Gasconne ribeye met polentafrietjes en Balsamico bietjes

Gasconne ribeye met polentafrietjes en Balsamico bietjes

11 oktober 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
50 g roomboter 30 g Parmezaanse kaas 400 g gekleurde bietjes 4 takjes verse tijm 2 teentje knoflook 2 dubbeldoel ribeyes VOORRAADKAST 100 g polenta 375 ml groentebouillon mayonaise 1 eetl. olijfolie 2 eetl. Balsamico azijn zonnebloemolie, om te frituren KEUKENBENODIGDHEDEN bakpapier vleesthermometer HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
100 g roomboter 60 g Parmezaanse kaas 800 g gekleurde bietjes 8 takjes verse tijm 4 teentje knoflook 4 dubbeldoel ribeyes VOORRAADKAST 200 g polenta 750 ml groentebouillon mayonaise 1 eetl. olijfolie 2 eetl. Balsamico azijn zonnebloemolie, om te frituren KEUKENBENODIGDHEDEN bakpapier vleesthermometer

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Zet het vuur laag en roer 5 minuten tot de polenta is ingedikt. Zet het vuur uit.
  2. Voeg 25 g boter toe en doe de geraspte Parmezaanse kaas erboven. Roer door en breng op smaak met zout en peper. Bekleed een vierkante schaal met bakpapier en verdeel de polenta erin zodat het de dikte van friet heeft. Laat 1 uur afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden. Heeft u een grill-optie bij uw oven? Gebruik deze dan! Schil en snijd de bietjes in parten. Besprenkel met olijfolie, Balsamico azijn en bestrooi met zout en peper. Leg de takjes tijm en knoflook erbij. Grill de bietjes circa 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  4. Verhit een koekenpan met de overige boter. Bak de ribeye in circa 3-4 minuten rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  5. Neem de polenta uit de schaal en snijd de plak in frieten. Verhit de olie in een (steel)pan tot 180 graden. Bak de frietjes in porties goudbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Besprenkel de bietjes met wat extra Balsamico azijn en olijfolie. Serveer de ribeye met de polentfriet, Balsamico bieten en mayonaise.
 

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 60 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles