Gasconne kalfsworst met gorgonzola polenta en gegrilde radicchio

Gasconne kalfsworst met gorgonzola polenta en gegrilde radicchio

16 oktober 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
200 ml melk 1 radicchio 2 Gasconne kalfsworsten 60 g gorgonzola VOORRAADKAST 100 g polenta 2 el olijfolie 1 el balsamico HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
400 ml melk 2 radicchio 4 Gasconne kalfsworsten 100 g gorgonzola VOORRAADKAST 200 g polenta 4 el olijfolie 2 el balsamico

Bereiding

Recept voor 2 personen
  1. Verwarm de melk en 200 milliliter water bij elkaar in een diepe pan tot net aan de kook. Voeg de polenta beetje bij beetje al roerend toe met een garde. Kook het mengsel op laag vuur circa 20 minuten, roerend om de paar minuten met een houten lepel.
  2. Snijd ondertussen de radicchio door de lengte in vieren en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, de balsamico en zout en peper. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de radicchio parten circa 4 minuten per kant, tot de buitenkant is gekarameliseerd en de binnenkant beetgaar.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kalfsworsten rondom bruin en gaar van binnen, circa 8 minuten.
  4. Breng de polenta op smaak met zout en peper. Brokkel de gorgonzola over de polenta en serveer samen met de radicchio en kalfsworst.
Recept voor 4 personen
  1. Verwarm de melk en 400 milliliter water bij elkaar in een diepe pan tot net aan de kook. Voeg de polenta beetje bij beetje al roerend toe met een garde. Kook het mengsel op laag vuur circa 20 minuten, roerend om de paar minuten met een houten lepel.
  2. Snijd ondertussen de radicchio door de lengte in vieren en besprenkel met 2 eetlepel olijfolie, de balsamico en zout en peper. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de radicchio parten circa 4 minuten per kant, tot de buitenkant is gekarameliseerd en de binnenkant beetgaar.
  3. Verhit 2 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kalfsworsten rondom bruin en gaar van binnen, circa 8 minuten.
  4. Breng de polenta op smaak met zout en peper. Brokkel de gorgonzola over de polenta en serveer samen met de radicchio en kalfsworst.
 

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles