de favoriet van onze slager. Het venkelzaad geeft een mooie frisse tegenhanger aan de volle smeuïge vleessmaak. Snij de worst lekker dun. 

Huisgerookte ossenworst

Een echte Amsterdamse klassieker met dan volgens origineel recept: langzaam gerookt en perfect gekruid. De kruidenmix blijft het geheim van onze slager maar de authentieke smaak mag geen verrassing zijn als je bij de Lindenhoff koopt. Heerlijk uit de hand met mosterd of ingemaakte Amterdamse uitjes. 

Romige gorgonzola Dolce

Dolce is het Italiaanse woord voor jong. Deze volle Italiaanse blauwaderkaas rijpt dan ook korter dan de Piccante en blijft daardoor lekker zacht en smeerbaar. Een romige licht pikante kaas die perfect combineert met zowel wijn als donker bier.

Rustiek breekbrood van bakker Menno

Zelfs in Frankrijk kom je brood van deze kwaliteit nog maar zelden tegen. Een scherpe, knapperige korst en een onregelmatige structuur die crème wit is. Vol van smaak. 

Rivera olijven

Deze kleine, medium rijpe olijven uit Puglia zijn gemarineerd in extra vergine olijfolie. Een frisse volle smaak en een medium structuur maken deze olijf een topper op de borrelplank.

Lindenhoff special | gedroogde hertenham venkelzaad

Gedroogde hertenworst met venkelzaad

Wil je graag iets echt bijzonders serveren tijdens de kerstborrel. Onze poelier heeft speciaal voor de feestdagen een gedroogde worst gemaakt van Hollands hertenvlees. Écht wild uit de vrije natuur. Heerlijke milde wildsmaak met kruidige aroma’s. Door de toevoeging van venkelzaad krijgt de worst een unieke maar ook toegankelijk karakter zonder dat het ten koste gaat van de heerlijke smaak van hert. Dat is pas genieten!

De combinatie van een zorgvuldig opgezet jagersnetwerk, de vakkennis, jarenlange ervaring en een passie voor het ambacht maakt familiebedrijf Pieter van Meel toonaangevend op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en lokale producten. Thomas van Meel: “We kopen alles bij de bron, zodat we de kwaliteit en herkomst van onze producten altijd kunnen garanderen.”

Lindenhoff special | slagroomtruffels Florentina

Lindenhoff slagroomtruffels

Slagroomtruffels passen helemaal bij de kerst. De zachtzoete binnenkant van echte boerenboter, slagroom en witte chocolade gecombineerd met een krokant laagje pure chocolade en de fijnste bittere cacao. Echt een klassieker voor bij de koffie.

Van cacaoboon tot truffel, met liefde en aandacht gemaakt. Dat is de filosofie van onze maker en chocolatier Florentina uit Rotterdam. En daar kunnen wij ons helemaal in vinden. Zo komen de slagroom en boerenboter van onze eigen Lindenhoff boerderij: lekker romig en vol van smaak. Ook de cacao wordt rechtstreeks bij de boer ingekocht volgens het ‘Bean to Bar’ principe. Je proeft gewoon de aandacht die de makers en boeren hebben voor hun producten. Puur geluk!

Pistachio

Lindenhoff crunchy pistache crème

Deze smaak ga je nooit meer vergeten! Crunchy, tikkie zoet maar met de volle pistache smaak. Dat kan ook niet anders want deze crème bestaat voor 100% uit de lekkerste pistachenoten uit Italië.

Wij vinden deze crème zelf te gek op een plak geroosterd brood of versgebakken croissant. Maar het is ook een prachtige smaakmaker in allerlei zoete gerechten. Voeg de rijke pistache smaak bijvoorbeeld  toe aan beslag of vulling voor taart of cake. 

Lindenhoff vriestas

De ingrediënten van Lindenhoff zijn verrukkelijk en vers en dat houden we graag zo – ook onderweg naar huis! Heeft u iets uit de vriezer gekocht of wilt u andere producten koel houden? Dan kan dat perfect in onze chique vriestas. Met een handige sluiting en groot genoeg voor een behoorlijk boodschap – ook als die niet gekoeld hoeft te blijven! ⁠

Hertegeitje

Gewassen met lokaal trappistenbier heeft het rauwmelkse Hertegeitje een frisse smaak met een iets zurige kern. Op de plaats waar eeuwen lang Franciscaner-zusters leefden, maakt Belgische kaasmaker Peter Boonen al meer dan 20 jaar vele rauwmelkse kazen. Naast zijn eigen koemelk van de Catharinadal boerderij gebruikt hij ook melk van een bevriende geiten- en schapenboeren uit de omgeving van Hamont-Achel. 

Het unieke aan de kaas is dat deze is bereid met melk van een geitenras dat met uitsterven bedreigd zijn. De Belgische hertegeit (de vacht lijkt op een hert) is zo goed als verdwenen is. Men wil op deze manier proberen opnieuw een volwaardige kudde op te bouwen. De melk is licht verteerbaar en bevatten weinig vet en veel vitamines.

Het Hertegeitje is een prachtige aanvulling op elke kaasplank. Heerlijk in combinatie met stroop en zoetere (trappisten)bieren. Of probeer het eens in een mooi gerecht zoals tartiflette of als vervanger van Taleggio in de gnocchi di patate fonduta van chef Pacenti.

Na rijping wordt het kaasje vloeibaar. Naar wens kun je het dan indrogen. Op die manier is het dan nog geruime tijd houdbaar en wordt het bijzonder pittig van smaak.