Kruidige viskoekjes van forel met courgettesalade

Kruidige viskoekjes van forel met courgettesalade

26 september 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
400 g Doré aardappels 1 sjalot ½ teentje knoflook 10 g verse basilicum 5 g verse peterselie 1 Sorrento citroen 1 courgette 2 gerookte forelfilets 100 ml crème fraîche VOORRAADKAST olijfolie 3 eetl. bloem HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
800 g Doré aardappels 2 sjalotten 1 teentje knoflook 20 g verse basilicum 10 g verse peterselie 1 Sorrento citroen 2 courgettes 4 gerookte forelfilets 200 ml crème fraîche VOORRAADKAST olijfolie 5 eetl. bloem

Bereiding

  1. Schil de aardappels en kook deze in 12 minuten gaar.
  2. Snijd de courgette over de lengte in zo dun mogelijke plakken met een mandoline of kaasschaaf.
  3. Klop een dressing van 2 eetl. olijfolie, 3 eetl. citroensap en een ½ teen knoflook en breng op smaak met zout en peper. Roer daar de linten van courgette en de helft van de basilicum door en laat marineren. Schep regelmatig om.
  4. Snipper de sjalot. Pers de knoflook. Hak de basilicum en peterselie fijn.
  5. Giet de aardappelen af en stamp grof. Verbrokkel de forel filets boven de pan. Rasp citroenschil boven de pan. Voeg de helft van de crème fraîche, de sjalot, de overige knoflook, basilicum en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Meng goed door.
  6. Vorm met vochtige handen acht viskoekjes van het mengsel. Strooi de bloem op een bordje en wentel de viskoekjes hier doorheen tot ze rondom bedekt zijn.
  7. Verhit een koekenpan met een laagje olijfolie en bak de viskoekjes rondom goudbruin in circa 4 minuten. Serveer met de courgettesalade, citroenpartjes en een schepje crème fraîche.
 

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles