Casarecce met Kamper lamsworst en geroosterde aubergine

Casarecce met Kamper lamsworst en geroosterde aubergine

16 oktober 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 aubergine 150 g pasta casarecce 2 Kamper lamsworstjes 125 g Siciliaanse cherrytomaten 1 teen Lautrec knoflook 50 g Parmezaanse kaas VOORRAADKAST (optioneel) 2 takjes bronze venkel 3 el olijfolie 50 ml witte wijn HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
2 aubergines 300 g pasta casarecce 4 kamper lamsworstjes 250 g Siciliaanse cherrytomaten 2 tenen Lautrec knoflook 70 g Parmezaanse kaas VOORRAADKAST (optioneel) 4 takjes bronze venkel 5 el olijfolie 100 ml witte wijn

Bereiding

Bereiding voor personen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de aubergine in blokjes van 2 centimeter en doe ze in een ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie en zout en peper. Rooster ze 20 minuten in de oven.
  3. Breng ondertussen een pan gezouten water aan de kook en gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de worstjes in stukken van 2 centimeter, de cherrytomaten door de helft en de knoflook fijn.
  5. Bak de worstjes rondom bruin in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de fijngesneden knoflook, cherrytomaten en de geroosterde aubergine toe. Bak een paar minuten tot de tomaten zacht beginnen te worden. Giet er een glas witte wijn bij en laat een paar minuten koken om de alcohol te laten verdampen.
  6. Giet de pasta af en houdt wat kookvocht apart. Voeg de pasta toe aan de pan met worstjes en maak de saus eventueel iets smeuïger met het kookvocht.
  7. Verdeel over borden, rasp de Parmezaanse kaas erover en garneer eventueel met de takjes bronze venkel.
Bereiding voor 4 personen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de aubergines in blokjes van 2 centimeter en doe ze in een ovenschaal met 4 eetlepels olijfolie en zout en peper. Rooster ze 20 minuten in de oven.
  3. Breng ondertussen een pan gezouten water aan de kook en gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de worstjes in stukken van 2 centimeter, de cherrytomaten door de helft en de knoflook fijn.
  5. Bak de worstjes rondom bruin in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de fijngesneden knoflook, cherrytomaten en de geroosterde aubergine toe. Bak een paar minuten tot de tomaten zacht beginnen te worden. Giet er een glas witte wijn bij en laat een paar minuten koken om de alcohol te laten verdampen.
  6. Giet de pasta af en houdt wat kookvocht apart. Voeg de pasta toe aan de pan met worstjes en maak de saus eventueel iets smeuïger met het kookvocht.
  7. Verdeel over borden, rasp de Parmezaanse kaas erover en garneer eventueel met de takjes bronze venkel.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 45 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles