Huisgemaakte rabarber-munt siroop

Huisgemaakte rabarber-munt siroop

12 juni 2020

Ingrediënten

Voor 1 flesje siroop // bereidingstijd: circa 20 minuten

500 g rabarber, in stukken 1/2 citroen, geperst 3 takjes verse munt

Voorraadkast 5 eetl. rietsuiker

Bereiding

  1. Doe de rabarber in een steelpan met het citroensap, de verse munt, 500 ml water en 2 eetl. suiker.
  2. Stoof de rabarber in circa 10 minuten zacht. Doe de rabarber in een zeef en vang het sap op.
  3. Schenk het rabarbersap opnieuw in de steelpan en voeg 3 eetl. suiker toe. Laat zachtjes tot ongeveer de helft inkoken.
  4. Proef en breng eventueel op smaak met extra citroensap.
  5. Giet de rabarbersiroop in een schone fles en bewaar de siroop in de koelkast. Serveer met bruisend water en een takje verse munt.

Tip: de achtergebleven rabarber is heerlijk door de yoghurt!

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles