Tomatenrisotto met aubergine, burrata en verse basilicum

Tomatenrisotto met aubergine, burrata en verse basilicum

17 mei 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 rode ui 1 teen Lautrec knoflook 1 lunghe aubergine 150 g risottorijst 1 blik tomaten 25 g Parmezaanse kaas 1 kleine bol burrata 5 g verse basilicum VOORRAADKAST 2 eetl. olijfolie + extra om te besprenkelen 500 ml groentebouillon HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
2 rode uien 2 tenen Lautrec knoflook 2 lunghe aubergines 300 g risottorijst 2 blikken cherrytomaten 50 g Parmezaanse kaas 1 bol burrata 10 g verse basilicum VOORRAADKAST 4 eetl. olijfolie + extra om te besprenkelen 1 l groentebouillon

Bereiding

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm.
  2. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3 min. Voeg de aubergine en de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee.
  3. Voeg de tomaten uit blik toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg telkens een scheut warme bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
  4. Rasp de Parmezaanse kaas boven de risotto, roer door en breng op smaak met zout en peper. Leg de burrata op de risotto en scheur de basilicum erboven. Besprenkel met wat extra olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles