Vanille sinaasappel panna cotta

Vanille sinaasappel panna cotta

15 december 2020

Ingrediënten

Voor 4-6 personen Ingrediënten: ½ vanillestokje 2 vanille sinaasappels 500 ml slagroom Zelf in huis halen: 3.5 gelatineblaadjes 60 g kristalsuiker

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Pers en rasp 1 sinaasappel. Snijd de andere sinaasappel in kleine stukjes, verwijder de witte velletjes.
  2. Doe het merg en het vanillestokje samen met de slagroom, suiker en 1 eetl. sinaasappel rasp in een steelpan en breng aan de kook. Haal als de slagroom kookt deze van het vuur en los de geweekte gelatine daarin op. Voeg ook het sinaasappelsap toe en roer goed door.
  3. Giet het mengsel in 4 - 6 glaasjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Verdeel de sinaasappelstukjes over de glaasjes en serveer.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles