Romige citroenpasta met groene asperges en gerookte makreel

Romige citroenpasta met groene asperges en gerookte makreel

17 mei 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
200 g rigatoni 125 g groene asperges gerookte makreelfilet 125 g crème fraîche ½ Sorrento citroen rucola 20 g Parmezaanse kaas HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
400 g rigatoni 250 g groene asperges gerookte makreelfilets 250 g crème fraiche 1 Sorrento citroen rucola 40 g Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd in stukjes. Kook deze de laatste 4 minuten mee met de pasta.
  2. Verwijder ondertussen het vel en eventuele graten van de makreelfilet. Scheur in grove stukken. Rasp de citroen.
  3. Bewaar een kopje van het kookvocht en giet de pasta en asperges af. Doe de rigatoni en asperges terug in de pan en zet deze op laag vuur. Meng de crème fraîche, het citroensap en -rasp en de helft van de makreel erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken.
  4. Verdeel de pasta over de borden. Leg de rucola en overige makreel erop. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en besprenkel met wat extra citroensap naar smaak.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles