Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

LINDENHOFF X KERST

Een kerstdiner moeiteloos perfect
Met onze eenvoudige te volgen bereidingen!
Thuis aan tafel als in een restaurant

LINDENHOFF x KERST

We gaan voor een kerstdiner moeiteloos perfect met onze eenvoudige te volgen bereidingen! Hieronder vind je voor verschillende gerechten de stappen, zodat je met stijl en gemak de mooiste pronkstukken op tafel zet!

BEEF WELLINGTON

DE BEEF WELLINGTON BEREIDEN

Het is bijna zover –  om er zeker van te zijn dat u dit pronkstuk perfect op tafel zet delen wij alvast met je de bereiding (deze staat ook op het etiket).

  1. Haal de Beef Wellington 30 minuten van tevoren uit de koeling
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  3. Smeer de Beef Wellington in met eidooier en laat nog 15 minuten staan.
  4. Haal de Beef Wellington uit het schaaltje, plaats een kernthermometer in het midden van de Beef Wellington en zet de het in de voorverwarmde oven tot deze een kerntemperatuur heeft van 48 graden Celsius voor een rare bereiding. Dit duurt ongeveer 50 minuten. Wilt u een medium bereiding gaar de beef wellington dan naar 56 graden Celsius. Dit duurt ongeveer 75 minuten!

Bon appétit!

HERT WELLINGTON

DE HERT WELLINGTON BEREIDEN

Het duurt niet lang meer! Om ervoor te zorgen dat je dit pronkstuk perfect kunt bereiden, geven we je alvast de bereidingsinstructies (deze staan ook op het etiket).

  1. Haal de Hert Wellington 30 minuten van tevoren uit de koeling
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  3. Smeer de Beef Wellington in met eidooier en laat nog 15 minuten staan.
  4. Haal de Hert Wellington uit het schaaltje, plaats een kernthermometer in het midden van de Hert Wellington en zet de het in de voorverwarmde oven tot deze een kerntemperatuur heeft van 42 graden Celsius.!

Eet smakelijk!

BIET WELLINGTON

DE BIET WELLINGTON BEREIDEN

Daar gaan we! We gaan de biet wellington bereiden om prachtig om te kersttafel te kunnen serveren!

  1. Haal de Biet Wellington 30 minuten van tevoren uit de koeling
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  3. Smeer de Biet Wellington in met eidooier en laat nog 15 minuten staan.
  4. Haal de Biet Wellington uit het schaaltje en zet de wellington in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten!Geniet van het kerstdiner!

Geniet van het kerstdiner!

KWARTEL

DE KWARTEL BEREIDEN

Laten we aan de slag gaan! We bereiden de kwartel zodat hij schittert op de kersttafel!

  1. Haal de kwartel uit het vacuüm en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  3. Verwarm een pan met een scheutje zonnebloemolie tot medium/hoog vuur. Leg als de olie warm is, de kwartel in de pan en bak deze rondom bruin in 2 à 3 minuten. Blijf de kwartel bewegen in de pan. Voeg als laatste de klont boter toe. Deze mag wel bruin worden maar niet verbranden.
  4. Leg de kwartel op een plaat of in een ovenschaal, giet de boter uit de pan erover en gaar ze 8 tot 10 minuten op 160 graden.

    Dat wordt genieten!

KALKOENROLLADE

DE KALKOENROLLADE BEREIDEN

Laten we aan de slag gaan! We bereiden de kwartel zodat hij schittert op de kersttafel!

  1. Haal de rollade uit het vacuüm en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Bak de rollade in een koekenpan met boter tot rondom goudbruin.
  4. Plaats de kalkoenrollade in de oven en verwarm 15 minuten.  De rollade is al helemaal gaar, deze hoeft alleen opgewarmd te worden.

Bon appétit!

Kalkoen met traditionele vulling

DE KALKOEN BEREIDEN

Let op: De kalkoen heeft minimaal een dag nodig om te ontdooien. Tijd om aan de slag te gaan! We zorgen ervoor dat de kalkoen een echte eyecatcher op je kersttafel wordt!

  1. Haal een uur van te voren de kalkoen uit de koelkast en uit de verpakking, dep het vlees droog en laat het op kamertemperatuur komen.
  2. Zet het rooster klaar op het aanrecht en verwarm de oven voor op 200 °C. U kunt een braadslee alvast onderin de oven zetten om het braadvocht en vet op te vangen. Zorg dat deze even groot is als de kalkoen.
  3. Prik de thermometer (verwijder de beschermkoker) tussen de poot en de borst van de kalkoen. Het is belangrijk om deze op de juiste plek te plaatsen, hieraan leest u straks namelijk de kerntemperatuur van de kalkoen af. De thermometer blijft in de kalkoen terwijl deze in de oven zit.
  4. Schuif de kalkoen boven de bakplaat in de oven. Verlaag na 20 minuten de temperatuur naar 120 °C. U kunt dit versnellen door de ovendeur even op een kier te zetten.
  5. Controleer de kerntemperatuur na 1 uur en 2 uur. Bestrijk de kalkoen gedurende het hele gaarproces regelmatig met het vet en de vleessappen, die u in de slee of op de bakplaat opvangt. Als de kalkoen te snel bruint, dek hem dan af met aluminiumfolie.
  6. Controleer na 2,5 uur de kerntemperatuur. Is de kalkoen 75 °C , dan is ‘ie perfect. Prik met een mes in de zij en de poot van kalkoen. Komt er helder vocht uit, dan is uw kalkoen gaar. Is uw kalkoen nog niet helemaal op temperatuur? Bedek hem dan met aluminiumfolie tegen uitdroging. Bekijk iedere 5 minuten de temperatuur, tot de kerntemperatuur 75°C is.
  7. Haal de kalkoen uit de oven, bedek losjes met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten. Verwijder eerst de vleugels. Snijd nu met een lang, scherp mes dunne plakken vanaf de borstkant. Met een taartschep kunt u de plakken met de vulling goed over de borden verdelen.Dat wordt genieten!

Oranjehoen

DE ORANJEHOEN BEREIDEN

Let op: De kalkoen heeft minimaal een dag nodig om te ontdooien. Tijd om aan de slag te gaan! We zorgen ervoor dat de kalkoen een echte eyecatcher op je kersttafel wordt!

  1. Haal een half uur van te voren de oranjehoen uit de koelkast en uit de verpakking, dep het vlees droog en laat het op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Smeer de kip goed in met zachte boter en bestrooi met peper en zout. Schuif de oranjehoen in de oven en verlaag na 20 minuten de temperatuur naar 120°C.
  4. Bestrijk de kip regelmatig met een kwast met het vet en de vleessappen, die je in de slee of op de bakplaat opvangt. Als de kip te snel bruint, kan je deze met aluminiumfolie afdekken.
  5. Haal de oranjehoen na een uur uit de oven en dek losjes met aluminiumfolie af. Laat de kip nog een kwartier rusten voordat je je pronkstuk aansnijdt.

Bon appétit!

LINDENHOFF HORECA​​

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie.

NAAR HORECA​
LINDENHOFF MARCHÉ​

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten

KOM LANGS!