Tarte à la tomate met Ricotta Putignano

Tarte à la tomate met Ricotta Putignano

26 oktober 2018

Ingrediënten

250 g ricotta Extravergine olijfolie Flinke hand fijngehakte verse kruiden; basilicum, dragon, peterselie 1 teentje knoflook, geperst 2 eetl. mosterd 4-5 grote tomaten in verschillende kleuren, in dunne plakken gesneden Zelf in huis halen: Quiche- of bladerdeeg Ook nodig: Springvorm (∅ 26 cm), ingevet Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de helft van de ricotta met 2 eetl. olijfolie, de helft van de verse kruiden en de knoflook.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg het quiche- of bladerdeeg in de springvorm en prik er gaatjes in met een vork.
  5. Bestrijk het deeg met de mosterd, en verdeel vervolgens de ricotta erover.
  6. Leg de plakken tomaat erop, bestrooi met zout en peper en bak circa 20 minuten in de oven.
  7. Verdeel vervolgens de overige ricotta over de taart en bak nog 10 minuten in de oven.
  8. Besprenkel met olijfolie en de overgebleven verse kruiden en serveer lauwwarm.

Tip: lekker als lichte maaltijd of lunch met een groene salade

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles

Kersen clafoutis
25 oktober 2018
Oeufs en cocotte
26 oktober 2018