Gekaramelliseerde uitjes in rode wijn

Gekaramelliseerde uitjes in rode wijn

4 november 2020

Ingrediënten

500 g Fijne zilveruitjes 375 ml droge rode wijn 30 ml olijfolie 25 gram boter Zelf in huis halen 50 gram suiker 30 ml olijfolie zout optioneel: laurierblaadje.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en boter samen in een pan met een dikke bodem.
  2. Voeg de suiker en een mespunt zout toe en roer het geheel kort.
  3. Doe de uitjes in de pan en bak deze in ongeveer 5 minuten gelijkmatig bruin.
  4. Schenk vervolgens de wijn in de pan zodat de uitjes onder staan. Voeg hier optioneel een laurierblaadje aan toe.
  5. Laat ongeveer 40 minuten op laag vuur sudderen met het deksel op de pan tot de uitjes boterzacht zijn geworden. Laat ze vervolgens nog 10 minuten pruttelen, zodat er een mooie, stroperige saus ontstaat.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 60 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles