Hele gegrilde Noorse zalm van de barbecue

Hele gegrilde Noorse zalm van de barbecue

13 mei 2020

Ingrediënten

Gerookte Noorse zalm op cederhout met Scandinavische marinade 1 teentje knoflook, in stukken 2 eetl. honing 2 theel. mosterd 1 Sorrento citroen, geraspt en geperst Klein bosje verse dille 1,5 kg Noorse zalmfilet met vel Zelf in huis halen 200 ml milde olijfolie Gerookte Noorse zalm met kersenhou

Bereiding

Scandinavische zalm marinade
  1. Meng met een staafmixer de knoflook, honing, mosterd, het citroensap en de rasp en de dille.
  2. Voeg in een dunne straal de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schenk de marinade over de zalmfilet en laat 15 minuten marineren.
Gerookte Noorse zalm met kersenhout
  1. Maak de barbecue gereed om direct langzaam te gaan grillen met een RVS rooster
  2. Voeg kersenhout toe aan de kolen
  3. Leg de zalm met de huid op de barbecue. Sluit de deksel en zet de luchtregeling dicht en laat de barbecue een temperatuur van 70 graden bereiken.
  4. Laat de zalm ongeveer 1 uur op de barbecue liggen tot een kerntemperatuur van 46 graden
  5. Neem de zalm van de grill en leg hem op een schaal of serveerplank.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 90 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles