Ravioli ricotta-citroen van Leonardo Pacenti met voorjaarsgroenten

Ravioli ricotta-citroen van Leonardo Pacenti met voorjaarsgroenten

20 juni 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN 500 g verse doperwten 125 g groene asperges 12 stuks ravioli ricotta-citroen 20 g roomboter 30 g parmezaan HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN 1 kg verse doperwten 250 g groene asperges 24 stuks ravioli ricotta-citroen 40 g roomboter 50 g Parmezaanse kaas

Bereiding

Bereiding
  1. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Dop de doperwten, verwijder de harde onderkant van de asperges en snijd de stengels in stukken van 3 centimeter.
  3. Kook de ravioli ongeveer 5-6 minuten. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de asperges en de doperwten toe aan het water.
  4. Bewaar een beetje pastawater en giet alles af.
  5. Verwarm de boter in een koekenpan tot het net stopt met bruisen.
  6. Doe de ravioli, asperges en doperwten erbij met een snuf zout en peper. Voeg er een beetje pastawater aan toe om een lichte saus te maken.
  7. Verdeel de pasta en groenten over de borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles