Geroosterde spitskool met broccoli, bonensalade en romige burrata

Geroosterde spitskool met broccoli, bonensalade en romige burrata

9 oktober 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 mini spitskool ½ broccoli 1 sjalot 150 g cherrytomaten 10 g basilicum 1 citroen 1 burrata VOORRAADKAST 1 el mosterd 2 el olijfolie 200 g lupinebonen HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 spitskool 1 broccoli 2 sjalotten 300 g cherrytomaten 15 g basilicum 2 citroenen 2 burrata VOORRAADKAST 2 el mosterd 4 el olijfolie 400 g lupinebonen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook.
  2. Giet de lupinebonen af, spoel ze onder koud water en doe ze in pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook, zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en kook de bonen in circa 30 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de spitskool over de lengte in vieren. Smeer de gesneden in kant met mosterd en bestrooi met zout en peper. Leg ze in een ovenschaal met de gesneden kant naar boven en zet ze 30 minuten in de oven.
  4. Snijd de halve broccoli in roosjes en kook ze beetgaar. Giet af en zet apart.
  5. Pel en snijd de sjalot fijn. Halveer de tomaten.
  6. Giet de bonen af en meng met de broccoli, sjalot, tomaten, basilicum blaadjes, de rasp en sap van de citroen(en), olijfolie en zout en peper.
  7. Serveer de salade met de burrata en geroosterde spitskool.
 

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles