Ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
500 g Roseval aardappeltjes
1 teentje knoflook
5 g peterselie
sliptongetjes
250 g spinazie
1/2 eetl. crème fraiche
1 eetl. citroensap
50 g roomboter
VOORRAADKAST
75 g bloem
2 eetl. olijfolie
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 kg Roseval aardappeltjes
2 teentjes knoflook
10 g peterselie
sliptongetjes
500 g spinazie 1 eetl. crème fraiche
2 eetl. citroensap
100 g roomboter
VOORRAADKAST
150 g bloem
4 eetl. olijfolie
Bereiding
- Kook de Roseval aardappeltjes in circa 15 minuten gaar.
- Snijd de knoflook in dunne plakken en hak de peterselie fijn.
- Strooi de bloem op een bord en roer er wat zout en peper door. Wentel de sliptongetjes aan beide kanten door het bloem.
- Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken in de pan. Roer er 2 eetl. crème fraiche door en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een andere koekenpan met de helft van de boter en bak de sliptongetjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Haal de visjes uit de pan en bewaar ze op een warme plek.
- Voeg de overige boter, het citroensap en de fijngehakte peterselie toe aan de pan en roer kort door.
- Leg de sliptongetjes op een bord, schep de aardappeltjes en spinazie ernaast en schenk de citrusboter over de vis en de aardappeltjes. Eet smakelijk!
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 25 min
- Moeilijkheid: 2