Lamszadelkoteletten met honing, tijm en gegrilde groene asperges

Lamszadelkoteletten met honing, tijm en gegrilde groene asperges

18 maart 2020

Ingrediënten

4 Kamper lamsgigots Takje verse tijm, alleen de blaadjes 2 bosjes groene asperges, onderkant verwijderd 1 Sorrento citroen 2 eetl. honing Zelf in huis halen: Grof zeezout en versgemalen peper Olijfolie van goede kwaliteit Ook nodig: Aluminiumfolie Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Bereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Maak ondertussen een marinade van de honing, 2 eetl. olijfolie, tijm, zeezout en peper.
  3. Bestrijk de lamsgigots rondom met de marinade.
  4. Verhit een grillpan op hoog vuur.
  5. Grill de lamsgigots in ongeveer 5 minuten rondom goudbruin en rosé.
  6. Haal de gigots uit de pan, wikkel ze in met aluminiumfolie en laat ze even rusten.
  7. Veeg de grillpan schoon en zet weer op het vuur.
  8. Grill de asperges ongeveer 5 minuten, totdat ze beetgaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
  9. Meng in een kommetje 3 eetl. olijfolie met een scheutje citroensap en zeezout en sprenkel over de asperges.
  10. Rasp eventueel nog wat citroenschil over de asperges en lamskoteletten voor een fris accent.
Tip: lekker met gebakken aardappeltjes of knapperig stokbrood!

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles