Gasconne gehaktbrood met salie en spek

Gasconne gehaktbrood met salie en spek

23 november 2020

Ingrediënten

750 g Gasconne rundergehakt 1 teen knoflook, geperst 1 rode ui, gesnipperd 1 ei, losgeklopt 1/2 bosje verse salie, fijngehakt 125 g Baambrugs big buikspek 2 eetl. appel cider azijn 1/2 kropje frisée salade, gewassen en gesneden 1 barbabietole arrosto biet, geschild en in blokjes

VOORRAADKAST 4 eetl. panko of verbrokkeld beschuit 70 g tomatenpuree 2 eetl. olijfolie 2 eetl. mosterd BENODIGDHEDEN: cakevorm, ingevet

Bereiding

Tijd: circa 25 minuten bereiden + 45 minuten oventijd
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Kneed in een kom het gehakt, de panko, knoflook, rode ui, het ei, de tomatenpuree, 1 eetl. mosterd en salie tot een egaal mengsel en breng op smaak met zout en peper
  3. Bekleed de cakevorm met ontbijtspek door een plakje voldoende over de rand te hangen om zometeen het gehakt toe te dekken, maar ook en langs de binnenkant, zodat het de bodem raakt. Leg het volgende plakje hier deels op en laat deze aan de andere kant over de rand van de vorm hangen. Herhaal dit dakpansgewijs bekleden tot de hele vorm voorzien is van spek
  4. Verdeel het gehakt in de vorm en druk goed aan. Vouw het overhangende spek om en om over het gehakt en leg er nog wat blaadjes salie op.
  5. Bak het gehaktbrood in circa 45 minuten gaar en goudbruin in de oven
  6. Klop ondertussen in een saladekom een dressing met de olijfolie, overige mosterd en azijn. Voeg de salade en biet toe aan de kom en roer door
  7. Serveer het gehaktbrood met de salade.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 25 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles