Spaghetti met boerenkoolpesto en geroosterde tomaatjes

Spaghetti met boerenkoolpesto en geroosterde tomaatjes

24 januari 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
200 g spaghetti 200 g cherrytomaatjes 100 g boerenkool 10 g verse basilicum 40 g Parmezaanse kaas 15 g walnoten ½ teen knoflook 1 eetl. citroensap + rasp 1 klontje boter VOORRAADKAST 6 eetl. olijfolie HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
400 g spaghetti 400 g cherrytomaatjes 200 g boerenkool 20 g verse basilicum 80 g Parmezaanse kaas 30 g walnoten 1 teen knoflook 2 eetl. citroensap + rasp 2 klontjes boter VOORRAADKAST 6 eetl. olijfolie

Bereiding

Bereiding voor 2 personen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Besprenkel de tomaatjes met 1 eetlepel olijfolie en rooster 15-20 minuten in de oven.
  2. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de bladeren van de boerenkool en blancheer deze 2 minuten. Schep de boerenkool uit het water met een schuimspaan en kook in hetzelfde water de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht.
  3. Pureer de boerenkool, basilicum, 5 eetlepels olijfolie, 20 gram Parmezaanse kaas, de walnoten, knoflook en citroensap en -rasp tot een pesto met een staafmixer of in de blender. Voeg wat kookvocht toe om de saus wat dunner maken. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de boerenkoolpesto door de pasta, voeg wat extra kookvocht en een klontje boter toe zodat er een mooi glanzende saus ontstaat.
  5. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de geroosterde cherrytomaten en de rest van de Parmezaanse kaas.
Bereiding voor 4 personen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Besprenkel de tomaatjes met 2 eetlepels olijfolie en rooster 15-20 minuten in de oven.
  2. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de bladeren van de boerenkool en blancheer deze 2 minuten. Schep de boerenkool uit het water met een schuimspaan en kook in hetzelfde water de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht.
  3. Pureer de boerenkool, basilicum, 10 eetlepels olijfolie, 40 gram Parmezaanse kaas, de walnoten, knoflook en citroensap en -rasp tot een pesto met een staafmixer of in de blender. Voeg wat kookvocht toe om de saus wat dunner maken. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de boerenkoolpesto door de pasta, voeg wat extra kookvocht en een klontje boter toe zodat er een mooi glanzende saus ontstaat.
  5. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de geroosterde cherrytomaten en de rest van de Parmezaanse kaas.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles