Risotto met paddenstoelen en walnotengremolata

Risotto met paddenstoelen en walnotengremolata

28 oktober 2020

Ingrediënten

1 sjalot, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijn gesneden 250 g paddenstoelenmelange, grof gesneden 20 g gepelde walnoten 10 g verse peterselie, fijngehakt 75 g crème fraîche 30 g Parmezaanse kaas, geraspt 2 takjes verse tijm, gerist 1 citroen 150 g risottorijst
VOORRAADKAST 4 eetl. olijfolie 100 ml witte wijn 500 ml paddenstoelenbouillon
Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn

Bereiding

  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een borsteltje en snijd ze grof. Verwarm de paddenstoelenbouillon
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de helft van de knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze in 6 minuten zacht. Schep de paddenstoelen op een bordje en zet apart
  3. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde koekenpan en voeg de risottorijst toe. Bak deze 2-3 minuten totdat de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn
  4. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe aan de pan. Voeg vervolgens steeds een scheut paddenstoelenbouillon toe en roer totdat deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten
  5. Hak ondertussen de walnoten en peterselie fijn. Doe deze in een kom met de overige knoflook, 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. sap en rasp van de citroen. Breng op smaak met zout en peper
  6. Roer de crème fraîche en Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Voeg de paddenstoelen toe en warm nog even door. Serveer de risotto met de gremolata.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles