Romige risotto met lardo, rozemarijn en Parmezaanse kaas

Romige risotto met lardo, rozemarijn en Parmezaanse kaas

21 juni 2021

Ingrediënten

60 g lardo 2 sjalotten 2 tenen knoflook 300 g Risottorijst 2 takjes rozemarijn 2 courgettes 2 eetl. citroensap + citroenrasp 60 g Parmezaanse kaas, geraspt VOORRAADKAST 3 eetl. olijfolie 300 ml witte wijn 500 ml kippenbouillon zout (optioneel) en peper naar smaak Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn

Bereiding

  1. Leg de lardo in een koude koekenpan en zet het vuur middelhoog. Bak de lardo 3-5 minuten langzaam uit, tot de randjes knapperig zijn. Haal uit de pan en bewaar apart, maar laat het vet in de pan. Pel en snipper ondertussen de sjalot en knoflook en snijd de courgette in kleine blokjes
  2. Doe 2 eetlepels olijfolie bij het vet in de pan en fruit hierin de sjalot in 2 tot 3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten, tot de courgette licht begint te verkleuren. Voeg de rijst en rozemarijn toe, roer om zodat alle rijst bedekt is met een dun laagje olie. Bak nog 1 minuut, draai het vuur hoog en blus af met de witte wijn
  3. Laat de witte wijn tot de helft inkoken en voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe. Blijf roeren tot de bouillon is opgenomen en voeg dan weer nieuwe toe. Blijf dit doen tot de rijst gaar is. Het kan zijn dat u iets meer of minder vocht nodig hebt. De rijst moet gaar zijn, maar ook nog een beetje bite hebben
  4. Draai het vuur uit. Voeg nog 1 schep bouillon en de Parmezaanse kaas toe, met 1 tot 2 eetlepels citroensap en de citroenrasp. Roer om en laat 5 minuten staan met het deksel op de pan. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles