Pasta met spinaziepesto, gepofte tomaten en broodkruim

Pasta met spinaziepesto, gepofte tomaten en broodkruim

14 juni 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN 250 g cherrytomaten 1 plak zuurdesem brood 1 teen knoflook 200g Casarecce 25 g walnoten 25 g parmezaan 125 g pousse d’epinard VOORRAADKAST 6 el olijfolie HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN 500 g cherrytomaten 2 plakken zuurdesem brood 1 tenen knoflook 400g Casarecce 50 g walnoten 50 g Parmezaanse kaas 250 g pousse d’epinard VOORRAADKAST 10 el olijfolie

Bereiding

Bereiding voor 2 personen
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Leg de tomaten met tros en al in een ovenvaste schaal met een eetlepel olijfolie en zout en peper, en zet het in de oven. De tomaten zijn klaar wanneer de schillen zijn gebarsten. Doe de oven uit en laat de tomaten er in staan zodat ze warm blijven.
  3. Maak ondertussen de broodkruim. Gebruik een keukenmachine om het brood fijn te malen samen met een 1/2 teen knoflook. Bak het fijngemalen broodkruim in een koekenpan met een eetlepel olijfolie en zout en peper tot goudbruin. Zet apart.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar wat van het kookvocht wanneer je de pasta afgiet.
  5. Maak ondertussen de pesto in dezelfde keukenmachine. Doe de walnoten, parmezaan, de overige halve teen knoflook, 75 gram pousse d’epinard en 4 eetlepels olijfolie bij elkaar en maal tot een fijne pesto. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  6. Meng de pesto door de pasta samen met 50 milliliter van het kookvocht. Roer de overgehouden spinazie erdoor en serveer de gepofte tomaten en de gebakken broodkruim er bovenop.
Bereiding voor 4 personen
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Leg de tomaten met tros en al in een ovenvaste schaal met een eetlepel olijfolie en zout en peper, en zet het in de oven. De tomaten zijn klaar wanneer de schillen zijn gebarsten. Doe de oven uit en laat de tomaten er in staan zodat ze warm blijven.
  3. Maak ondertussen de broodkruim. Gebruik een keukenmachine om het brood fijn te malen samen met een 1/2 teen knoflook. Bak het fijngemalen broodkruim in een koekenpan met een eetlepel olijfolie en zout en peper tot goudbruin. Zet apart.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar wat van het kookvocht wanneer je de pasta afgiet.
  5. Maak ondertussen de pesto in dezelfde keukenmachine. Combineer de walnoten, Parmezaanse kaas, de overige halve teen knoflook, 150 gram pousse d’epinard en 8 eetlepels olijfolie bij elkaar en maal tot een fijne pesto. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  6. Meng de pesto door de pasta samen met 75 milliliter van het kookvocht. Roer de overgehouden spinazie erdoor en serveer de gepofte tomaten en de gebakken broodkruim er bovenop.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles