Ingrediënten
Voor 1 flesje siroop // bereidingstijd: circa 20 minuten
500 g rabarber, in stukken 1/2 citroen, geperst 3 takjes verse munt
Voorraadkast 5 eetl. rietsuikerBereiding
- Doe de rabarber in een steelpan met het citroensap, de verse munt, 500 ml water en 2 eetl. suiker.
- Stoof de rabarber in circa 10 minuten zacht. Doe de rabarber in een zeef en vang het sap op.
- Schenk het rabarbersap opnieuw in de steelpan en voeg 3 eetl. suiker toe. Laat zachtjes tot ongeveer de helft inkoken.
- Proef en breng eventueel op smaak met extra citroensap.
- Giet de rabarbersiroop in een schone fles en bewaar de siroop in de koelkast. Serveer met bruisend water en een takje verse munt.
Tip: de achtergebleven rabarber is heerlijk door de yoghurt!
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 20 min
- Moeilijkheid: 2